GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS21012021341 GASTRONOMİ TURİZMİ Ders 2 3 3.00

Lisans



Gastronominin turizm sektöründeki rolü ve işlevini öğrencilere öğretmek.



1 Gastronomi ve turizm arasındaki ilişkiyi kavramak.
2 Gastro-turist taleplerinden genel bir bakış çıkarabilme
3 Gastronomik Pazarlama Stratejileri Planlayabilme
4 Küreselleşmenin gastronomi turizmine etkisini kavrayabilme

Birinci Öğretim


Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.


[Yok]


Gastronomi turları, gastro turist, yerel ürünler özel gün ve etkinlikler, gastronomik kimlik, coğrafi işaretli ürünler, destinasyon ve yerel mutfak ilişkisi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gastronomi ve Turizm Gastronomy and Tourism
2 Gastronomi Turizmi Tarihi
3 Gastronomi Turizm Kaynakları
4 Gastronomi Turizminde Motivasyon
5 Küreselleşme ve Gastromi Turizmi
6 Gastronomi Turizmini Geliştirme Stratejileri
7 Gastronomi Turizminde Pazarlama
8 Ara Sınav
9 Destinasyon Pazarlamasında ve Markalaşmasında Gıdanın Rolü
10 Gastronomi Tur Planlaması
11 Gastronomi Turizmi ve Gastronomik Kimlik
12 Gastronomi Turizmi ve Sürdürülebilirlik
13 Gastronomi Turizmi ve Yenilikçilik
14 Gastronomi Turizmi ve Türkiye'deki Turizm Faaliyetleri
15 Genel Tekrar
16 Final Sınavı

THE ROUTLEDGE HANDBOOK OF GASTRONOMIC TOURISM (2009). ROUTLEDGE. NEW YORK.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 5 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 6 6 36
Toplam İş Yükü (saat) 91

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek