Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 08.04.2016 tarih 19678 sayılı Resmi gazetede yayınlanan "2016/8562 Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulların Kurulması, Kapatılması ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar" gereğince Sağlık Yüksekokulu kapatılarak yerine "Sağlık Bilimleri Fakültesi" olarak kurulmuştur. Beslenme ve Diyetetik bölümü 17.08.2010 tarih ve 029028 sayılı YÖK kararı ile açılmıştır. İlk öğrencilerini 2024-2025 öğretim yılında almış ve eğitime başlamıştır.
Diyetisyen
Lisans
Öğrenciler MF-3 puanına göre yerleşmektedir.
Türk Yüksek Öğretim Kurullarında öncel öğrenimin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu sebeple Ordu Üniversitesi’nin tüm programlarında olduğu gibi Beslenme ve Diyetetik lisans programında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmamıştır. Ancak bölümlerin zorunlu müfredatlarında yer alan İngilizce dersi için güz dönemi başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da bireysel çabalarıyla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınava girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.
Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak için en az 240 AKTS kredisi kazanmış olmak gerekmektedir.
Beslenme ve Diyetetik bölümü, pek çok kurumda çalışabilecek donanımda, kendine güvenen, ülkesini ve dünyayı iyi tanıyan, çağdaş ve evrensel değerleri benimsemiş, araştıran ve sorgulayan, hastalıklarda beslenme tedavisini uygulayabilecek, toplu yemek yapılan yerlerde yönetici diyetisyen rolünü üstlenebilecek, çeşitli sağlık kuruluşlarında koruyucu tedavide beslenmenin önemini topluma anlatabilecek bilgi, beceri ve ideali olan, yabancı dili iyi derecede kullanan, iletişim ve liderlik becerileri gelişmiş, mesleği için gerekli ilke, kavram, bilgi ve becerilerle donanmış üstün nitelikli profesyonel diyetisyenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olan öğrencilerin çeşitli kurumlarda istihdamı sağlanabilmektedir. Bunlar; 1) Eğitim kurumlarında EĞİTİCİ DİYETİSYEN 2) Araştırma kurumlarında ARAŞTIRMACI DİYETİSYEN 3) Hastanelerde DİYABET DİYETİSYENİ, ONKOLOJİ DİYETİSYENİ, BARİATRİ DİYETİSYENİ, POLİKLİNİK DİYETİSYENİ, ENTERAL-PARENTERAL ÜNİTE DİYETİSYENLİĞİ, vb. 4) Toplu yemek yapılan kurumlarda YÖNETİCİ DİYETİSYEN
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve gereğinde yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşulu ile lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar Ordu Üniversitesi Lisanüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğine ve uygulamalı dersler uygulama yönergesine göre yapılmaktadır. Öğrencilerin mesleki uygulama derslerinin yıl sonu başarı notunun hesaplanmasında Ordu Üniversitesi Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Fakültemiz Uygulama Yönergesi esas alınır. Öğrenciler mesleki uygulama dersleri dışındaki tüm derslerden bir ara sınav ve bir yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınavın katkısı %40, yıl sonu sınavının katkısı ise %60’dır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl/yılsonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.
Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencilerinin mezun olabilmeleri için en az 240 AKTS'lik ders almaları ve bu derslerden başarılı olmaları gerekmektedir. Ayrıca öğrencinin en az 2,00 genel akademik ortalamayı sağlaması gerekmektedir.
Tam zamanlı
Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Diler US ALTAY Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Cumhuriyet Yerleşkesi 52200 Ordu TÜRKİYE Tel: +90 452 226 52 48 - 6533 Faks: +90 452 2265241 e-posta: dilerusaltay@odu.edu.tr
Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümünün akademik kadrosu 1 Doçent, 2 Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır. Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Üniversitemizin Cumhuriyet Yerleşkesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi 1. Katında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
| 1 | Beslenme ve diyetetik alanında almış olduğu bilgi birikimini kullanarak mesleğini bağımsız olarak yürütebilir, ekibin diğer elemanları ile etkin iletişim ve işbirliği içerisinde sorumluluk alabilir. |
| 2 | Beslenme ve Diyetetik alanındaki kanıta dayalı temel ve mesleki bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır. |
| 3 | Beslenme ve diyetetik alanında almış olduğu kuramsal ve uygulamalı eğitim doğrultusunda hasta değerlendirebilir, öykü alabilir, tıbbi beslenme tedavisi planlayabilir ve sağlık ekibinin diğer üyeleri ile hastayı yeniden değerlendirip görüş ve önerilerde bulunabilir. |
| 4 | Beslenme ve diyetetik alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak veri toplama, değerlendirme ve yorumlama yapabilir, sorunları tanıyıp analiz edebilir, çözüm önerileri sunabilir, bilgiyi paylaşır ve ekip ile uyumlu çalışabilir. |
| 5 | Beslenme ve diyetetik alanındaki güncel ileri düzey bilgileri kullanarak, disiplinler arası etkileşime de girerek etik ilkeler doğrultusunda alanına yenilik getirecek özgün düşünce ve/veya araştırmayı bilgisayar ve teknolojik donanımları kullanarak yapma, uygun istatistiksel yöntemleri kullanma, değerlendirme ve raporlama bilgisine sahiptir. |
| 6 | Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen problemlerin çözümünde etkin ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir. |
| 7 | Beslenme ve Diyetetik alanında edindiği güncel bilgi ve becerileri kullanarak sağlıklı bireylerin, toplumun ve hasta bireylerin beslenme durumunu saptama, kronik hastalıklarda tıbbi beslenme tedavisi ilkelerini öğrenerek bu hastalara beslenme programı planlama becerisini kazanır. |
| 8 | Beslenme ve diyetetik ile ilgili bilgisayar programları ve ilgili teknolojileri kullanabilir. |
| 9 | Üretim tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirebilme ve besin güvenliği, güvencesine yönelik standartlar ve yasal düzenlemeleri uygulayabilme bilgisine sahip olur. |
| 10 | Tüm yaşam döngüsü boyunca farklı sosyodemografik özelliklere sahip bireylerin ve toplumun beslenme durumunu dikkate alarak ulusal ve uluslararası düzeyde bireysel ve toplumsal beslenme sorunlarına yönelik çözüm ve önerilerin geliştirilmesi, besin ve beslenme plan ve politikalarının oluşturulması konusunda bilgi ve uygulamaya yönelik beceri edinir. |
| 11 | Toplumun sağlığını ve yaşam kalitesini geliştirmek amacıyla evrensel etik ilkeler, insan hakları, toplumsal, bilimsel, kültürel değerler doğrultusunda özgün proje, araştırma ve program planlama, uygulama, süreci izleme, değerlendirme ve raporlama becerisi kazanır. |
| 12 | Beslenme ve diyetetik uygulamaları ile ilgili güncel teknolojileri ve ekipmanları kullanır, veri tabanlarını sürekli ve etkin şekilde tarayarak kanıta dayalı doğru bilgiye ulaşır, işlevsel eğitim materyalleri geliştirir, bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık konusundaki son gelişmeleri takip edebilme ve kendini sürekli geliştirme becerisi kazanır. |
| 13 | Sağlık bilimleri ile ilgili mevzuata ve kalite yönetimi süreçlerine uygun davranma, politika geliştirmeye katkı sağlar. |
| 14 | Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili ulusal/uluslararası düzeyde bireysel ve ekip çalışması planlama ve yürütebilme, araştırma hipotezi ve araştırma sorularını oluşturabilme, literatür araştırması yapabilme, veri toplama, istatistiksel yöntemleri uygulayabilme, araştırma raporlarını ve makaleleri okuyup, yorumlayabilme, anlaşılır ve etkili bir şekilde araştırma proje önerisi yazabilme yeteneği kazanır. |
| 15 | Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak iletişim kurma becerisi edinir. |
| 16 | Beslenme ve diyetetik alanında edindiği bilgi ve becerileri uygun şekilde değerlendirebilir. |
| 17 | Beslenme ve diyetetik uygulamaları için gereken güncel bilgilere erişebilir, yaşam boyu öğrenmeyi benimser ve alanı ile ilgili eğitim ve tanıtım programlarına (kongre, sempozyum, seminer...) katılabilir. |
| 18 | Beslenme ve diyetetik uygulamalarına yönelik ulusal/uluslararası literatürde tanımlı güncel araştırmalar ile yasal mevzuatları takip etme ve değerlendirme yetkinliği kazanır. |
| 19 | Tıbbi beslenme tedavisi ile ilgili tedavi sürecini izleyerek bu konuda, disiplinler arası iletişimle çözüm üretebilir ve sağlık ekibini üyeleri ile etkili iletişim kurabilir. |
| 20 | Beslenme ve diyetetik uygulamalarının gerektirdiği etik değerleri öğrenir ve bu değerlerin yaygınlaşmasına katkı sağlayarak örnek davranışlar sergiler. |
| 21 | Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili kişi ve kurumlara düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak iletebilir. |
| 22 | Hasta ve tedaviye yönelik düşüncelerini ve sorunlara ait çözüm önerilerini ekip çalışması içerisinde sürecin etkin elemanı olarak paylaşabilir. |
| 23 | Yaşadığı sosyal çevrede diğer meslek grupları ile proje ve etkinlikler düzenleyip yürütebilir. |
| 24 | Sözel ve yazılı olarak kendini ifade edebilir. |
| 25 | Beslenme ve diyetetik alanında ulusal ve uluslararası düzeyde güncel gelişmeleri takip eder. |
| 26 | Birey ve toplumun sağlıklı ve güvenli besine ulaşması için gerekli strateji ve politikaları geliştirme ve uygulamalarında görev alır. |
| 27 | Toplum sağlığının korunması ve sağlık düzeyini geliştirmeye yönelik gerekli eğitim ve araştırma uygulamaları ile bu kapsamdaki faaliyetlerin yönetimi ve danışmanlığında görev alır. |
| 28 | Hastalıkların tedavisi sürecinde bireylerin beslenme durumunu saptama, kanıta dayalı beslenme programları planlama, uygulama ve sonuçlarını bilimsel olarak değerlendirme becerisi kazanır. |
| 29 | Beslenme ve diyetetik uygulamalarının gerektirdiği yabancı dil, istatistiki bilginin yanı sıra alana özgü bilişim ve iletişim teknolojileri kullanma becerisi kazanır. |
| 30 | Besinlerin üretim süreci ile besin zincirinde kalite ve gıda güvenliğini etkileyen faktörleri değerlendirme yetkinliği kazanır. |
| 31 | Besin analizi ve ürün geliştirmeye yönelik analiz metotlarını öğrenir, laboratuvar uygulamalarını yapar, sonuçlarını değerlendirir ve alana özgü teknolojileri kullanma becerisi kazanır. |
| 1. Dönem | ||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES1012024193 | Türkçe | ANATOMİ I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
| BES1032024193 | Türkçe | TEMEL MATEMATİK | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
| BES1052024193 | Türkçe | TEMEL KİMYA I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
| BES1072024193 | Türkçe | TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
| BES1092024193 | Türkçe | FİZYOLOJİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
| ORTAKSEÇ_GÜZ | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
| SEÇ24193_1_1_ADIŞI | Türkçe | SEÇMELİ_1_1_ALANDIŞI_24 | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
| SEÇ24193_1_1_AİÇİ | Türkçe | SEÇMELİ_1_1_ALANİÇİ_24 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
| YÖKA1 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| YÖKT1 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| YÖKY1 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| Toplam | 17 | 6 | 0 | 30 | ||||
| 2. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES1022024193 | Türkçe | ANATOMİ II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
| BES1042024193 | Türkçe | TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| BES1062024193 | Türkçe | TEMEL KİMYA II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
| BES1082024193 | Türkçe | FİZYOLOJİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
| ORTAKSEÇ_BAHAR | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
| SEÇ24193_1_2_ADIŞI | Türkçe | SEÇMELİ_1_2_ALANDIŞI_24 | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
| SEÇ24193_1_2_AİÇİ | Türkçe | SEÇMELİ_1_2_ALANİÇİ_24 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
| YÖKA2 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| YÖKT2 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| YÖKY2 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| Toplam | 14 | 4 | 0 | 30 | ||||
| 3. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES2012024193 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ VE UYGULAMALARI I | Zorunlu | 2 | 4 | - | 6 | |
| BES2032024193 | Türkçe | BESLENME BİYOKİMYASI I | Zorunlu | 3 | - | - | 6 | |
| BES2052024193 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
| BES2072024193 | Türkçe | KRONİK HASTALIKLARIN PATOFİZYOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
| SEÇ24193_2_1_ADIŞI | Türkçe | SEÇMELİ_2_1_ALANDIŞI_24 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
| SEÇ24193_2_1_AİÇİ | Türkçe | SEÇMELİ_2_1_ALANİÇİ_24 | Seçmeli | - | - | - | 8 | |
| Toplam | 9 | 4 | 0 | 30 | ||||
| 4. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES2022024193 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ VE UYGULAMALARI II | Zorunlu | 2 | 4 | - | 6 | |
| BES2042024193 | Türkçe | BESLENME BİYOKİMYASI II | Zorunlu | 3 | - | - | 6 | |
| BES2062024193 | Türkçe | BESİN MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
| BES2082024193 | Türkçe | KRONİK HASTALIKLARIN PATOFİZYOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
| BES2102024193 | Türkçe | ANNE VE ÇOCUK BESLENMESİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| Toplam | 11 | 4 | 0 | 22 | ||||
| 5. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES3012024193 | Türkçe | ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
| BES3032024193 | Türkçe | YETİŞKİN HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
| BES3052024193 | Türkçe | BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I | Zorunlu | 2 | 4 | - | 5 | |
| BES3072024193 | Türkçe | BESLENME DURUMUNU SAPTAMA YÖNTEMLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
| BES3092024193 | Türkçe | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ I | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
| Toplam | 12 | 8 | 0 | 24 | ||||
| 6. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES3022024193 | Türkçe | ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
| BES3042024193 | Türkçe | YETİŞKİN HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
| BES3062024193 | Türkçe | BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II | Zorunlu | 2 | 4 | - | 5 | |
| BES3082024193 | Türkçe | TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
| BES3102024193 | Türkçe | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
| Toplam | 11 | 10 | 0 | 24 | ||||
| 7. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES4012024193 | Türkçe | MEZUNİYET PROJESİ I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 2 | |
| BES4032024193 | Türkçe | SEMİNER I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| BES4052024193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR I | Zorunlu | - | 12 | - | 7 | |
| BES4072024193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR II | Zorunlu | - | 12 | - | 7 | |
| BES4092024193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR III | Zorunlu | - | 4 | - | 6 | |
| Toplam | 4 | 30 | 0 | 24 | ||||
| 8. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES4022024193 | Türkçe | MEZUNİYET PROJESİ II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
| BES4042024193 | Türkçe | SEMİNER II | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
| BES4062024193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR IV | Zorunlu | - | 12 | - | 7 | |
| BES4082024193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR V | Zorunlu | - | 12 | - | 7 | |
| Toplam | 4 | 26 | 0 | 22 | ||||
| ORTAKSEÇ_GÜZ - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0053 | Türkçe | ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0069 | Türkçe | ÇOCUK HAKLARI VE AİLE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0070 | Türkçe | TEMEL ALMANCA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0071 | Türkçe | İLERİ ALMANCA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0072 | Türkçe | AFET VE KRİZ YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0073 | Türkçe | ÜNİVERSİTE YAŞAMINA UYUM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0074 | Türkçe | RUSÇA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| SEÇ24193_1_1_ADIŞI - SEÇMELİ_1_1_ALANDIŞI_24 | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BESSEC1152024193 | Türkçe | DİKSİYON | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1172024193 | Türkçe | İLETİŞİM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1192024193 | Türkçe | YARATICI DRAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1212024193 | Türkçe | TÜRK HALK MÜZİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| SEÇ24193_1_1_AİÇİ - SEÇMELİ_1_1_ALANİÇİ_24 | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BESSEC1112024193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİĞE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1132024193 | Türkçe | BESLENME EKOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ORTAKSEÇ_BAHAR - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0053 | Türkçe | ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0069 | Türkçe | ÇOCUK HAKLARI VE AİLE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0070 | Türkçe | TEMEL ALMANCA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0071 | Türkçe | İLERİ ALMANCA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0072 | Türkçe | AFET VE KRİZ YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0073 | Türkçe | ÜNİVERSİTE YAŞAMINA UYUM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0074 | Türkçe | RUSÇA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| SEÇ24193_1_2_ADIŞI - SEÇMELİ_1_2_ALANDIŞI_24 | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BESSEC1202024193 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1222024193 | Türkçe | PSİKOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1242024193 | Türkçe | ALEVLE CAM ŞEKİLLENDİRME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1262024193 | Türkçe | VOLEYBOL | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| SEÇ24193_1_2_AİÇİ - SEÇMELİ_1_2_ALANİÇİ_24 | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BESSEC1102024193 | Türkçe | DEMOGRAFİK YAPI VE SAĞLIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1122024193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1142024193 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1162024193 | Türkçe | ACİL VE AFET DURUMLARINDA BESLENMENİN YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1182024193 | Türkçe | TOPLUM SAĞLIĞI VE BESLENMESİNE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| SEÇ24193_2_1_ADIŞI - SEÇMELİ_2_1_ALANDIŞI_24 | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BESSEC2232024193 | Türkçe | TİYATRO | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC2252024193 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC2272025193 | Türkçe | BEDEN DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC2292025193 | Türkçe | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| SEÇ24193_2_1_AİÇİ - SEÇMELİ_2_1_ALANİÇİ_24 | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BESSEC2092024193 | Türkçe | AKADEMİK OKUMA VE YAZMA BECERİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC2112024193 | Türkçe | İLKYARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC2132024193 | Türkçe | BESİN KONTROLÜ VE MEVZUATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC2152024193 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC2172024193 | Türkçe | TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC2192024193 | Türkçe | SAĞLIKLI BESİN SEÇİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC2212024193 | Türkçe | BESİN TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| 1. Dönem | ||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES1012025193 | Türkçe | ANATOMİ I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
| BES1032025193 | Türkçe | TEMEL MATEMATİK | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
| BES1052025193 | Türkçe | TEMEL KİMYA I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
| BES1072025193 | Türkçe | TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
| BES1092025193 | Türkçe | FİZYOLOJİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
| ORTAKSEÇ_GÜZ | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
| SEÇ25193_1_1_ADIŞI | Türkçe | SEÇMELİ_1_1_ALANDIŞI_25 | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
| SEÇ25193_1_1_AİÇİ | Türkçe | SEÇMELİ_1_1_ALANİÇİ_25 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
| YÖKA1 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| YÖKT1 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| YÖKY1 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| Toplam | 17 | 6 | 0 | 30 | ||||
| 2. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES1022025193 | Türkçe | ANATOMİ II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
| BES1042025193 | Türkçe | TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| BES1062025193 | Türkçe | TEMEL KİMYA II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
| BES1082025193 | Türkçe | FİZYOLOJİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
| YÖKA2 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| YÖKT2 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| YÖKY2 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| Toplam | 14 | 4 | 0 | 18 | ||||
| 3. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES2012025193 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ VE UYGULAMALARI I | Zorunlu | 2 | 4 | - | 6 | |
| BES2032025193 | Türkçe | BESLENME BİYOKİMYASI I | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
| BES2052025193 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
| BES2072025193 | Türkçe | KRONİK HASTALIKLARIN PATOFİZYOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
| BES2092025193 | Türkçe | İKTİSAT | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| Toplam | 11 | 4 | 0 | 20 | ||||
| 4. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES2022025193 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ VE UYGULAMALARI II | Zorunlu | 2 | 4 | - | 6 | |
| BES2042025193 | Türkçe | BESLENME BİYOKİMYASI II | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
| BES2062025193 | Türkçe | BESİN MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
| BES2082025193 | Türkçe | KRONİK HASTALIKLARIN PATOFİZYOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
| BES2102025193 | Türkçe | ANNE VE ÇOCUK BESLENMESİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| BES2122025193 | Türkçe | SOSYOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| Toplam | 13 | 4 | 0 | 22 | ||||
| 5. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES3012025193 | Türkçe | ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
| BES3032025193 | Türkçe | YETİŞKİN HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
| BES3052025193 | Türkçe | BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I | Zorunlu | 2 | 4 | - | 5 | |
| BES3072025193 | Türkçe | BESLENME DURUMUNU SAPTAMA YÖNTEMLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
| BES3092025193 | Türkçe | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ I | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
| Toplam | 12 | 8 | 0 | 24 | ||||
| 6. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES3022025193 | Türkçe | ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
| BES3042025193 | Türkçe | YETİŞKİN HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
| BES3062025193 | Türkçe | BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II | Zorunlu | 2 | 4 | - | 5 | |
| BES3082025193 | Türkçe | TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
| BES3102025193 | Türkçe | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
| Toplam | 11 | 10 | 0 | 24 | ||||
| 7. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES4012025193 | Türkçe | MEZUNİYET PROJESİ I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 2 | |
| BES4032025193 | Türkçe | SEMİNER I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| BES4052025193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR I | Zorunlu | - | 12 | - | 7 | |
| BES4072025193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR II | Zorunlu | - | 12 | - | 7 | |
| BES4092025193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR III | Zorunlu | - | 4 | - | 6 | |
| Toplam | 4 | 30 | 0 | 24 | ||||
| 8. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BES4022025193 | Türkçe | MEZUNİYET PROJESİ II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
| BES4042025193 | Türkçe | SEMİNER II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| BES4062025193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR IV | Zorunlu | - | 12 | - | 7 | |
| BES4082025193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR V | Zorunlu | - | 12 | - | 7 | |
| BES4102025193 | Türkçe | İLETİŞİM BECERİLERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
| Toplam | 6 | 26 | 0 | 22 | ||||
| ORTAKSEÇ_GÜZ - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0053 | Türkçe | ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0069 | Türkçe | ÇOCUK HAKLARI VE AİLE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0070 | Türkçe | TEMEL ALMANCA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0071 | Türkçe | İLERİ ALMANCA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0072 | Türkçe | AFET VE KRİZ YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0073 | Türkçe | ÜNİVERSİTE YAŞAMINA UYUM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| ODUS0074 | Türkçe | RUSÇA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| SEÇ25193_1_1_ADIŞI - SEÇMELİ_1_1_ALANDIŞI_25 | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BESSEC1152025193 | Türkçe | DİKSİYON | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1172025193 | Türkçe | ÇEVRE KİRLETİCİLER VE İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1192025193 | Türkçe | YARATICI DRAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1212025193 | Türkçe | TÜRK HALK MÜZİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| SEÇ25193_1_1_AİÇİ - SEÇMELİ_1_1_ALANİÇİ_25 | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| BESSEC1112025193 | Türkçe | BESLENME VE DİYETETİĞE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| BESSEC1132025193 | Türkçe | DÜNYADA SU VE BESİN KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |