GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS21102021341 EKO-GASTRONOMİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 4.00

Lisans



Eko-gastronomi kavramını öğrenmek



1 İyi tarım uygulamalarını açıklar
2 Yerel gıda ve küçük üretici kavramlarını tanımlar
3 Defines the concepts of local food and small producer
4 Sürdürülebilir gıda tedariğini açıklar

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Sürdürülebilirlik Kavramı ve Kapsamı
2 Sürdürülebilir Gıda İlkeleri
3 Çeşitlilik ve mevsimsellik
4 İyi Tarım uygulamaları
5 Yerel gıda
6 Küçük üreticiler
7 Sürdürülebilir hayvancılık
8 Ara sınav
9 Sürdürülebilir balıkçılık
10 Su ve enerji kaynaklarının kullanımı
11 Sürdürülebilir Restoran
12 Sürdürülebilir gıda tedariği
13 Su ve enerji kullanımı
14 Atık yönetimi
15 Yemek Kültürünün Sürdürülebiliriliği
16 Final sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 1 1
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 5

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek