GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGT2162015272 GIDA ÜRETİM UYGULAMALARI II Ders 2 4 3.00

Önlisans



Öğrencilere gıda teknolojisini anlamalarını sağlamak Gıda teknolojisinde uygulanan üretim yöntemleri bilgi ve becerisini kazandırmak. Gıdalarda kalite ve kaliteye etki eden faktörlerini analiz etme, bilgi ve becerisini kazandırmak.


Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ


1 Gıda teknolojisinde kullanılan kavramları tanımlanacaktır.
2 Gıda ürünlerinin analiz yöntemlerini öğreneceklerdir.
3 Analiz tekniği ve kalite kontrolü ilişkisini öğreneceklerdir.


Yok


Yok


Pastörize süt, yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri, reçel üretimi içeriğinin öğretilmesi ve uygulanması. Üretilen ürünlere kimyasal, fiziksel ve duyusal analiz yapılarak kalitesinin kontrol edilmesi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Dersin tanıtımı
2 Pastörize süt üretimi
3 Pastörize sütün analiz edilmesi
4 Yoğurt üretimi
5 Yoğurt analizlerinin uygulanması
6 Beyaz peynir üretimi
7 Beyaz peynir analizleri
8 Ara sınav
9 Kaşar peyniri üretimi
10 Kaşar peyniri analizleri
11 Reçel üretimi
12 Reçel analizleri
13 Sonuçların değerlendirilmesi
14 Sonuçların değerlendirilmesi
15 Genel Tekrar
16 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 7 7
Final Sınavı 1 7 7
Soru-Yanıt 14 2 28
Takım/Grup Çalışması 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Toplam İş Yükü (saat) 80

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 5 4 3 4 5 5 4 4
[OC] 2 5 4 5 4 5 5 4 4
[OC] 3 5 4 5 4 5 5 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek