Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
Önlisans
1 |
Gıda çalışmalarının ortaya çıkış koşullarını açıklar. Küreselleşme ve gıda ilişkisini kavrar. |
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Gıda Çalışmaları |
|
|
2 |
Gıda Çalışmalarının Tarihsel Gelişimi |
|
|
3 |
Gıda ve Beslenmeye İlişkin Kuramsal Yaklaşımlar
|
|
|
4 |
Küreselleşme ve Gıda
|
|
|
5 |
Gıda Güvencesi ve Gıda Egemenliği
|
|
|
6 |
Organik Gıda Tüketimi
|
|
|
7 |
Sağlıklı Beslenme ve Beden İlişkisi
|
|
|
8 |
Ara sınav |
|
|
9 |
Uygarlaşma Süreci ve Yemek Kültürü
|
|
|
10 |
Diyet Endüstrisi ve Beslenme ve Kültür
|
|
|
11 |
Dışarıda Yemek ve Fast Food Tüketimi
|
|
|
12 |
Mekân Olarak Mutfak
|
|
|
13 |
Toplumsal Sınıf ve Beslenme
|
|
|
14 |
Gıda ve Toplumsal Değişme |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
14 |
2 |
28 |
Tartışma |
2 |
2 |
4 |
Soru-Yanıt |
2 |
2 |
4 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
15 |
2 |
30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
15 |
2 |
30 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
98
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[PC] 7 |
[PC] 8 |
[PC] 9 |
[PC] 10 |
[PC] 11 |
[PC] 12 |
[PC] 13 |
[PC] 14 |
[PC] 15 |
[PC] 16 |
[PC] 17 |
[PC] 18 |
[PC] 19 |
[PC] 20 |
[OC] 1 |
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
3
|
4
|
4
|
3
|
4
|
3
|
4
|
4
|
3
|
3
|
3
|
4
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek