Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS31072021341 |
YEMEK SÜSLEME SANATI |
Seçmeli Ders Grubu |
3 |
5 |
4.00 |
Lisans
Yemek süsleme sanatının temel kavramlarını açıklamak ve uygulamak.
1 |
Yemek süsleme sanatında dikkat edilmesi gereken noktaları açıklar. |
2 |
Dekor süsleme sanatının temel kavramlarını açıklamak. |
3 |
Süslemede ve dekorda kullanılan araçları tanımlamak ve kullanmak |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Genel olarak süsleme |
|
|
2 |
Süsleme Türleri |
|
|
3 |
Süslemede Kullanılan Araç-Gereçler |
|
|
4 |
Çeşitli süsleme teknikleri |
|
|
5 |
Yemeklerde Süsleme |
|
|
6 |
Salatalarda Süsleme |
|
|
7 |
Çorbalarda Süsleme |
|
|
8 |
Ara sınav |
|
|
9 |
Tatlılarda Süsleme |
|
|
10 |
Sıcak Yemeklerde Süsleme |
|
|
11 |
Sıcak Yemeklerde Süsleme |
|
|
12 |
Hamur İşlerinde Süsleme |
|
|
13 |
Çikolata ile Süslemeler |
|
|
14 |
Pasta Süslemeleri |
|
|
15 |
Açık Büfe Süslemesi |
|
|
16 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
16 |
2 |
32 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
10 |
3 |
30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
4 |
56 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
120
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek