Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS21142021341 |
MENÜ YÖNETİMİ |
Seçmeli Ders Grubu |
2 |
3 |
4.00 |
Lisans
Menü yönetiminin temel ilkelerini öğretmek amaçlanmaktadır.
1 |
Bir menüyü tanımlayan ve etkileyen çeşitli faktörleri sıralayabilme |
2 |
Menü stillerini tanımlayabilme |
3 |
Menü analizi yaparak bir menü öğesinin popülerlik ve karlılık durumunu belirleyebilme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Menü tanımlamada kullanılan faktörler |
|
|
2 |
Menü tanımlamada kullanılan faktörler |
|
|
3 |
Sağlıklı bir menü oluşturma |
|
|
4 |
Yiyecek servisi menüleri |
|
|
5 |
Yiyecek servisi menüleri |
|
|
6 |
Menü yazma, tasarlama ve pazarlama |
|
|
7 |
Menü yazma, tasarlama ve pazarlama |
|
|
8 |
Ara Sınav |
|
|
9 |
Değerlendirme: Menü mühendisliği |
|
|
10 |
Değerlendirme: Menü mühendisliği |
|
|
11 |
Menü fiyatlandırma |
|
|
12 |
Menü fiyatlandırma |
|
|
13 |
Menü fiyatlandırma |
|
|
14 |
Proje |
|
|
15 |
Genel Tekrar |
|
|
16 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
1 |
1 |
1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
1 |
1 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
5
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek