GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS21062021341 GIDA GÜVENLİĞİ Ders 2 3 2.00

Lisans



Üretim tesisleri ve yiyecek-içecek işletmelerindeki üretim aşamalarında dikkat edilmesi gereken riskleri öğretmektir.



1 GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR VE GIDA GÜVENLİĞİNDE RİSKLERi ÖĞRENME
2 GIDA İŞLETMELERİNDE TEMİZLİK, DEZENFEKSİYON, HİJYEN VE SANİTASYON UYGULAMALARI ÖĞRENME
3 GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİNİ ÖĞRENME
4 GIDALARIN KİMYASAL BİLEŞİMİNİ ÖĞRENME

Birinci Öğretim



[Yok]


GIDALARIN KİMYASAL BİLEŞİMİ, GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ, GIDA İŞLETMELERİNDE TEMİZLİK, DEZENFEKSİYON, HİJYEN VE SANİTASYON UYGULAMALARI, GIDA İŞLETMELERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN SAĞLAMA OLANAKLARI, GIDA MADDELERİ VE MİKROORGANİZMA İLİŞKİSİ


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ
2 GIDALARIN KİMYASAL BİLEŞİMİ
3 GIDA ÜRETİMİ
4 ISIL İŞLEM UYGULAMALARI İLE GIDA MUHAFAZA
5 KATKI MADDELERİ KULLANIMI İLE GIDA MUHAFAZA
6 DÜŞÜK SICAKLIK UYGULAMALARI
7 GIDA MUHAFAZASI YÖNTEMLERİNDE YENİ TRENDLER
8 Ara Sınav
9 GIDALARIN KALİTE ÖĞELERİ
10 GIDALARIN KALİTE DEĞİŞİMİ VE RAF ÖMRÜ
11 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ
12 GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ DİĞER DÜZENLEMELER
13 TÜRK GIDA MEVZUATI VE GIDA DENETİMİ
14 TÜRKİYE’DE GIDA KONTROLÜ
15 GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 2 1 2
Bireysel Çalışma 14 2 28
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 60

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek