GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS32052021341 MUTFAK UYGULAMALARI-IV Ders 3 6 5.00

Lisans



Bu dersin amacı; öğrencilerin sahip oldukları uygulama bilgilerini ileri düzeye çıkarmaktır.



1 Çorbalar, mezeler, etler, sakatatlar, kümes ve av hayvanları, deniz ürünleri uygulamalarını öğrenme
2 Sebze ve meyve yemekleri, pilavlar ve makarnalar, börekler ve çörekler, hamur tatlıları, sütlü, hafif tatlılar ve şekerlemeler, meyveli tatlılar ve içecekler uygulamaları yapabilme

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Türk mutfak kültürü
2 Türk mutfağında pişirme yöntemleri
3 Türk mutfağında kullanılan malzemeler
4 Türk mutfağına ait yemeklerin hazırlanması
5 Türk yemeklerinin modern bir şekilde sunulması
6 Uygulamalar: Çorbalar, mezeler
7 Etler, sakatatlar
8 Kümes ve av hayvanları, deniz ürünleri
9 Sebze ve meyve yemekleri, pilavlar ve makarnalar
10 Börekler ve çörekler, hamur tatlıları
11 Sütlü tatlılar
12 İçecekler
13 Uygulama
14 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 16 4 64
Bireysel Çalışma 14 2 28
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 4 56
Toplam İş Yükü (saat) 150

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek