GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS31072021341 YEMEK SÜSLEME SANATI Seçmeli Ders Grubu 3 5 4.00

Lisans



Yemek süsleme sanatının temel kavramlarını açıklamak ve uygulamak.



1 Yemek süsleme sanatında dikkat edilmesi gereken noktaları açıklar.
2 Dekor süsleme sanatının temel kavramlarını açıklamak.
3 Süslemede ve dekorda kullanılan araçları tanımlamak ve kullanmak

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Genel olarak süsleme
2 Süsleme Türleri
3 Süslemede Kullanılan Araç-Gereçler
4 Çeşitli süsleme teknikleri
5 Yemeklerde Süsleme
6 Salatalarda Süsleme
7 Çorbalarda Süsleme
8 Ara sınav
9 Tatlılarda Süsleme
10 Sıcak Yemeklerde Süsleme
11 Sıcak Yemeklerde Süsleme
12 Hamur İşlerinde Süsleme
13 Çikolata ile Süslemeler
14 Pasta Süslemeleri
15 Açık Büfe Süslemesi
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 16 2 32
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 10 3 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 4 56
Toplam İş Yükü (saat) 120

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek