GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS21142021341 MENÜ YÖNETİMİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 4.00

Lisans



Menü yönetiminin temel ilkelerini öğretmek amaçlanmaktadır.



1 Bir menüyü tanımlayan ve etkileyen çeşitli faktörleri sıralayabilme
2 Menü stillerini tanımlayabilme
3 Menü analizi yaparak bir menü öğesinin popülerlik ve karlılık durumunu belirleyebilme

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Menü tanımlamada kullanılan faktörler
2 Menü tanımlamada kullanılan faktörler
3 Sağlıklı bir menü oluşturma
4 Yiyecek servisi menüleri
5 Yiyecek servisi menüleri
6 Menü yazma, tasarlama ve pazarlama
7 Menü yazma, tasarlama ve pazarlama
8 Ara Sınav
9 Değerlendirme: Menü mühendisliği
10 Değerlendirme: Menü mühendisliği
11 Menü fiyatlandırma
12 Menü fiyatlandırma
13 Menü fiyatlandırma
14 Proje
15 Genel Tekrar
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 1 1
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 5

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek