GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS31032021341 PASTANE ÜRÜNLERİ 1 Ders 3 5 5.00

Lisans



Bu dersin amacı; çeşitli pastacılık tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmaktır.



1 Tatlı,pasta ve hamur işlerinde kullanılan mesleki temel kavramları açıklayabilecek.
2 Tatlı,pasta ve hamur işlerinde kullanılan araçları tanımlayabilecek
3 Hamurların özelliklerini ve çeşitlerini açıklayarak uygulayabilecektir.
4 Türk mutfağında hamur işleri ve tatlı çeşitlerini tanımlayarak uygulayabilecektir.

Birinci Öğretim



[Yok]


Bu dersin içeriğinde; basit hamur ile börekler hazırlama, ekmek dekorları, milföy hamuru hazırlama, milföy hamuru ile yapılan ürünleri, ekmek çeşitleri hazırlama, poğaça /çörek /simit çeşitleri, pizza çeşitlerini hazırlama, Pişmiş hamurdan ürün hazırlanması, Kek çeşitleri hazırlama, Yaş pasta hazırlama, kuru pasta hamurlarından ürünler hazırlamak, sütlü tatlılar meyve tatlıları, özel türk tatlıları (helva, aşure vb.) hazırlama, dondurma ve sorbe çeşitleri uluslararası mutfaklardan tatlı çeşitleri, tart, tartölet, pay ve kiş hazırlama, şekerleme ile süsleme, çikolata ile süsleme konuları işlenecektir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Tatlıların tanımı
2 Tatlı yapımında kullanılan araçlar
3 Tatlı hazırlama teknikleri
4 Hamur tatlıları,kızartma tatlıları
5 Krep hamuru,tulumba tatlısı
6 Pandispanya,pat hamuru
7 Krema tatlıları,dondurma,meyve tatlıları,jöleler
8 Vize Sınavı
9 Türk mutfağında hamur işi ve tatlılar
10 Sütlü tatlılar
11 Bisküvi ve kekler
12 Tahılların mikrobiyolojisi
13 Tahılların pişirilme metodları
14 Hamurların özellikleri ve hamur işleri
15 Börek hamur çeşitleri,börek,mantı,makarna,pide hazırlama
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 16 4 64
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 14 2 28
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 150

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek