| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| 0 | 0 | 0 |
Önlisans
| 1 | Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları / Entremetier (Garnitür, çorba, yumurta, Garde manger (soğuk mutfak ) , Pastry (pastane), Kasaphane, Yerel Mutfak, Chef Tournantın ) |
| 2 | Jülienne, Brunoise, Jardiniére, Macedoine şekillerde doğrama yapmak |
| 3 | Lezzet verici karışımları hazırlamak |
| 4 | Basic White stock (Temel beyaz etsuyu) stock hazırlamak, Basic brown (Temel kahverengi etsuyu ) stock hazırlamak |
| 5 | Yiyecekleri Suda Blanching (Ön Pişirme/Ağartma) pişirme işlemi için ön hazırlık |
| 6 | Yiyecekleri Boiling (Bol Suda Pişirme)olarak Pişirme |
| 7 | Yiyecekleri Stewing (Kendi Suyunda Pişirme) olarak Pişirme |
| 8 |
[Yok]
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları / Entremetier (Garnitür, çorba, yumurta, Garde manger (soğuk mutfak ) , Pastry (pastane), Kasaphane, Yerel Mutfak, Chef Tournantın ) | x | x |
| 2 | Mutfağın hiyerarşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları / Entremetier (Garnitür, çorba, yumurta, Garde manger (soğuk mutfak ) , Pastry (pastane), Kasaphane, Yerel Mutfak, Chef Tournantın | x | x |
| 3 | Jülienne, Brunoise, Jardiniére, Macedoine şekillerde doğrama yapmak/yaptırmak | x | x |
| 4 | Mire poix, Paysanne / Batonnets, Vichy, ve diğer şekillerde doğrama yapmak/yaptırmak / Lezzet verici karışımları hazırlamak | x | x |
| 5 | Lezzet verici karışımları hazırlamak | x | x |
| 6 | Basic White stock (Temel beyaz etsuyu) stock hazırlamak/hazırlatmak | x | x |
| 7 | Basic brown (Temel kahverengi etsuyu ) stock hazırlamak/hazırlatmak Basic brown (Temel kahverengi etsuyu ) stock hazırlamak/hazırlatmak | x | x |
| 8 | Ara Sınav | x | x |
| 9 | Yiyecekleri Suda Blanching (Ön Pişirme/Ağartma) pişirme işlemi için ön hazırlı | x | x |
| 10 | Yiyecekleri Suda Blanching (Ön Pişirme/Ağartma) olarak pişirme | x | x |
| 11 | Yiyecekleri Boiling (Bol Suda Pişirme)pişirme işlemi için ön hazırlık | x | x |
| 12 | Yiyecekleri Boiling (Bol Suda Pişirme)olarak Pişirme | x | x |
| 13 | Yiyecekleri Stewing (Kendi Suyunda Pişirme)işlemi için ön hazırlık | x | x |
| 14 | Yiyecekleri Stewing (Kendi Suyunda Pişirme) olarak Pişirme | x | x |
| 15 | yiyecekleri poche olarak Pişirme | x | x |
| 16 | yiyecekleri poche olarak Pişirme | x | x |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Derse Katılım | 14 | 6 | 84 |
| Uygulama/Pratik | 14 | 6 | 84 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 176 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | [PC] 18 | [PC] 19 | [PC] 20 | |
| [OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 7 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 8 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |