Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GMS12032021341 | YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ | Ders | 1 | 2 | 4.00 |
Lisans
Lisans ve lisansüstü programlarına devam eden öğrencilerin, Turizm alanında bilimsel bilgiler üreterek ulusal ve uluslararası turizm çevrelerinde en önde yer alan, turizm ile ilgili ihtiyaç duyulan bilgilerle donanmış, ülkemizde ve dünyada turizmi geliştirmeyi amaçlayan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
1 | Yiyecek İçecek Endüstrisini tanımlayabilecek |
2 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılan Ekipmanları tanımlayabilecek |
3 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis ve Mutfak Departmanlarını Tanımlayabilme |
4 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolünü açıklayabilme |
5 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim, Pazarlama ve İnsan Kaynakları Yönetimini açıklayabilme |
Birinci Öğretim
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
[Yok]
Yiyecek İçecek Endüstrisi, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılan Ekipmanlar, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yiyecek İçecek Maliyet Kontrol, Yiyecek İçecek Pazarlaması, Yiyecek İçecek İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Yiyecek İçecek Endüstrisi | ||
2 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılan Ekipmanlar | ||
3 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis | ||
4 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak | ||
5 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim | ||
6 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yiyecek İçecek Maliyet Kontrol | ||
7 | Yiyecek İçecek Pazarlaması | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi | ||
10 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mönü Tanzimi, Mönü Çeşitleri ve Mönün Fiyatlandırılması | ||
11 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Dekoratif ve İşlevsel Tasarımı | ||
12 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Rezervasyon, Servis Yöntemleri, Servis Akış Düzeni ve Servisi | ||
13 | Yiyecek İçecek Servisinde Kullanılan Malzemeler Hijyen-Sanitasyon ve İş Güvenliği | ||
14 | Kahvaltı Çeşitleri Ve Oda Servisi | ||
15 | İçecekler Ve İçecek Servisi | ||
16 | Final sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 10 | 5 | 50 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 3 | 5 | 15 |
Toplam İş Yükü (saat) | 120 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |