GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGP22620122720 HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 2.00

Önlisans


Türkçe


Sağlık gıda hazırlamayı öğretir Menü planlaması hakkında bilgi ve becerileri kazanır Gıda depolama konusunda temel bilgilere sahip olmak



2580 Hammadde ve içeriklerini açıklayabilir
2581 Konserve yapımı hakkında bilgi ve becerilere sahip olur
2582 Hazır yemek sistemlerini açıklayabilir


Yok


Yok


Hazır yemek endüstrisinin tanıtımı ve sınıflandırılması. Dengeli beslenme Hazır yemeklerin yapımında menü planlaması Mutfak tasarımı ve donanımı, mutfak organizasyonu, depolama, taşıma ve servis teknikleri, toplu beslenme sistemlerinde hijyen ve sanitasyon, kalite güvence uygulamaları


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Hazır yemek konserve üretimine giriş ve genel bakış
2 Kuru fasulye üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi
3 Nohut üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi
4 Mercimek üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi
5 Bakla ve börülce üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi
6 Meyve konserveleri
7 Bitkisel sıvı yağlı türlü ve yeşil fasulye konserveleri
8 Ara sınav
9 Pilaki konserveleri
10 Bitkisel yağlı dolma konserveleri
11 Patlıcan kızartma, tütsülenmiş patlıcan ve diğer kızartma konserveleri
12 Bitkisel yağlı güveçler ve imambayıldı konservesi üretimi
13 Kırmızı et ve beyaz et konservesi üretimi
14 Balık konservesi üretimi
15 Kalite güvence uygulamaları
16 Dönem sonu sınavı

Yurdagel, Ü., Yaman, Ü. ve Baysal T., 1996. Hazır Yemek, Et ve Balık Konservesi Yapım Teknolojisi. Yardımcı Ders Kitabı, Ege MYO Yayın No: 21 Bornova-İzmir



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Soru-Yanıt 14 1 14
Bireysel Çalışma 14 1 14
Toplam İş Yükü (saat) 60

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 2580 3 3 4
[OC] 2581 3 3 4
[OC] 2582 3 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek