| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| ASC20320188310 | PASTANE ÜRÜNLERİ | Ders | 2 | 3 | 4.00 |
Önlisans
Çeşitli hamur tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliliklerini kazandırmak.
Öğr. Gör. Nagehan AYDIN SARI
| 1 | Basit hamur ve yağlı hamur ile ürünler hazırlamak ve sunmak |
| 2 | Mayalı hamur ve pişmiş hamurlar ile ürünler hazırlamak ve sunmak |
| 3 | Kek, pasta ve kuru pasta ile ürünler hazırlamak ve sunmak |
| 4 | Tatlı hazırlama, tart, tartölet, pay, kiş hamuru ile ürünler hazırlamak ve sunmak |
| 5 | Şeker ve çikolata süslemeleri yapmak ve ürünlerde kullanmak |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Basit hamurlar Yağlı hamurlar Mayalı hamurlar Pişmiş hamurlar Kek, pasta hamurları Kuru pasta hamurları Tatlı hamurları Tart, tartölet, pay, kiş hamurları Şeker ve çikolata süslemeleri
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Ön hazırlıklar, basit hamur ile börekler hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 2 | Ekmek dekorları | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 3 | Ön hazırlıklar, milföy hamuru hazırlama Milföy hamuru ile yapılan ürünler | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 4 | Ön hazırlıklar, ekmek çeşitleri hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 5 | Poğaça, çörek, simit çeşitleri Pizza çeşitlerini hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 6 | Ön hazırlıklar, pişmiş hamurdan ürün hazırlanması | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 7 | Ön hazırlıklar, kek çeşitleri hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 8 | Yaş pasta hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 9 | Ön hazırlıklar, kuru pasta hamurlarından ürünler hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 10 | Sütlü tatlılar Meyve tatlıları | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 11 | Özel Türk tatlıları (helva aşure vb.) hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 12 | Dondurma ve sorbe çeşitleri Uluslararası mutfaklardan tatlı çeşitleri | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 13 | Ön hazırlıklar, tart, tartölet, pay, kiş hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 14 | Ön hazırlıklar Şekerleme ile süsleme | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 15 | Çikolata ile süsleme | Mutfakta ürünler hazırlama | |
| 16 | FİNAL SINAVI |
Modül kitapları, yemek kitapları, internet
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
| Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 120 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | [PC] 18 | [PC] 19 | [PC] 20 | |
| [OC] 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| [OC] 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| [OC] 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| [OC] 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| [OC] 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |