GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS21022021341 MUTFAK UYGULAMALARI-I Ders 2 3 5.00

Lisans



Mutfakla alakalı (temel kesim teknikleri, soslar, çorbalar vb.) konularda temel oluşturmak.



1 Mutfakla Alakalı Temek Kavramları Öğrenme
2 Mutfak ekipmanlarını öğrenme
3 Mutfakta Hijyen ve Sanitasyonu Öğrenme
4 Besin İşleme ve Saklama Yöntemlerini Öğrenme
5 Uluslararası Doğrama Yöntemlerini Öğrenme

Birinci Öğretim



[Yok]


Çorba veya sos türevlerini detaylandırmak için malzemelerin ve sosların özelliklerini uygulamak, dersler ve laboratuvar uygulamaları gibi konuları yer almaktadır.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 MUTFAK PLANLAMASI VE YÖNETİMİ
2 MUTFAK EKİPMANLARI VE ÖZELLİKLERİ
3 HİJYEN VE SANİTASYON
4 MUTFAK MALİYETLERİNİN HESAPLANMASI VE KONTROLÜ
5 BESİN İŞLEME VE SAKLAMA YÖNTEMLERİ
6 INTERNATIONAL METHODS OF JOINERY
7 ULUSLARARASI PİŞİRME YÖNTEMLERİ
8 Ara Sınav
9 ET/SEBZE SUYU (FOND) TÜRLERİ VE ÇORBALAR
10 Soslar
11 ET VE ET ÜRÜNLERİ
12 SEBZE VE MEYVELER
13 APERATİFLER VE GARNİTÜRLER
14 KURUBAKLAGİLLER VE TAHILLAR
15 EKMEK VE UNLU MAMULLER
16 Final Sınavı

TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ VE YÖNETİMİ. (2021). DETAY YAYINCILIK



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 10 5 50
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 6 7 42
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 5 25
Toplam İş Yükü (saat) 147

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
[OC] 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek