Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GMS22032021341 | MUTFAK UYGULAMALARI-II | Ders | 2 | 4 | 5.00 |
Lisans
Çorbalar, Pilavlar, Makarnalar, Garnitür ve Soslar, Baharatlar, Et, Süt, Yumurta Türleri, Baklagil ve Tahıllar gibi konular hakkında ileri düzeyde bilgiler kazandırmak.
1 | Pilav, Çorbalar ve Soslar Konusunda Daha Detaylı Bilgi Edinme. |
2 | Baklagil ve Tahılların Pişirilmesi Konusunda Bilgi Edinme. |
3 | Et Pişirme Konusunda Daha Fazla Bilgi Edinme. |
Birinci Öğretim
[Yok]
Çorbalar, Pilavlar, Makarnalar, Garnitür ve Soslar, Baharatlar, Et, Süt, Yumurta Türleri, Baklagil ve Tahıllar
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Çorbalar, Et Suları (Stoklar) ve Bağlayıcılar | ||
2 | Pilavlar | ||
3 | Makarnalar | ||
4 | Garnitürler ve Aperatifler | ||
5 | Soslar | ||
6 | Pasta ve Unlu Mamuller | ||
7 | İçecekler | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Mutfakta Kullanılan Taze ve Kuru Baharatlar | ||
10 | Et ve Et Ürünleri | ||
11 | Balık ve Su Ürünleri | ||
12 | Süt ve Süt Ürünleri | ||
13 | Yumurta ve Yumurta Ürünlerinin Mutfakta Kullanımı | ||
14 | Kurubaklagiller: Özellikleri ve Mutfakta Kullanımı | ||
15 | Tahıllar | ||
16 | Final Sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 15 | 3 | 45 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 16 | 3 | 48 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 151 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |