Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS31052021341 |
MUTFAK UYGULAMALARI-III |
Ders |
3 |
5 |
5.00 |
Lisans
Öğrencilerin; başlangıçlar, aperatifler, ana yemek ve tatlı konusunda bilgi düzeylerinin artırılmasını sağlamak.
1 |
Temel aşçılık bilgisini edinme |
2 |
mutfak kültüründe yaygın kullanılan gıdaların işlenmesi, yemeğe hazırlanılması, pişirilmesi, sunumu ve saklanmasına ilişkin bilgi ve becerilere sahip olma |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
hamburger, pastacı kreması, patates salatası |
|
|
2 |
kara lahana ve ıspanak yemeği, kuzu incik |
|
|
3 |
Yahni ve keşkek |
|
|
4 |
Hamsi Köfte, Hamsi tava, levrek buğulama |
|
|
5 |
Kuru yufka, mısır ekmeği |
|
|
6 |
Lobye, kara lahana diblesi |
|
|
7 |
Tirmit Kavurması, Sakarca Kayganası, Sakarca Mıhlaması, |
|
|
8 |
Ara Sınav |
|
|
9 |
Balkabağı Tatlısı, Fındıklı Un Helvası, Pekmez Tatlısı, Papa (Siyah üzüm) tatlısı |
|
|
10 |
Dut Pekmezi, İncir Reçeli, Çilek (dağ çileği) Reçeli, Perşembe Ceviz Helvası. |
|
|
11 |
Taflan, fasulye ve kara lahana turşusu yapımı |
|
|
12 |
Barbunya, Kuru Fasulye ve Nohut yemekleri |
|
|
13 |
Sunum |
|
|
14 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
16 |
4 |
64 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
16 |
4 |
64 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
18 |
1 |
18 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
148
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek