GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASEC20120188310 MUTFAKTA YENİ AKIMLAR 927001 2 3 3

Önlisans


Son yıllarda yiyecek içecek endüstrisinde meydana gelen değişiklikler ve yenilikleri özetleyerek, yiyecek içecek alanında faaliyet gösteren işletmeler, yatırımcılar, çalışanlar ve bu endüstride kariyer sahibi olmak isteyen öğrencileri bilinçlendirmek.


Öğr. Gör. Meryem SET


1 Faast Food ve Slow Food Akımını Öğrenme
2 Temalı restoranlar ve barlar hakkında bilgi sahibi olma
3 Dünyanın en iyi restoranları ve başarı hikayelerini öğrenme
4 Kent mutfağı ve mutfak kültürünü karşılaştırabilme
5 Yiyecek stilistliği ve fotoğrafçılığı hakkında bilgi sahibi olma

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Faast Food Akımı Slow Food Akımı Yiyecek İçecek İşletmelerinde Franchising ve Başarı Hikayeleri Yeme Ortamı ve Etkileri Temalı Restoran ve Barlar Dünyanın En İyi Restoranları ve Başarı Hikayeleri Gıda Güvenliği ve Yeni Yaklaşımlar Kent Mutfağı ve Mutfak Kültürü Gastronomik Kültürel Mirasın Yeniden İcadı Yiyecek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Faast Food Akımı
2 Slow Food Akımı
3 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Franchising ve Başarı Hikayeleri
4 Yeme Ortamı ve Etkileri
5 Temalı Restoran ve Barlar
6 Hızlı-Rahat (fast-casual) restoranlar
7 Dünyanın En İyi Restoranları ve Başarı Hikayeleri
8 ARA SINAV
9 Gıda Güvenliği ve Yeni Yaklaşımlar
10 Kent Mutfağı ve Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme
11 Gastronomik Kültürel Mirasın Yeniden İcadı
12 Yiyecek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı
13 Yenilebilir Çiçekler
14 Moleküler Gastronomi
15 Gastronomiyi konu alan filmler
16 FİNAL SINAVI

Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler ( Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri) Editör: Doç Dr. Osman Nuri ÖZDOĞAN İnternet



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 14 14
Toplam İş Yükü (saat) 77

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20
ÖÇ 1 4 4 4 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 5 4 4 4 5 5 5
ÖÇ 2 4 4 4 4 4 5 5 4 4 4 5 5 4 5 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 3 4 4 4 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 4 5 4 5 5 4
ÖÇ 4 4 4 4 4 4 5 4 4 4 5 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 5 4 4 4 4 4 5 5 4 5 5 5 4 5 5 4 4 4 5 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek