GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS12052021341 MUTFAK PLANLAMA Ders 1 2 5.00

Lisans



Mutfak planlamayı ve mutfakta kullanılan araç-gereçler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.


Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kabacık


1 Otel işletmelerinde mutfağın yeri ve önemini açıklamak.
2 Otel işletmeleride mutfak planlama,mutfağın konumu ve fiziksel özellikleri açıklamak.
3 Mutfağın ana kısımlarını tanımlamak.
4 Otel işletme mutfaklarda kullanılan donanımları açıklamak.
5 Otel işletme mutfaklarınnın güvenliği konusunda bilgi sahibi olmak.

Birinci Öğretim


Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.


[Yok]


Mutfak planlamayı etkileyen etmenler, mutfak planlarken karşılaşılan zorluklar, mutfak dizaynı hakkında bilgi, mutfak modernizasyon çalışmalarında etkin rol oynayabilecek beceriler


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 İşletmelerde mutfağın yeri ve önemi
2 Mutfak Planlaması
3 Mutfağın Konumu ve Fiziksel özellikleri
4 Mutfak Tasarımında Optimizasyon
5 Mutfakta Kullanılan araç ve Gereçler
6 Personelin istihdamı Personelin Giyimi
7 Ara Sınav
8 Mutfağın bölümleri
9 Mutfak Malzemelerinin Bakım Onarım ve Temizliği
10 Mutfak Kazaları
11 Mutfak araçlarının yapımında kullanılan ana malzemeler
12 Mutfak işletmelerinde sanitasyon, hijyen ve güvenlik
13 Mutfak araçlarının çalıştırılmasında kullanılan güç kaynakları
14 Yüzey kaplama ve izalasyonunda kullanılan malzemeler
15 Gıda güvenliği, Haccp ve Tse belgesi
16 Final Sınavı

Dündar Denizer,2005.Konaklama İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 10 5 50
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 5 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 5 25
1 15 15
Toplam İş Yükü (saat) 145

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
[OC] 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek