Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS32052021341 |
MUTFAK UYGULAMALARI-IV |
Ders |
3 |
6 |
5.00 |
Lisans
Bu dersin amacı; öğrencilerin sahip oldukları uygulama bilgilerini ileri düzeye çıkarmaktır.
1 |
Çorbalar, mezeler, etler, sakatatlar, kümes ve av hayvanları, deniz ürünleri uygulamalarını öğrenme |
2 |
Sebze ve meyve yemekleri, pilavlar ve makarnalar, börekler ve çörekler, hamur tatlıları, sütlü, hafif tatlılar ve şekerlemeler, meyveli tatlılar ve içecekler uygulamaları yapabilme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Türk mutfak kültürü |
|
|
2 |
Türk mutfağında pişirme yöntemleri |
|
|
3 |
Türk mutfağında kullanılan malzemeler |
|
|
4 |
Türk mutfağına ait yemeklerin hazırlanması |
|
|
5 |
Türk yemeklerinin modern bir şekilde sunulması |
|
|
6 |
Uygulamalar: Çorbalar, mezeler |
|
|
7 |
Etler, sakatatlar |
|
|
8 |
Kümes ve av hayvanları, deniz ürünleri |
|
|
9 |
Sebze ve meyve yemekleri, pilavlar ve makarnalar |
|
|
10 |
Börekler ve çörekler, hamur tatlıları |
|
|
11 |
Sütlü tatlılar |
|
|
12 |
İçecekler |
|
|
13 |
Uygulama |
|
|
14 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
16 |
4 |
64 |
Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
4 |
56 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
150
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek