GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS11032021341 GASTRONOMİYE GİRİŞ Ders 1 1 4.00

Lisans


Türkçe


Bu ders Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimine giriş niteliğinde olup 4 yıllık lisans eğitiminde edinilecek mutfak kültürü ve uygulamaları, gastronomi ve bilim ilişkisi, işletme yönetim bilgi ve beceriler hakkında öğrencilere temel düzeyde bilgiler verilir. Gıdaların sunumu, servisi, temel mutfak ekipmanları ve mutfak personelinin sorumlulukları konuları hakkında bilgilere yer verilir.



1 Öğrenciler gastronomiyi tanımlayabilme
2 Tat ve lezzet kavramını açıklayabilme
3 Gastronominin gelişimini anlatabilme
4 Gastronominin kültürle ilişkisini açıklayabilme
5 Gastronomi ve coğrafyayı anlatabilme
6 Gastronomi ve dini anlatabilme
7 Gastronomi ve Tarımı anlatabilme
8 Gastronominin diğer disiplinlerle ilişkisini anlatabilme
9 Gastronomi ve felsefeyi anlatabilme
10 Gastronomi ve sosyoloji arasındaki ilişkiyi anlatabilme
11 Gastronomi ve antropoloji arasındaki ilişkiyi anlatabilecek
12 Gastronomi ve turizm arasındaki ilişkiyi anlatabilecek

Birinci Öğretim


Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.


[Yok]


1. Hafta Gastronomi Kavramı 2. Hafta Gastronomide Tat ve Lezzet Algısı 3. Hafta Gastronominin disiplinlerarası ilişkileri 4. Hafta Gastronomi ve Coğrafya 5. Hafta Gastronomi ve Tarım 6. Hafta Gastronomy ve Antropoloji 7. Hafta Gastronomi ve Din 8. Hafta Gastronomi ve Felsefe 9. Hafta Gastronomi ve Sosyoloji 10. Hafta Gastronomi ve Ekonomi 11. Hafta Gastronomi ve Ekoloji 12. Hafta Gastronomi ve Tarih 13. Hafta Gastronomi ve Turizm 14. Hafta Gastronominin diğer disiplinlerle ilişkileri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gastronomi Kavramı
2 Gastronomide Tat ve Lezzet Algısı
3 Gastronominin disiplinlerarası ilişkileri
4 Gastronomi ve Coğrafya
5 Gastronomi ve Tarım
6 Gastronomi ve Antropoloji
7 Ara Sınav (Vize)
8 Gastronomi ve Din
9 Gastronomi ve Felsefe
10 Gastronomi ve Sosyoloji
11 Gastronomi ve Ekonomi
12 Gastronomi ve Ekoloji
13 Gastronomi ve Tarih
14 Gastronomi ve Turizm
15 Gastronomi ve Diğer Disiplinlerle İlişkileri
16 Final Sınavı

Introduction to Gastronomy, The Culinary Institute of America, John Wiley & Sons, Canada



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 10 5 50
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 5 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 5 25
Toplam İş Yükü (saat) 130

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
[OC] 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 6 5 5 5 5 5 5
[OC] 7 5 5 5 5 5 5
[OC] 8 5 5 5 5 5 5
[OC] 9 5 5 5 5 5 5
[OC] 10 5 5 5 5 5 5
[OC] 11 5 5 5 5 5 5
[OC] 12 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek