Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GMS21012021341 | GASTRONOMİ TURİZMİ | Ders | 2 | 3 | 3.00 |
Lisans
Gastronominin turizm sektöründeki rolü ve işlevini öğrencilere öğretmek.
1 | Gastronomi ve turizm arasındaki ilişkiyi kavramak. |
2 | Gastro-turist taleplerinden genel bir bakış çıkarabilme |
3 | Gastronomik Pazarlama Stratejileri Planlayabilme |
4 | Küreselleşmenin gastronomi turizmine etkisini kavrayabilme |
Birinci Öğretim
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
[Yok]
Gastronomi turları, gastro turist, yerel ürünler özel gün ve etkinlikler, gastronomik kimlik, coğrafi işaretli ürünler, destinasyon ve yerel mutfak ilişkisi.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gastronomi ve Turizm Gastronomy and Tourism | ||
2 | Gastronomi Turizmi Tarihi | ||
3 | Gastronomi Turizm Kaynakları | ||
4 | Gastronomi Turizminde Motivasyon | ||
5 | Küreselleşme ve Gastromi Turizmi | ||
6 | Gastronomi Turizmini Geliştirme Stratejileri | ||
7 | Gastronomi Turizminde Pazarlama | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Destinasyon Pazarlamasında ve Markalaşmasında Gıdanın Rolü | ||
10 | Gastronomi Tur Planlaması | ||
11 | Gastronomi Turizmi ve Gastronomik Kimlik | ||
12 | Gastronomi Turizmi ve Sürdürülebilirlik | ||
13 | Gastronomi Turizmi ve Yenilikçilik | ||
14 | Gastronomi Turizmi ve Türkiye'deki Turizm Faaliyetleri | ||
15 | Genel Tekrar | ||
16 | Final Sınavı |
THE ROUTLEDGE HANDBOOK OF GASTRONOMIC TOURISM (2009). ROUTLEDGE. NEW YORK.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 6 | 36 |
Toplam İş Yükü (saat) | 91 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |