GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASC10720188310 GASTRONOMİYE GİRİŞ 927001 1 1 4

Önlisans


Gastronominin temel konuları ve meslek hakkında öğrenciyi bilgilendirme, ulusal ve ulusalararası mutfak kültürlerinin öğretilmesi


Öğr. Gör. Nagehan Aydın Sarı


1 1. Gastonomi kavramını bilecek
2 2. Mutfak terimlerini kavrayacak
3 3. Ulusal ve Uluslar arası mutfak kültürlerini tanıyacak

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Gastronomi, mutfak terimleri, Türk ve Osmanlı mutfağı ve uluslar arası mutfak kültürleri ve özellikleri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gastronominin tanımı ve gastronomi uzmanının görevleri
2 Gastronomik mutfak sözlüğü,Gastronomiye giriş
3 Türk ve Osmanlı mutfağı
4 Fransız mutfağı
5 Çin mutfağı
6 İtalyan mutfağı
7 Yunan mutfağı
8 Ara Sınav
9 Rus mutfağı
10 Uzakdoğu mutfağı-Latin Amerika mutfağı
11 Amerikan mutfağı
12 Ortadoğu Mutfağı
13 Farklı mutfak kültürlerine ait özellikler
14 Yemek tarihi
15 Yemek tarihi
16 Final Sınavı

Gastronomi tarihi, Anadolu Üniversitesi Yayınları, 2015, Edt: Yrd. Doc. Dr. Hakan Yılmaz, Yrd. Doc. Dr. Alev Dündar



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Türkçe


Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 4 4
Final Sınavı 1 4 4
Derse Katılım 14 4 56
Soru-Yanıt 14 2 28
Gösterme 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20
ÖÇ 1 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 4 4 4 4
ÖÇ 2 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 4 4 4 4
ÖÇ 3 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek