Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS22112021341 |
BESİN MİKROBİYOLOJİSİ |
Seçmeli Ders Grubu |
2 |
4 |
4.00 |
Lisans
Besin mikrobiyolojisinin temel kavramlarının ve uygulamalarının öğrenilmesidir
1 |
Besin mikrobiyolojisinin temel kavramlarını ve uygulamalarını öğrenebilme |
2 |
Mikroorganizma çeşitlerini ve üremeye neden olan etkenleri öğrenebilme |
3 |
Besin kaynaklı zehirlenme nedenleri ve önleme yollarını öğrenebilme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Dünyada besin üretimi, tüketimi sorunları, besinlerden kaynaklanan sağlık riskleri |
|
|
2 |
Besin mikrobiyolojisinin kapsamı temel kavramlar |
|
|
3 |
Besinlerde mikrobiyal üremeyi etkileyen etmenler |
|
|
4 |
Et ve et ürünlerinde mikrobiyal bozulma |
|
|
5 |
Süt ve süt ürünlerinde mikrobiyal bozulma |
|
|
6 |
Kurubaklagil ve tahıllarda mikrobiyal bozulma |
|
|
7 |
Sebze ve meyvelerde mikrobiyal bozulma |
|
|
8 |
Ara sınav |
|
|
9 |
Besin kaynaklı mikrobiyal hastalıkların tanımı, patogenezi, kaynakları ve önleme yolları |
|
|
10 |
Besin kaynaklı bakteriyel hastalık etkenleri |
|
|
11 |
Besin ve su kaynaklı parazitler |
|
|
12 |
Küfler ve mantarlar |
|
|
13 |
Doğal besin toksinleri |
|
|
14 |
Besin saklamada genel ilkeler koruyucular ve koruma yöntemleri, fermentasyon |
|
|
15 |
Gıda kalıntı ve kontaminantları |
|
|
16 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
16 |
4 |
64 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
4 |
14 |
56 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
1 |
1 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
123
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek