Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GMS21062021341 | GIDA GÜVENLİĞİ | Ders | 2 | 3 | 2.00 |
Lisans
Üretim tesisleri ve yiyecek-içecek işletmelerindeki üretim aşamalarında dikkat edilmesi gereken riskleri öğretmektir.
1 | GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR VE GIDA GÜVENLİĞİNDE RİSKLERi ÖĞRENME |
2 | GIDA İŞLETMELERİNDE TEMİZLİK, DEZENFEKSİYON, HİJYEN VE SANİTASYON UYGULAMALARI ÖĞRENME |
3 | GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİNİ ÖĞRENME |
4 | GIDALARIN KİMYASAL BİLEŞİMİNİ ÖĞRENME |
Birinci Öğretim
[Yok]
GIDALARIN KİMYASAL BİLEŞİMİ, GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ, GIDA İŞLETMELERİNDE TEMİZLİK, DEZENFEKSİYON, HİJYEN VE SANİTASYON UYGULAMALARI, GIDA İŞLETMELERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN SAĞLAMA OLANAKLARI, GIDA MADDELERİ VE MİKROORGANİZMA İLİŞKİSİ
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ | ||
2 | GIDALARIN KİMYASAL BİLEŞİMİ | ||
3 | GIDA ÜRETİMİ | ||
4 | ISIL İŞLEM UYGULAMALARI İLE GIDA MUHAFAZA | ||
5 | KATKI MADDELERİ KULLANIMI İLE GIDA MUHAFAZA | ||
6 | DÜŞÜK SICAKLIK UYGULAMALARI | ||
7 | GIDA MUHAFAZASI YÖNTEMLERİNDE YENİ TRENDLER | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | GIDALARIN KALİTE ÖĞELERİ | ||
10 | GIDALARIN KALİTE DEĞİŞİMİ VE RAF ÖMRÜ | ||
11 | GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ | ||
12 | GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ DİĞER DÜZENLEMELER | ||
13 | TÜRK GIDA MEVZUATI VE GIDA DENETİMİ | ||
14 | TÜRKİYE’DE GIDA KONTROLÜ | ||
15 | GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR | ||
16 | Final Sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 2 | 1 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 60 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |