Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GMS22022021341 | YİYECEK-İÇECEK İŞLET. MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİ | Ders | 2 | 4 | 3.00 |
Lisans
İşletmelerde uygulanan yiyecek-içeceklerin maliyet kontrol yöntem ve süreçlerini öğretmek.
1 | Etkin satın almayı öğrenir |
2 | Üretim planlaması sayesinde yüksek verimlilikle çalışılabilecektir. |
3 | Doğru fiyatlama yöntemini seçebilecektir. |
Birinci Öğretim
[Yok]
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama, Haftalar Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama, Pazarlamaya ve Karlılığa Yönelik Fiyatlama
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Maliyet Kavramı ve Turizm İşletmelerindeki Önemi | ||
2 | Yiyecek Maliyet Kontrol Süreci | ||
3 | Satın alma Kontrolü | ||
4 | Tesellüm Kontrolü | ||
5 | Depolama ve Dağıtım Kontrolü | ||
6 | Üretim Kontrolü | ||
7 | Üretim Kontrolü | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | İçecek Maliyet Kontrol Süreci | ||
10 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama | ||
11 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama | ||
12 | Pazarlamaya ve Karlılığa Yönelik Fiyatlama | ||
13 | Maliyete Yönelik Fiyatlama | ||
14 | Rekabete Yönelik Fiyatlama | ||
15 | Gelir Kontrolü | ||
16 | Final Sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 16 | 2 | 32 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |