Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS31082021341 |
MOLEKÜLER GASTRONOMİ |
Seçmeli Ders Grubu |
3 |
5 |
4.00 |
Lisans
Moleküler gastronomi ve moleküler mutfak akımlarının incelenmesi yoluyla arasındaki temel farkların ortaya konulması. Geleneksel mutfak ve moleküler gastronomi arasındaki etkileşimin kavratılması.
1 |
Besinlerin temel yapılarını öğrenme |
2 |
Moleküler mutfak ürün çeşitlerini yapabilme |
3 |
Moleküler gastronomide kullanılan tekstürleri bilir ve kullanabilme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Moleküler gastronomi kavramı ve gelişimi |
|
|
2 |
Moleküler gastronominin yiyecek içecek sektöründeki yeri |
|
|
3 |
Moleküler gastronomide kullanılan kimyasallar ve yapıları |
|
|
4 |
Kapsülleştirme (Küreleştirme) |
|
|
5 |
Köpükleştirme |
|
|
6 |
Jelleştirme |
|
|
7 |
Katılaştırma |
|
|
8 |
Ara Sınav |
|
|
9 |
Tozlaştırma |
|
|
10 |
Tütsüleme |
|
|
11 |
Koku transferi |
|
|
12 |
Düşük sabit ısıda pişirme |
|
|
13 |
Tat transferi |
|
|
14 |
Soğuk pişirme |
|
|
15 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
14 |
2 |
28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
16 |
4 |
64 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
122
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek