GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASC10520188310 MENÜ PLANLAMA 927001 1 1 4

Önlisans


Bu derste genel menü ve özel menülerin planlanması yeterliliğini kazandırmak amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Meryem SET


1 Menü planlama hazırlıkları yapmak
2 Menü planlamak
3 Standart reçete tarifi oluşturmak
4 Diyet menüsü hazırlamak
5 Özel durumlara uygun menü planlamak

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Menü Standart yemek reçetesi Ürün maliyeti Tabldot, ala cart, ziyafet menüleri Menü kartı Özel menüler


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Menü
2 Standart yemek reçetesi
3 Ürün maliyeti çıkarma
4 Tabldot menü planlama
5 Ala carte menü planlama
6 Ziyafet menüleri
7 Menü kartı
8 ARA SINAV
9 Kalp damar hastaları için menü
10 Sindirim sistemi hastalıkları için menü
11 Diyabet hastalığında uygulanacak menü
12 Sporcu menüsü
13 Çocuk ve genç menüsü
14 Yaşlılar için menü planlama
15 Vejeteryan menüsü
16

Menü Yönetimi ve Menü planlama ( Hüseyin ALTINEL ) İnternet Otel, restoran, kafeler



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Türkçe


Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 4 56
Bireysel Çalışma 14 4 56
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 3 3
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 3 3
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20
ÖÇ 1 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 2 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 3 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek