Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS21102021341 |
EKO-GASTRONOMİ |
Seçmeli Ders Grubu |
2 |
3 |
4.00 |
Lisans
Eko-gastronomi kavramını öğrenmek
1 |
İyi tarım uygulamalarını açıklar |
2 |
Yerel gıda ve küçük üretici kavramlarını tanımlar |
3 |
Defines the concepts of local food and small producer |
4 |
Sürdürülebilir gıda tedariğini açıklar |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Sürdürülebilirlik Kavramı ve Kapsamı |
|
|
2 |
Sürdürülebilir Gıda İlkeleri |
|
|
3 |
Çeşitlilik ve mevsimsellik |
|
|
4 |
İyi Tarım uygulamaları |
|
|
5 |
Yerel gıda |
|
|
6 |
Küçük üreticiler |
|
|
7 |
Sürdürülebilir hayvancılık |
|
|
8 |
Ara sınav |
|
|
9 |
Sürdürülebilir balıkçılık |
|
|
10 |
Su ve enerji kaynaklarının kullanımı |
|
|
11 |
Sürdürülebilir Restoran |
|
|
12 |
Sürdürülebilir gıda tedariği |
|
|
13 |
Su ve enerji kullanımı |
|
|
14 |
Atık yönetimi |
|
|
15 |
Yemek Kültürünün Sürdürülebiliriliği |
|
|
16 |
Final sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
1 |
1 |
1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
1 |
1 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
5
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 4 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek