GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
SULVS2112014274 HAYVANSAL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 3.00

Önlisans


Türkçe


Et ürünleri hakkında temel bilgilerin verilmesi. Sütün işlenerek değerlendirilmesinde farklı ürünlerin üretim tekniklerini bilmek.


Öğr. Gör. Dr. Fatih Ahmet ASLAN


1 Kasaplık hayvanlarda kesim öncesi ve sonrası muayeneleri yaparak hayvan veya karkas hakkında karar verebilme.
2 Et Ürünleri ve Sütün özellikleri ile Ülkemizde en çok üretilen ve tüketilen bu ürünlerinin üretim basamaklarını öğrenmek


Yok


Yok


Kasaplık hayvanlarda kesim öncesi ve sonrası muayene, et muayenesi bakımından önemli olan bakteriyel, viral ve paraziter hastalıklar, et ürünleri teknolojisi, fermente sucuk, salam, sosis, pastırma ve konserve et üretimi Sütün Tanımı, Nitelikleri, İnsan Beslenmesindeki Önemi, Sütün Makro ve Mikro Besin Elementleri, Hatalı Sütler, Çiğ Sütün Mikroflorası, İçme Sütü, Yoğurt, Tereyağı ve Peynir Üretim Teknikleri ile Bu Ürünlerde Görülen Hatalar ve Kalite Kontrol Muayene Şekilleri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Et muayenesi bakımından önemli olan patolojik değişiklikler
2 Et muayenesi bakımından önemli olan bakteriyel hastalıklar
3 Et muayenesi bakımından önemli olan viral hastalıklar
4 Et muayenesi bakımından önemli olan paraziter hastalıklar
5 Kanatlı hayvanlarda et muayenesi ve önemli bazı bakteriyel,viral ve paraziter hastalıklar
6 Ette oluşan postmortem değişiklikler, etin kalite nitelikleri ve muhafaza yöntemleri
7 Fermente sucuk üretimi hakkında bilgi
8 Ara sınav
9 Konserve üretimi, konservelerde sterilizasyon, konservede bozulma hakkında bilgi.
10 Süt
11 Pastörize süt
12 Steril süt
13 Yoğurt
14 Tereyağı
15 Peynir
16 Dönem sonu sınavı

Ders Notları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 3 3
Final Sınavı 1 3 3
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 1 14
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 1 3 3
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 8 8
Toplam İş Yükü (saat) 78

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15 [PC] 16 [PC] 17 [PC] 18 [PC] 19 [PC] 20 [PC] 21
[OC] 1 2 1 1
[OC] 2 4 2 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek