GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS22052021341 YÖRESEL MUTFAKLAR Ders 2 4 4.00

Lisans



Öğrencilerin yöresel mutfaklar hakkında bilgi edinmesini sağlamak.



1 Kültürel Miras Öğesi Olarak Yöresel Mutfakları Öğrenme
2 Yöresel Mutfakların Destinasyon Pazarlamasındaki Rolünü Öğrenme
3 Yöresel Mutfakların Marka Oluşturma Süreci Hakkında Bilgi Edinme
4 Yöresel Mutfak ve Sürdürülebilirlilk İlişkisini Öğrenme

Birinci Öğretim



[Yok]


Yöresel Mutfak Kavramı, Kültürel Miras Öğesi Olarak Yöresel Mutfaklar, Yöresel Mutfakların Gastronomi Turizmi İle İlişkisi, Yöresel Mutfakların Destinasyon Pazarlamasındaki Rolü, Yöresel Mutfak ve Sürdürülebilirlilk İlişkisi, Yöresel Mutfakların Marka Oluşturma Süreci.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 YÖRESEL MUTFAK KAVRAMI
2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ
3 AKDENİZ BÖLGESİ MUTFAK KÜLTÜRÜ
4 EGE BÖLGESİ MUTFAK KÜLTÜRÜ
5 DOĞU ANADOLU BÖLGESİ MUTFAK KÜLTÜRÜ
6 GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ MUTFAK KÜLTÜRÜ
7 İÇ ANADOLU BÖLGESİ MUTFAK KÜLTÜRÜ
8 KARADENİZ BÖLGESİ MUTFAK KÜLTÜRÜ
9 MARMARA BÖLGESİ MUTFAK KÜLTÜRÜ
10 Kültürel Miras Öğesi Olarak Yöresel Mutfaklar
11 Yöresel Mutfakların Gastronomi Turizmi İle İlişkisi
12 Yöresel Mutfakların Destinasyon Pazarlamasındaki Rolü
13 Yöresel Mutfak ve Sürdürülebilirlilk İlişkisi
14 Yöresel Mutfakların Marka Oluşturma Süreci
15 Yöresel Etnik Mutfaklar
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 16 2 32
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 15 2 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 120

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek