GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Önlisans





1 Avrupa ve Türk mutfağının harmanını öğrenebilme
2 Sürdürülebilir yeşil restoranlar ve uygulamalarını öğrenebilme
3 Gastronomi turizmi ve coğrafi işaretlemeli ürünler hakkında bilgi sahibi olma
4 Yiyecek içecek endüstrisi ve sosyal medya uygulamalarını karşılaştırabilme
5 Sokak yemekleri ve özelliklerini öğrenebilme



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gurme kimdir? Nasıl olunur? Avrupa ve Türk mutfağının harmanı
2 Yiyecek içecek işletmelerinde sosyal sorumluluk uygulamaları
3 Sürdürülebilir yeşil restoranlar
4 Ulusal ve uluslararası gastronomi kurumları
5 Çağdaş müzecilik, mutfak müzeleri ve turizm
6 Gastronomi turizmi ve coğrafi işaretlemeli ürünler
7 Yiyecek içecek endüstrisi ve sosyal medya
8 Yemek ve seyehat blogları
9 Tat bileşenleri ağı
10 Gıda sertifikasyon sistemlerinde dini duyarlılıklar
11 Sokak yemekleri
12 Havayolu işletmelerinde catering hizmetleri
13 Yiyecek içecek işletmelerinde müşteri deneyimi yönetimi
14 Menü mühendisliği
15 Yiyecek içecek yatırımları
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 2 2
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 2 2
Toplam İş Yükü (saat) 90

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15 [PC] 16 [PC] 17 [PC] 18 [PC] 19 [PC] 20
[OC] 1 4 4 4 3 3 4 4 3 4 4 5 3 4 4 4 3 4 4 3 4
[OC] 2 4 3 4 4 3 3 5 4 4 3 4 4 3 4 4 4 5 4 4 4
[OC] 3 3 3 4 4 4 4 3 4 5 4 4 4 3 4 4 4 4 3 3 3
[OC] 4 4 4 4 5 4 5 4 4 4 4 4 4 5 4 3 4 4 4 3 4
[OC] 5 4 4 3 5 5 5 4 4 3 4 3 4 3 5 4 4 5 3 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek