GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS21072021341 BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 4.00

Lisans



The aim of the course is to teach the basic information about coffee culture and general coffee knowledge, growing countries, history of coffee, types of coffee beans, freshness times of coffee beans, roasting of coffee beans



1 Kahve Tarihini Öğrenme
2 Kahve Çeşitlerini Öğrenme
3 Kahve demleme yöntemlerini öğrenme

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 KAHVENİN TARİHİ
2 KAHVE TÜRLERİ
3 Makine Ekipman Eğitimi ve Temel Barista Hijyen Kuralları
4 Türk Kahvesi Eğitimi
5 Filtre Kahve, French Press Eğitimi
6 Moka pot ve 3. Nesil Demleme Eğitimi
7 Espresso Uygulama
8 Vize Sınavı
9 Cappuccino Uygulama
10 Cupping, Blending ve Roasting Eğitimi
11 Latte Art
12 Ürün Öneri, Yiyecek Eşleşmeleri, Memnuniyet Teorik Eğitimi
13 Coffee Shop İşletmeciliği
14 Uygulama
15 Uygulama
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Gösterme 16 4 64
Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 122

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek