GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS32022021341 PASTANE ÜRÜNLERİ 2 Ders 3 6 4.00

Lisans



Çeşitli pastacılık tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmaktır.



1 Basit hamur ile ürün hazırlar.
2 Ability to design a sweet sorbet with yeast dough
3 Pandispanya çeşitlerini yaparak listeler.
4 Şeker ve çikolata süslemeleri ile Türk tatlılarını tasarlar.

Birinci Öğretim



[Yok]


Basit hamur ile börekler hazırlama, ekmek dekorları, milföy hamuru hazırlama, milföy hamuru ile yapılan ürünleri, ekmek çeşitleri hazırlama, poğaça /çörek /simit çeşitleri, pizza çeşitlerini hazırlama, Pişmiş hamurdan ürün hazırlanması, Kek çeşitleri hazırlama, Yaş pasta hazırlama, kuru pasta hamurlarından ürünler hazırlamak, sütlü tatlılar meyve tatlıları, özel türk tatlıları (helva, aşure vb.) hazırlama, dondurma ve sorbe çeşitleri uluslararası mutfaklardan tatlı çeşitleri, tart, tartölet, pay ve kiş hazırlama, şekerleme ile süsleme, çikolata ile süsleme


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Basit hamur ile börekler hazırlama
2 Ekmek Dekorları
3 Milföy hamuru hazırlama, Milföy hamuru ile yapılan ürünleri
4 Ekmek çeşitleri hazırlama
5 Poğaça /Çörek /Simit Çeşitleri, Pizza çeşitlerini hazırlama
6 Preparation of products from baked dough
7 Preparing different types of cakes
8 Ara Sınav
9 Yaş pasta hazırlama
10 Kuru pasta hamurlarından ürünler hazırlamak
11 Sütlü tatlılar
12 Özel Türk tatlıları
13 Dondurma ve sorbe çeşitleri uluslararası mutfaklardan tatlı çeşitleri
14 tart, tartölet, pay ve kiş hazırlama
15 şekerleme ile süsleme, çikolata ile süsleme
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bireysel Çalışma 15 2 30
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 15 4 60
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 120

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek