GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS21112021341 GASTRONOMİ FELSEFESİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 4.00

Lisans



Gastronomi ile beslenme, tabiat, kültür, maneviyat, estetik ve sanat konuları arasındaki bağlantıyı kurmak gastronomi-gıda ve felsefe arasındaki ilişkiyi kavratmak, modern beslenme akımları hakkında bilgi vermek



1 Felsefenin doğuşunu ve anlamını kavrar
2 Felsefe akımları hakkında bilgilenir
3 Modern beslenme akımları hakkında bilgi sahibi olur

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Felsefe doğuşu ve anlamı
2 Felsefe Akımları
3 Kavram olarak Gastronomi
4 Gastronomi ve beslenme, gastronomi ve tabiat
5 Gastronomi, lezzet ve kültür
6 Gastronomi ve maneviyat
7 Vize
8 Gastronomi ve modern akımlar-Fast Food akımı, Slow Food akımı
9 Raw food akımı
10 Freegan akımı
11 Vejetaryen akımı
12 Vegan akım
13 Ayur-Veda felsefesi
14 Gıda Korkusu
15 Gelecekte Gastronomi
16 Final sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 1 1
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 5

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek