Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS22072021341 |
VEJETERYAN MUTFAK |
Seçmeli Ders Grubu |
2 |
4 |
4.00 |
Lisans
Vejetaryen beslenme, veganlık ve genel olarak bitki temelli beslenme türlerinin çıkış noktası, tarihi anlatılır. Farklı bitki temelli beslenme alışkanlıkları tartışılır ve uygulanır.
1 |
Vejetaryen, vegan ve diğer bitki bazlı beslenme türlerini tanımlayın, farklılıkların farkında olur |
2 |
Bitkisel beslenmenin çevre, küresel ısınma, hayvan refahı üzerindeki etkilerini etik açıdan açıklar |
3 |
Vejetaryen ve vegan yemekler ve menüler hazırlamak, hayvansal ürünlerin ikamesini anlamak ve tariflerin vegan/vejetaryen versiyonlarını oluşturabilme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Ders içeriği hakkında genel bilgi |
|
|
2 |
Bitki Temelli Diyetin Tarihçesi: Paleolitik Çağdan Neolitik Çağa |
|
|
3 |
Mutfak Uygulaması |
|
|
4 |
Bitki Temelli Diyetin Tarihçesi: Dinler ve Et Tüketimi |
|
|
5 |
Mutfak Uygulaması |
|
|
6 |
Sınıflandırma Bitki Bazlı Diyetler Çeşitli Bitki Bazlı Diyetlerin Özellikleri |
|
|
7 |
Mutfak Uygulaması |
|
|
8 |
Ara sınav |
|
|
9 |
Etik Bakış Açısı: Hayvan Hakları ve Et Tüketimi. Et/Balık Tüketiminin Çevresel Etkisi |
|
|
10 |
Mutfak Uygulaması |
|
|
11 |
Dernekler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, sosyal hareketler ve aktivistler Vejetaryen & Vegan Restoranlar |
|
|
12 |
Mutfak Uygulaması |
|
|
13 |
Mutfak Uygulaması |
|
|
14 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
14 |
6 |
84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
12 |
2 |
24 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
8 |
1 |
8 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
118
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek