GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS22112021341 BESİN MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 4.00

Lisans



Besin mikrobiyolojisinin temel kavramlarının ve uygulamalarının öğrenilmesidir



1 Besin mikrobiyolojisinin temel kavramlarını ve uygulamalarını öğrenebilme
2 Mikroorganizma çeşitlerini ve üremeye neden olan etkenleri öğrenebilme
3 Besin kaynaklı zehirlenme nedenleri ve önleme yollarını öğrenebilme

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Dünyada besin üretimi, tüketimi sorunları, besinlerden kaynaklanan sağlık riskleri
2 Besin mikrobiyolojisinin kapsamı temel kavramlar
3 Besinlerde mikrobiyal üremeyi etkileyen etmenler
4 Et ve et ürünlerinde mikrobiyal bozulma
5 Süt ve süt ürünlerinde mikrobiyal bozulma
6 Kurubaklagil ve tahıllarda mikrobiyal bozulma
7 Sebze ve meyvelerde mikrobiyal bozulma
8 Ara sınav
9 Besin kaynaklı mikrobiyal hastalıkların tanımı, patogenezi, kaynakları ve önleme yolları
10 Besin kaynaklı bakteriyel hastalık etkenleri
11 Besin ve su kaynaklı parazitler
12 Küfler ve mantarlar
13 Doğal besin toksinleri
14 Besin saklamada genel ilkeler koruyucular ve koruma yöntemleri, fermentasyon
15 Gıda kalıntı ve kontaminantları
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 16 4 64
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 4 14 56
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 123

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek