GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS22022021341 YİYECEK-İÇECEK İŞLET. MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİ Ders 2 4 3.00

Lisans



İşletmelerde uygulanan yiyecek-içeceklerin maliyet kontrol yöntem ve süreçlerini öğretmek.



1 Etkin satın almayı öğrenir
2 Üretim planlaması sayesinde yüksek verimlilikle çalışılabilecektir.
3 Doğru fiyatlama yöntemini seçebilecektir.

Birinci Öğretim



[Yok]


Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama, Haftalar Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama, Pazarlamaya ve Karlılığa Yönelik Fiyatlama


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Maliyet Kavramı ve Turizm İşletmelerindeki Önemi
2 Yiyecek Maliyet Kontrol Süreci
3 Satın alma Kontrolü
4 Tesellüm Kontrolü
5 Depolama ve Dağıtım Kontrolü
6 Üretim Kontrolü
7 Üretim Kontrolü
8 Ara Sınav
9 İçecek Maliyet Kontrol Süreci
10 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama
11 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama
12 Pazarlamaya ve Karlılığa Yönelik Fiyatlama
13 Maliyete Yönelik Fiyatlama
14 Rekabete Yönelik Fiyatlama
15 Gelir Kontrolü
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 16 2 32
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 90

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek