GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASC10120188310 MUTFAK PLANLAMA 927001 1 1 4

Önlisans


Bu dersle hijyen sanitasyon kurallarını uygulama, besin öğelerinin kaynaklarını seçme ve mutfağın planlanması yeterliliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Meryem SET


1 Kişisel bakım yapmak
2 İş için hazırlık yapmak
3 Hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak
4 Besin öğelerinin kaynaklarını seçmek
5 Besin gruplarından günlük porsiyon miktarlarını tespit etmek

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Vücut temizliği İş kıyafeti giyme Yiyecek hijyeni Beslenmenin önemi Besin grupları Mutfakta genel güvenlik önlemleri Mutfağın fiziki özellikleri Mutfağın bölümleri Soğuk ve kuru depolar


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Vücut temizliği
2 İş kıyafetini giyme
3 Yiyecek hijyeni Çalışma ortamı hijyeni
4 Beslenmenin önemi ve besin öğeleri
5 Besin öğeleri
6 Besin grupları ve porsiyon miktarları
7 Mutfakta genel güvenlik önlemleri
8 ARA SINAV
9 Mutfağın fiziki özellikleri Ana mutfak, sıcak mutfak üretim alanını planlama Sebze hazırlık bölümünü planlama
10 Soğuk mutfak, kahvaltı mutfağı üretim alanını planlama
11 Kasaphane bölümünü planlama
12 Banket ve kurum mutfağı üretim alanını planlama
13 Alakart mutfağı üretim alanını planlama Oda servisi mutfak alanını planlama
14 Pasta ve ekmek üretim alanını planlama
15 Soğuk ve kuru depoları planlama
16 Dönem sonu sınavı

Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi ( Prof. Dr. Ahmet AKTAŞ, Doç. Dr. Bahattin ÖZDEMİR ) Oteller, restoran, kafeler İnternet



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 4 56
Bireysel Çalışma 14 4 56
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 3 1 3
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 3 1 3
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20
ÖÇ 1 3 4 4 3 4 3 4 4 3 4 3 4 3 4 3 4 3 4 4 3
ÖÇ 2 3 4 4 3 3 3 4 4 3 3 3 4 3 4 3 4 3 4 4 3
ÖÇ 3 4 4 4 3 3 3 4 4 4 4 3 4 3 4 3 4 3 4 3 4
ÖÇ 4 3 4 4 3 4 3 4 4 3 4 3 4 3 4 3 4 3 3 3 3
ÖÇ 5 4 4 4 3 4 3 4 4 3 3 3 4 3 4 3 4 3 3 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek