Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS21112021341 |
GASTRONOMİ FELSEFESİ |
Seçmeli Ders Grubu |
2 |
3 |
4.00 |
Lisans
Gastronomi ile beslenme, tabiat, kültür, maneviyat, estetik ve sanat konuları arasındaki bağlantıyı kurmak gastronomi-gıda ve felsefe arasındaki ilişkiyi kavratmak, modern beslenme akımları hakkında bilgi vermek
1 |
Felsefenin doğuşunu ve anlamını kavrar |
2 |
Felsefe akımları hakkında bilgilenir |
3 |
Modern beslenme akımları hakkında bilgi sahibi olur |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Felsefe doğuşu ve anlamı |
|
|
2 |
Felsefe Akımları |
|
|
3 |
Kavram olarak Gastronomi |
|
|
4 |
Gastronomi ve beslenme, gastronomi ve tabiat |
|
|
5 |
Gastronomi, lezzet ve kültür |
|
|
6 |
Gastronomi ve maneviyat |
|
|
7 |
Vize |
|
|
8 |
Gastronomi ve modern akımlar-Fast Food akımı, Slow Food akımı |
|
|
9 |
Raw food akımı |
|
|
10 |
Freegan akımı |
|
|
11 |
Vejetaryen akımı |
|
|
12 |
Vegan akım |
|
|
13 |
Ayur-Veda felsefesi |
|
|
14 |
Gıda Korkusu |
|
|
15 |
Gelecekte Gastronomi |
|
|
16 |
Final sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
1 |
1 |
1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
1 |
1 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
5
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek