GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS12012021341 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ Ders 1 2 5.00

Lisans



Türk mutfağının tarihsel gelişimini açıklamak.


Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KABACIK


1 Türk mutfağının tarihsel gelişimini açıklayabilecektir.
2 Çeşitli dönemlere göre Türk mutfağında tüketilen ürünleri açıklayabilecektir.
3 Türk mutfağına özgü geleneksel mekânları ve gıda esnafını açıklayabilecektir.

Birinci Öğretim


Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.


[Yok]


Türk Mutfağının Tarihsel Gelişim Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Mutfak Kültürü Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi Türk Mutfağından Yemek Örnekleri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi
2 Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü
3 Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü
4 Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü
5 Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü
6 Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Mutfak Kültürü
7 Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Mutfak Kültürü
8 ARA SINAV
9 Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü
10 Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü
11 Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi
12 Türk Mutfak Kültürü Bağlamında Geleneksel Mekânlar, Yiyecek ve İçecekler
13 Türk Mutfak Kültürü Bağlamında Geleneksel Mekânlar, Yiyecek ve İçecekler
14 Türk Mutfağından Yemek Örnekleri
15 Türk Mutfağından Yemek Örnekleri
16 FİNAL SINAVI

Türk Mutfak Kültürü Anadolu Üniversitesi Yayınları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 6 84
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 148

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek