GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS22072021341 VEJETERYAN MUTFAK Seçmeli Ders Grubu 2 4 4.00

Lisans



Vejetaryen beslenme, veganlık ve genel olarak bitki temelli beslenme türlerinin çıkış noktası, tarihi anlatılır. Farklı bitki temelli beslenme alışkanlıkları tartışılır ve uygulanır.



1 Vejetaryen, vegan ve diğer bitki bazlı beslenme türlerini tanımlayın, farklılıkların farkında olur
2 Bitkisel beslenmenin çevre, küresel ısınma, hayvan refahı üzerindeki etkilerini etik açıdan açıklar
3 Vejetaryen ve vegan yemekler ve menüler hazırlamak, hayvansal ürünlerin ikamesini anlamak ve tariflerin vegan/vejetaryen versiyonlarını oluşturabilme

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Ders içeriği hakkında genel bilgi
2 Bitki Temelli Diyetin Tarihçesi: Paleolitik Çağdan Neolitik Çağa
3 Mutfak Uygulaması
4 Bitki Temelli Diyetin Tarihçesi: Dinler ve Et Tüketimi
5 Mutfak Uygulaması
6 Sınıflandırma Bitki Bazlı Diyetler Çeşitli Bitki Bazlı Diyetlerin Özellikleri
7 Mutfak Uygulaması
8 Ara sınav
9 Etik Bakış Açısı: Hayvan Hakları ve Et Tüketimi. Et/Balık Tüketiminin Çevresel Etkisi
10 Mutfak Uygulaması
11 Dernekler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, sosyal hareketler ve aktivistler Vejetaryen & Vegan Restoranlar
12 Mutfak Uygulaması
13 Mutfak Uygulaması
14 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 6 84
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 12 2 24
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 8 1 8
Toplam İş Yükü (saat) 118

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek