Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GMS21022021341 | MUTFAK UYGULAMALARI-I | Ders | 2 | 3 | 5.00 |
Lisans
Mutfakla alakalı (temel kesim teknikleri, soslar, çorbalar vb.) konularda temel oluşturmak.
1 | Mutfakla Alakalı Temek Kavramları Öğrenme |
2 | Mutfak ekipmanlarını öğrenme |
3 | Mutfakta Hijyen ve Sanitasyonu Öğrenme |
4 | Besin İşleme ve Saklama Yöntemlerini Öğrenme |
5 | Uluslararası Doğrama Yöntemlerini Öğrenme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Çorba veya sos türevlerini detaylandırmak için malzemelerin ve sosların özelliklerini uygulamak, dersler ve laboratuvar uygulamaları gibi konuları yer almaktadır.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | MUTFAK PLANLAMASI VE YÖNETİMİ | ||
2 | MUTFAK EKİPMANLARI VE ÖZELLİKLERİ | ||
3 | HİJYEN VE SANİTASYON | ||
4 | MUTFAK MALİYETLERİNİN HESAPLANMASI VE KONTROLÜ | ||
5 | BESİN İŞLEME VE SAKLAMA YÖNTEMLERİ | ||
6 | INTERNATIONAL METHODS OF JOINERY | ||
7 | ULUSLARARASI PİŞİRME YÖNTEMLERİ | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | ET/SEBZE SUYU (FOND) TÜRLERİ VE ÇORBALAR | ||
10 | Soslar | ||
11 | ET VE ET ÜRÜNLERİ | ||
12 | SEBZE VE MEYVELER | ||
13 | APERATİFLER VE GARNİTÜRLER | ||
14 | KURUBAKLAGİLLER VE TAHILLAR | ||
15 | EKMEK VE UNLU MAMULLER | ||
16 | Final Sınavı |
TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ VE YÖNETİMİ. (2021). DETAY YAYINCILIK
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 10 | 5 | 50 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 6 | 7 | 42 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 25 |
Toplam İş Yükü (saat) | 147 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |