GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS31052021341 MUTFAK UYGULAMALARI-III Ders 3 5 5.00

Lisans



Öğrencilerin; başlangıçlar, aperatifler, ana yemek ve tatlı konusunda bilgi düzeylerinin artırılmasını sağlamak.



1 Temel aşçılık bilgisini edinme
2 mutfak kültüründe yaygın kullanılan gıdaların işlenmesi, yemeğe hazırlanılması, pişirilmesi, sunumu ve saklanmasına ilişkin bilgi ve becerilere sahip olma

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 hamburger, pastacı kreması, patates salatası
2 kara lahana ve ıspanak yemeği, kuzu incik
3 Yahni ve keşkek
4 Hamsi Köfte, Hamsi tava, levrek buğulama
5 Kuru yufka, mısır ekmeği
6 Lobye, kara lahana diblesi
7 Tirmit Kavurması, Sakarca Kayganası, Sakarca Mıhlaması,
8 Ara Sınav
9 Balkabağı Tatlısı, Fındıklı Un Helvası, Pekmez Tatlısı, Papa (Siyah üzüm) tatlısı
10 Dut Pekmezi, İncir Reçeli, Çilek (dağ çileği) Reçeli, Perşembe Ceviz Helvası.
11 Taflan, fasulye ve kara lahana turşusu yapımı
12 Barbunya, Kuru Fasulye ve Nohut yemekleri
13 Sunum
14 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 16 4 64
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 16 4 64
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 18 1 18
Toplam İş Yükü (saat) 148

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek