GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS31082021341 MOLEKÜLER GASTRONOMİ Seçmeli Ders Grubu 3 5 4.00

Lisans



Moleküler gastronomi ve moleküler mutfak akımlarının incelenmesi yoluyla arasındaki temel farkların ortaya konulması. Geleneksel mutfak ve moleküler gastronomi arasındaki etkileşimin kavratılması.



1 Besinlerin temel yapılarını öğrenme
2 Moleküler mutfak ürün çeşitlerini yapabilme
3 Moleküler gastronomide kullanılan tekstürleri bilir ve kullanabilme

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Moleküler gastronomi kavramı ve gelişimi
2 Moleküler gastronominin yiyecek içecek sektöründeki yeri
3 Moleküler gastronomide kullanılan kimyasallar ve yapıları
4 Kapsülleştirme (Küreleştirme)
5 Köpükleştirme
6 Jelleştirme
7 Katılaştırma
8 Ara Sınav
9 Tozlaştırma
10 Tütsüleme
11 Koku transferi
12 Düşük sabit ısıda pişirme
13 Tat transferi
14 Soğuk pişirme
15 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 16 4 64
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 122

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek