Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GMS21052021341 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ | Ders | 2 | 3 | 5.00 |
Lisans
Her türlü servis yöntemi, servis personeli, araç-gereçleri, masa düzeni, serviste hijyen kurallarının öğretilmesi.
1 | YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ HAKKINDA GENEL BİLGİLERE SAHİP OLMA |
2 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİS PERSONELLERİNİ TANIMA |
3 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİS AŞAMLARI VE EKİPMANLARINI ÖĞRENME |
Birinci Öğretim
[Yok]
Öğrencilerin yiyecek içecek hizmetlerinin yapıldığı tüm alanlarda tüketici ile buluşulan son nokta olan servis sürecinde gerekli olan temel bilgi ve becerileri edinmesini sağlamaktır.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ | ||
2 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİS PERSONELİ | ||
3 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİS AŞAMLARI VE EKİPMANLARI | ||
4 | MENÜ BİLGİSİ VE PLANLAMASI | ||
5 | İÇECEKLER VE İÇECEK SERVİSİ | ||
6 | SERVİS AŞAMALARI (MASA SERVİSİ & SELF SERVİS) | ||
7 | ÖZEL SERVİS ŞEKİLLERİ | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | GELİŞMİŞ SERVİS TEKNİKLERİ | ||
10 | PROTOKOL SERVİSİ | ||
11 | ETKİNLİK (BANKET) SERVİSİ | ||
12 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİNİN DENETİMİ | ||
13 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİNDE HİJYEN VE SANİTASYON | ||
14 | YİYECEK VE İÇECEK BÖLÜMLERİNDE KALİTE SİSTEMLERİ | ||
15 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ KONTROL TEMELLERİ | ||
16 | Final Sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 18 | 2 | 36 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |