Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS22122021341 |
ZİYAFET ORGANİZASYONU YÖNETİMİ |
Seçmeli Ders Grubu |
2 |
4 |
4.00 |
Lisans
Bir otel işletmesinde veya yiyecek içecek işletmesinde ziyafet organizasyonu düzenleme sürecini öğrenciye öğretmek.
1 |
Ziyafet, konferans ve toplantı organizasyonlarını planlamayı ve bütçelemeyi öğrenir. |
2 |
Ziyafet organizasyonu için nasıl yazışma yapıldığını anlar |
3 |
Ziyafet organizasyonunda yiyecek içecek servisini gerçekleştirmek için gerekli olan teknik araç gereçleri belirler |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Temel kavramlar |
|
|
2 |
Banket, konferans ve toplantı organizasyonu türleri |
|
|
3 |
Ziyafetlerde Masa Düzeni ve Oturma Düzeninin Planlanması |
|
|
4 |
Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında dış hizmetler |
|
|
5 |
Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında bütçeleme ve planlama |
|
|
6 |
Ziyafet ve Protokol Salonunun Düzenlenmesi |
|
|
7 |
Ara sınav |
|
|
8 |
Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında teklif hazırlama |
|
|
9 |
Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında kullanılan teknik malzemeler |
|
|
10 |
Banket organizasyonlarında Menü Planlama |
|
|
11 |
Ziyafet ve Protokol organizasyonlarında Yiyecek-İçecek servisi |
|
|
12 |
Ziyafetlerin Satışı |
|
|
13 |
Ziyafetlerin Satışı |
|
|
14 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
7 |
5 |
35 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
5 |
10 |
50 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
16 |
2 |
32 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
119
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek