GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS22032021341 MUTFAK UYGULAMALARI-II Ders 2 4 5.00

Lisans



Çorbalar, Pilavlar, Makarnalar, Garnitür ve Soslar, Baharatlar, Et, Süt, Yumurta Türleri, Baklagil ve Tahıllar gibi konular hakkında ileri düzeyde bilgiler kazandırmak.



1 Pilav, Çorbalar ve Soslar Konusunda Daha Detaylı Bilgi Edinme.
2 Baklagil ve Tahılların Pişirilmesi Konusunda Bilgi Edinme.
3 Et Pişirme Konusunda Daha Fazla Bilgi Edinme.

Birinci Öğretim



[Yok]


Çorbalar, Pilavlar, Makarnalar, Garnitür ve Soslar, Baharatlar, Et, Süt, Yumurta Türleri, Baklagil ve Tahıllar


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Çorbalar, Et Suları (Stoklar) ve Bağlayıcılar
2 Pilavlar
3 Makarnalar
4 Garnitürler ve Aperatifler
5 Soslar
6 Pasta ve Unlu Mamuller
7 İçecekler
8 Ara Sınav
9 Mutfakta Kullanılan Taze ve Kuru Baharatlar
10 Et ve Et Ürünleri
11 Balık ve Su Ürünleri
12 Süt ve Süt Ürünleri
13 Yumurta ve Yumurta Ürünlerinin Mutfakta Kullanımı
14 Kurubaklagiller: Özellikleri ve Mutfakta Kullanımı
15 Tahıllar
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 15 3 45
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 16 3 48
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 151

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek