Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GMS11032021341 | GASTRONOMİYE GİRİŞ | Ders | 1 | 1 | 4.00 |
Lisans
Türkçe
Bu ders Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimine giriş niteliğinde olup 4 yıllık lisans eğitiminde edinilecek mutfak kültürü ve uygulamaları, gastronomi ve bilim ilişkisi, işletme yönetim bilgi ve beceriler hakkında öğrencilere temel düzeyde bilgiler verilir. Gıdaların sunumu, servisi, temel mutfak ekipmanları ve mutfak personelinin sorumlulukları konuları hakkında bilgilere yer verilir.
1 | Öğrenciler gastronomiyi tanımlayabilme |
2 | Tat ve lezzet kavramını açıklayabilme |
3 | Gastronominin gelişimini anlatabilme |
4 | Gastronominin kültürle ilişkisini açıklayabilme |
5 | Gastronomi ve coğrafyayı anlatabilme |
6 | Gastronomi ve dini anlatabilme |
7 | Gastronomi ve Tarımı anlatabilme |
8 | Gastronominin diğer disiplinlerle ilişkisini anlatabilme |
9 | Gastronomi ve felsefeyi anlatabilme |
10 | Gastronomi ve sosyoloji arasındaki ilişkiyi anlatabilme |
11 | Gastronomi ve antropoloji arasındaki ilişkiyi anlatabilecek |
12 | Gastronomi ve turizm arasındaki ilişkiyi anlatabilecek |
Birinci Öğretim
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
[Yok]
1. Hafta Gastronomi Kavramı 2. Hafta Gastronomide Tat ve Lezzet Algısı 3. Hafta Gastronominin disiplinlerarası ilişkileri 4. Hafta Gastronomi ve Coğrafya 5. Hafta Gastronomi ve Tarım 6. Hafta Gastronomy ve Antropoloji 7. Hafta Gastronomi ve Din 8. Hafta Gastronomi ve Felsefe 9. Hafta Gastronomi ve Sosyoloji 10. Hafta Gastronomi ve Ekonomi 11. Hafta Gastronomi ve Ekoloji 12. Hafta Gastronomi ve Tarih 13. Hafta Gastronomi ve Turizm 14. Hafta Gastronominin diğer disiplinlerle ilişkileri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gastronomi Kavramı | ||
2 | Gastronomide Tat ve Lezzet Algısı | ||
3 | Gastronominin disiplinlerarası ilişkileri | ||
4 | Gastronomi ve Coğrafya | ||
5 | Gastronomi ve Tarım | ||
6 | Gastronomi ve Antropoloji | ||
7 | Ara Sınav (Vize) | ||
8 | Gastronomi ve Din | ||
9 | Gastronomi ve Felsefe | ||
10 | Gastronomi ve Sosyoloji | ||
11 | Gastronomi ve Ekonomi | ||
12 | Gastronomi ve Ekoloji | ||
13 | Gastronomi ve Tarih | ||
14 | Gastronomi ve Turizm | ||
15 | Gastronomi ve Diğer Disiplinlerle İlişkileri | ||
16 | Final Sınavı |
Introduction to Gastronomy, The Culinary Institute of America, John Wiley & Sons, Canada
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 10 | 5 | 50 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 25 |
Toplam İş Yükü (saat) | 130 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 7 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 8 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 9 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 10 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 11 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 12 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |