GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS21052021341 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ Ders 2 3 5.00

Lisans



Her türlü servis yöntemi, servis personeli, araç-gereçleri, masa düzeni, serviste hijyen kurallarının öğretilmesi.



1 YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ HAKKINDA GENEL BİLGİLERE SAHİP OLMA
2 YİYECEK VE İÇECEK SERVİS PERSONELLERİNİ TANIMA
3 YİYECEK VE İÇECEK SERVİS AŞAMLARI VE EKİPMANLARINI ÖĞRENME

Birinci Öğretim



[Yok]


Öğrencilerin yiyecek içecek hizmetlerinin yapıldığı tüm alanlarda tüketici ile buluşulan son nokta olan servis sürecinde gerekli olan temel bilgi ve becerileri edinmesini sağlamaktır.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ
2 YİYECEK VE İÇECEK SERVİS PERSONELİ
3 YİYECEK VE İÇECEK SERVİS AŞAMLARI VE EKİPMANLARI
4 MENÜ BİLGİSİ VE PLANLAMASI
5 İÇECEKLER VE İÇECEK SERVİSİ
6 SERVİS AŞAMALARI (MASA SERVİSİ & SELF SERVİS)
7 ÖZEL SERVİS ŞEKİLLERİ
8 Ara Sınav
9 GELİŞMİŞ SERVİS TEKNİKLERİ
10 PROTOKOL SERVİSİ
11 ETKİNLİK (BANKET) SERVİSİ
12 YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİNİN DENETİMİ
13 YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİNDE HİJYEN VE SANİTASYON
14 YİYECEK VE İÇECEK BÖLÜMLERİNDE KALİTE SİSTEMLERİ
15 YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ KONTROL TEMELLERİ
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 18 2 36
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 14 4 56
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 150

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek