GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS11022021341 AKADEMİK VE MESLEKİ ORYANTASYON Ders 1 1 4.00

Lisans



Öğrencilere bölüm, anabilim dalları, meslek eğitim ve uygulama standartları ve meslek etiği konusunda bilgi ve beceri kazandırmak.



1 Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans eğitiminin temel özelliklerini öğrenir.
2 Bölüm ile ilgili (idari işleyiş, öğretim elemanları, müfredat) ve öğrenciliğine dair konularda (Yönetmeliklerin ve öğrenci sorumlulukları) bilgi sahibi olur.
3 Mesleği ile ilgili uygulamaları, mezuniyet sonrası çalışma alanlarını, mesleki örgütleri bilir.
4 Mesleki temel kaynaklara ulaşım konusunda bilgi sahibi olur.

Birinci Öğretim


Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.


[Yok]


Bu dersin sonunda öğrenciler: Beslenme ve diyetetik bölümünü ve mesleği tanıyacaklar, meslek etiği ve deontoloji ile ilgili temel bilgileri öğrenecekler, mesleklerinin gerektirdiği davranış ve aktiviteleri tanımlama ve uygulama becerileri kazanacaklar, eğitimleri sırasında gerekli yönetmelikleri öğrenecekler, meslekleri ile ilgili temel bilgileri edinebilecekleri kaynakları tanımlama ve onlara ulaşabilme deneyimi kazanacaklardır.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Üniversite Tanıtımı
2 Üniversitenin Akademik Yapısı
3 İdari Birimlerin Tanıtımı- Öğrenci İşleri
4 Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi Kullanımı
5 Kütüphane ve Dokümantasyon Birimi
6 Sağlık, Kültür ve Spor Birimi
7 Ara Sınav
8 Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği
9 Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
10 Bağıl Değerlendirme Yönergesi
11 Akademik Bölüm Tanıtımları
12 Akademik Bölüm Tanıtımları
13 Staj İşlemleri, Yönerge ve Raporlama
14 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 10 5 50
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 5 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 5 25
Toplam İş Yükü (saat) 130

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek