Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS21072021341 |
BARİSTA EĞİTİMİ |
Seçmeli Ders Grubu |
2 |
3 |
4.00 |
Lisans
The aim of the course is to teach the basic information about coffee culture and general coffee knowledge, growing countries, history of coffee, types of coffee beans, freshness times of coffee beans, roasting of coffee beans
1 |
Kahve Tarihini Öğrenme |
2 |
Kahve Çeşitlerini Öğrenme |
3 |
Kahve demleme yöntemlerini öğrenme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
KAHVENİN TARİHİ |
|
|
2 |
KAHVE TÜRLERİ |
|
|
3 |
Makine Ekipman Eğitimi ve Temel Barista Hijyen Kuralları |
|
|
4 |
Türk Kahvesi Eğitimi |
|
|
5 |
Filtre Kahve, French Press Eğitimi |
|
|
6 |
Moka pot ve 3. Nesil Demleme Eğitimi |
|
|
7 |
Espresso Uygulama |
|
|
8 |
Vize Sınavı |
|
|
9 |
Cappuccino Uygulama |
|
|
10 |
Cupping, Blending ve Roasting Eğitimi |
|
|
11 |
Latte Art |
|
|
12 |
Ürün Öneri, Yiyecek Eşleşmeleri, Memnuniyet Teorik Eğitimi |
|
|
13 |
Coffee Shop İşletmeciliği |
|
|
14 |
Uygulama |
|
|
15 |
Uygulama |
|
|
16 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
14 |
2 |
28 |
Gösterme |
16 |
4 |
64 |
Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
122
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek