GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS22122021341 ZİYAFET ORGANİZASYONU YÖNETİMİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 4.00

Lisans



Bir otel işletmesinde veya yiyecek içecek işletmesinde ziyafet organizasyonu düzenleme sürecini öğrenciye öğretmek.



1 Ziyafet, konferans ve toplantı organizasyonlarını planlamayı ve bütçelemeyi öğrenir.
2 Ziyafet organizasyonu için nasıl yazışma yapıldığını anlar
3 Ziyafet organizasyonunda yiyecek içecek servisini gerçekleştirmek için gerekli olan teknik araç gereçleri belirler

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Temel kavramlar
2 Banket, konferans ve toplantı organizasyonu türleri
3 Ziyafetlerde Masa Düzeni ve Oturma Düzeninin Planlanması
4 Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında dış hizmetler
5 Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında bütçeleme ve planlama
6 Ziyafet ve Protokol Salonunun Düzenlenmesi
7 Ara sınav
8 Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında teklif hazırlama
9 Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında kullanılan teknik malzemeler
10 Banket organizasyonlarında Menü Planlama
11 Ziyafet ve Protokol organizasyonlarında Yiyecek-İçecek servisi
12 Ziyafetlerin Satışı
13 Ziyafetlerin Satışı
14 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 7 5 35
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 10 50
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 16 2 32
Toplam İş Yükü (saat) 119

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek