GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASC20720188310 MESLEKİ YABANCI DİL-I 927001 2 3 3

Önlisans


Turizm ve Otel işletmeciliği Programı öğrencilerinin İngilizce ’de alan ile ilgili mesleki terimlerin bilincinde olması, iş çevresinde kendilerini yabancı dilde ifade edebilme yeteneklerinin geliştirilmesi ve uluslararası faaliyetlerde yabancı dil kullanımı konusunda gelişmelerini sağlamaktır.


Öğr. Gör. Dr. Mehmet KABACIK


1 Kendini ve çalıştığı yeri tanıtabilme;
2 Turizmle ilgili konu ve terimleri kullanabilme;
3 Yabancı dilde telefon görüşmeleri yapabilme;
4 Problem çözme ile ilgili cümle yapılarını kullanabilme ve müşteri şikayetlerini yönetebilme
5 Rezervasyon işlemlerini yabancı dilde yapabilme;
6 6-Yabancı dilde sözlü iletişim kurabilme;

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Taking Phone Calls, Giving Information, Taking Room Reservations, Giving Polite Explanations, Serving in the Bar - Making Cocktails, Taking Food Order, Talking About Wine, Desserts and Cheese, Dealing with Requests, Dealing with Complaints.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Taking Phone Calls
2 Giving Information
3 Talking Room Reservations
4 Taking Restaurant Bookings
5 Giving Polite Explanations
6 Receiving Guests
7 Serving in the Bar - Making Cocktails
8 Midterm Exam
9 Serving in the Bar - Making Cocktails
10 Taking Food Order
11 Desserts and Cheese
12 Talking About Wine
13 Dealing with Requests
14 Describing Dishes in the Menu
15 Dealing with Complaints
16 Final Exam



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 10 2 20
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 2 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 2 10
Toplam İş Yükü (saat) 70

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20
ÖÇ 1 4 4 4 4 4 5
ÖÇ 2 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 3 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 5 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 6 5 4 4 5 5 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek