GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
DUİM3022016252 3. AÇIK DENİZ STAJI (7 AY) Ders 3 6 30.00

Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı gemide öğrenciye uygulamalı eğitim vermektir



1 gemi özelliklerini tanımlayabilecek
2 gemi form ve dökümanlarını hazırlayabilecek
3 yük işlemlerini ve hesaplamaları yapabilecek
4 sözlü sunum yaparak eğitimin çıktılarını sunabilecek


DUİM2132016252 I. AÇIK DENİZ STAJI (2,5 AY) - DUİM3132016252 II. AÇIK DENİZ STAJI (2,5 AY)


Yok


Geminin özelliklerini öğrenme, köprü üstü uygulamaları, seyir, bakım onarım, gemi manevrası, yük işlemleri ve hesaplamaları. Gemi doküman ve formlarının hazırlanması.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
2 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
3 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
4 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
5 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
6 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
7 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
8 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
9 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
10 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
11 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
12 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
13 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
14 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
15 Gemi üzerindeki tüm operasyonları tanımak. Deniz hayatına uyum sağlamak Gemi üzerindeki kural ve düzenlemeleri tanımak ve uygulamak Gemi hiyerarşik yapısına uyum sağlamak Gemi sevk ve idare sistemlerini tanımak ve operasyonlarında bulunmak.
16 Staj Komisyonu

IMO, 1995; STCW 78/2010 in amendment, London Staj Defteri, 2015; ODÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği İdare Tarafından Onaylanmış Staj Defteri, Ordu Gemi dökümanları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 10
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 90

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 2 2
Uygulama/Pratik 30 24 720
Bireysel Çalışma 6 10 60
12 10 120
Toplam İş Yükü (saat) 902

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12
[OC] 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek