GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS32012021341 YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ Ders 3 6 3.00

Lisans



Yiyecek içecek işletmelerinde stok kontrol programlarının etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır.



1 Yiyecek içecek bilgilerini bilgisayarda uygulayabilecektir.
2 Standart reçeteleri bilgisayarda hazırlayabilir.
3 Yiyecek içecek işletmelerinde kullanılan bilgisayar paket programlarını kullanabilecektir.
4 Fidelio MC Programını kullanabilme

Birinci Öğretim



[Yok]


Yiyecek içecek bilgilerini bilgisayarda uygulayabilmek. Standart reçeteleri bilgisayarda hazırlamak. Yiyecek içecek işletmelerinde kullanılan bilgisayar paket programlarını kullanabilmek. Fidelio MC Programını kullanabilmek.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Yiyecek ve içecek hizmetlerinde bilgisayarların kullanımı
2 Donanım, yazılım, Fatura yönetimi
3 Donanım, yazılım, Fatura yönetimi
4 Satış analizi, menü yönetimi
5 İçki dağıtımı ve kontrol sistemleri
6 Yiyecek kontrol sistemleri
7 Yiyecek kontrol sistemleri
8 Ara Sınav
9 Fidelio yazılımında yiyecek ve içecek modülü
10 Yiyecek ve içecek maliyet hesaplamaları
11 Stok kontrolü
12 Satışlar
13 Satın alma
14 Satın Alma
15 Satıcılar
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 16 2 32
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 14 2 28
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 90

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek