GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Önlisans





1 Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları / Entremetier (Garnitür, çorba, yumurta, Garde manger (soğuk mutfak ) , Pastry (pastane), Kasaphane, Yerel Mutfak, Chef Tournantın )
2 Jülienne, Brunoise, Jardiniére, Macedoine şekillerde doğrama yapmak
3 Lezzet verici karışımları hazırlamak
4 Basic White stock (Temel beyaz etsuyu) stock hazırlamak, Basic brown (Temel kahverengi etsuyu ) stock hazırlamak
5 Yiyecekleri Suda Blanching (Ön Pişirme/Ağartma) pişirme işlemi için ön hazırlık
6 Yiyecekleri Boiling (Bol Suda Pişirme)olarak Pişirme
7 Yiyecekleri Stewing (Kendi Suyunda Pişirme) olarak Pişirme
8



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları / Entremetier (Garnitür, çorba, yumurta, Garde manger (soğuk mutfak ) , Pastry (pastane), Kasaphane, Yerel Mutfak, Chef Tournantın ) x x
2 Mutfağın hiyerarşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları / Entremetier (Garnitür, çorba, yumurta, Garde manger (soğuk mutfak ) , Pastry (pastane), Kasaphane, Yerel Mutfak, Chef Tournantın x x
3 Jülienne, Brunoise, Jardiniére, Macedoine şekillerde doğrama yapmak/yaptırmak x x
4 Mire poix, Paysanne / Batonnets, Vichy, ve diğer şekillerde doğrama yapmak/yaptırmak / Lezzet verici karışımları hazırlamak x x
5 Lezzet verici karışımları hazırlamak x x
6 Basic White stock (Temel beyaz etsuyu) stock hazırlamak/hazırlatmak x x
7 Basic brown (Temel kahverengi etsuyu ) stock hazırlamak/hazırlatmak Basic brown (Temel kahverengi etsuyu ) stock hazırlamak/hazırlatmak x x
8 Ara Sınav x x
9 Yiyecekleri Suda Blanching (Ön Pişirme/Ağartma) pişirme işlemi için ön hazırlı x x
10 Yiyecekleri Suda Blanching (Ön Pişirme/Ağartma) olarak pişirme x x
11 Yiyecekleri Boiling (Bol Suda Pişirme)pişirme işlemi için ön hazırlık x x
12 Yiyecekleri Boiling (Bol Suda Pişirme)olarak Pişirme x x
13 Yiyecekleri Stewing (Kendi Suyunda Pişirme)işlemi için ön hazırlık x x
14 Yiyecekleri Stewing (Kendi Suyunda Pişirme) olarak Pişirme x x
15 yiyecekleri poche olarak Pişirme x x
16 yiyecekleri poche olarak Pişirme x x



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Derse Katılım 14 6 84
Uygulama/Pratik 14 6 84
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 1 1
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 6 6
Toplam İş Yükü (saat) 176

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15 [PC] 16 [PC] 17 [PC] 18 [PC] 19 [PC] 20
[OC] 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 6 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 7 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 8 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek