GERİ DÖN

Lisans Programları


TURİZM FAKÜLTESİ - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI - - Lisans


Program Tanımları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans derecesi

Lİsans

Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir.

Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Öğrencinin, alması gereken dersleri başarı ile tamamlamış ve böylece 100 üzerinden en az 60 ağırlıklı genel not ortalamasını sağlamış olması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması gerekmektedir.

Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün temel amacı; öğrencilere Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Yiyecek-İçecek Yönetimi konularında eğitim vermektir. Uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası Mutfak Kültürü (Culinary) konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmek bölümün bir diğer amacıdır. Program boyunca öncelikle Türk Mutfak Kültürü ve daha sonra Uluslararası Mutfak Kültürü (International Cooking) alanında çalışmalar yaparak, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer alması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, dört yıllık lisans eğitimi süresince öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilmekte, iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerileri kazandırılmaktadır. Program sonunda öğrenciler, yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilmenin yanında, kendi işletmelerini kurabilmeye yönelik bilgi birikimine de sahip olacaklardır. Başarılı öğrenciler için akademik kariyere yönelik imkânlar da sunulmaktadır. Bölümde eğitim dili Türkçe olup; öğrencilere zorunlu (İngilizce) ve seçmeli (Fransızca, Rusça, Almanca) yabancı dil öğrenme imkânları sunulmaktadır. Yeme içmenin bir sanat olduğundan yola çıkılarak, öğrencilere Yaratıcı Mutfak Teknikleri, Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık, Yemek Süsleme Sanatı gibi alanlarda da eğitim verilmektedir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde; Gastronomi Tarihi, Türk Mutfak Kültürü, Osmanlı Mutfağı ve Uluslararası Mutfakta öne çıkan ülkelerin Mutfak Kültürleri ile ilgili teorik ve uygulamalı dersler bulunmaktadır. Ayrıca, Türk Mutfağının uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edilebilmesi ve tanıtılmasına yönelik akademik çalışmalar da yapılmaktadır. Öğrencilerimiz, çeşitli mutfak kültürleri ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiye sahip olarak mezun olacaklardır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde verilen teorik ve uygulamalı derslerin yanında; Yönetim ve Organizasyon, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama, Otel Yönetimi, gibi teorik dersler de yer almaktadır. Ayrıca bölümümüz, sektörle yakın iş birliği içinde bulunmakta ve öğrencilerimize eğitim süreleri boyunca mesleki stajlarını yapabilecekleri işletmeleri bulmaları konusunda destek vermektedir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları otel işletmelerinin yiyecek ve içecek bölümde; bu bölüme bağlı restoran, mutfak ve barlarda ve bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilirler. Ayrıca, bölüm mezunlarının akademik kariyer yapmaları da mümkündür.

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Öğrencilerin programı başarılı bir şekilde tamamlayabilmesi için en az 240 AKTS kredisi alması ve Genel Not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.00 olması gerekir.

Tam Zamanlı

Telefon : 0452 226 52 74 Bölüm Başkanı Doç. Dr. Üzeyir KEMENT TURİZM FAKÜLTESİ-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Dahili : 5017 uzeyirkement@odu.edu.tr Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KABACIK TURİZM FAKÜLTESİ-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Dahili:5021 mehmetkabacik@odu.edu.tr Dr. Öğr. Üyesi Faruk YÜKSEL TURİZM FAKÜLTESİ-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Dahili: 5023 farukyuksel@odu.edu.tr Arş. Gör. Samet Can AKSU TURİZM FAKÜLTESİ-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Dahili: 5015 sametcanaksu@odu.edu.tr Fakülte Sekteri Abdullah ÇALIŞKAN TURİZM FAKÜLTESİ Dahili: 5004 abdullahcaliskan@odu.edu.tr MEMUR EMRAH KILIÇ TURİZM FAKÜLTESİ Dahili: 5006 emrahkilic@odu.edu.tr


Program Çıktıları

1 Bölüm mezunları alanı ile ilgili bilgileri toplar, çözümler ve yorumlar.
2 Bölüm mezunları alanı ile ilgili mesleki bilgiye dayalı analiz yapar.
3 Bölüm mezunları alanlarındaki uygulamalarda karmaşık sorunlara çözüm üretir.
4 Bölüm mezunları alanlarındaki konularda stratejik yaklaşım geliştirir.
5 Gastronomi ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme.
6 Gastronomi ve Sanat alanlarına yönelik donanıma sahip olma ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilme.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
BİLGİ
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
4
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
5
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS11012021341 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 - - 3
GMS11022021341 Türkçe AKADEMİK VE MESLEKİ ORYANTASYON Zorunlu 2 - - 4
GMS11032021341 Türkçe GASTRONOMİYE GİRİŞ Zorunlu 2 - - 4
GMS11042021341 Türkçe GENEL TURİZM Zorunlu 3 - - 5
GMS11052021341 Türkçe BESLENME İLKELERİ Zorunlu 3 - - 4
TBT11012021341 Türkçe TEMEL BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 3 - - 4
YÖKA1 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 - - 2
YÖKT1 Türkçe TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 - - 2
YÖKY12022341 Türkçe YABANCI DİL-I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 21 0 0 30
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS12012021341 Türkçe TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ Zorunlu 3 - - 5
GMS12022021341 Türkçe YÖNETİM VE ORGANİZASYON Zorunlu 2 - - 4
GMS12032021341 Türkçe YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ Zorunlu 2 - - 4
GMS12042021341 Türkçe İLETİŞİM VE ETİK Zorunlu 2 - - 2
GMS12052021341 Türkçe MUTFAK PLANLAMA Zorunlu 3 - - 5
GMS12062021341 Türkçe YİYECEK İÇECEK İŞLET. PAZARLAMA Zorunlu 2 - - 4
YÖKA2 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 - - 2
YÖKT2 Türkçe TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 - - 2
YÖKY22022341 Türkçe YABANCI DİL-II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 20 0 0 30
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS21012021341 Türkçe GASTRONOMİ TURİZMİ Zorunlu 2 - - 3
GMS21022021341 Türkçe MUTFAK UYGULAMALARI-I Zorunlu 2 2 - 5
GMS21032021341 Türkçe OTEL İŞLETMECİLİĞİ Zorunlu 3 - - 5
GMS21042021341 Türkçe YABANCI DİL 3 (İNG.) Zorunlu 2 - - 2
GMS21052021341 Türkçe YİYECEK İÇECEK SERVİSİ Zorunlu 3 - - 5
GMS21062021341 Türkçe GIDA GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 - - 2
SEÇ.2021.134..2.1 Türkçe SEÇMELİ 3 Seçmeli - - - 8
Toplam 14 2 0 30
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS22012021341 Türkçe REKREASYON VE ANİMASYON Zorunlu 3 - - 3
GMS22022021341 Türkçe YİYECEK-İÇECEK İŞLET. MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİ Zorunlu 3 - - 3
GMS22032021341 Türkçe MUTFAK UYGULAMALARI-II Zorunlu 2 2 - 5
GMS22042021341 Türkçe YABANCI DİL 4 (İNG.) Zorunlu 2 - - 2
GMS22052021341 Türkçe YÖRESEL MUTFAKLAR Zorunlu 2 2 - 4
GMS22062021341 Türkçe STAJ 1 Zorunlu - - - 5
SEÇ.2021.134..2.2 Türkçe SEÇMELİ 4 Seçmeli - - - 8
Toplam 12 4 0 30
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS31012021341 Türkçe TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI Zorunlu 3 - - 4
GMS31022021341 Türkçe İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Zorunlu 2 - - 3
GMS31032021341 Türkçe PASTANE ÜRÜNLERİ 1 Zorunlu 2 2 - 5
GMS31042021341 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL I Zorunlu 2 - - 2
GMS31052021341 Türkçe MUTFAK UYGULAMALARI-III Zorunlu 2 2 - 5
GMS31062021341 Türkçe SOSYAL ÇEVRE VE DAVRANIŞ BİLİMLERİ Zorunlu 2 - - 3
SEÇ.2021.134.3.1 Türkçe SEÇMELİ 5 Seçmeli - - - 8
Toplam 13 4 0 30
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS32012021341 Türkçe YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ Zorunlu 3 - - 3
GMS32022021341 Türkçe PASTANE ÜRÜNLERİ 2 Zorunlu 2 2 - 4
GMS32032021341 Türkçe GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ Zorunlu 3 - - 3
GMS32042021341 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL II Zorunlu 2 - - 2
GMS32052021341 Türkçe MUTFAK UYGULAMALARI-IV Zorunlu 2 2 - 5
GMS32062021341 Türkçe STAJ 2 Zorunlu - - - 5
SEÇ.2021.134.3.2 Türkçe SEÇMELİ 6 Seçmeli - - - 8
Toplam 12 4 0 30
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS41012021341 Türkçe DÜNYA MUTFAKLARI Zorunlu 2 2 - 5
GMS41022022341 Türkçe ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2 - - 5
GMS41032021341 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL III Zorunlu 2 - - 4
GMS41042021341 Türkçe GİRİŞİMCİLİK Zorunlu 2 - - 4
GMS41052022341 Türkçe YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARI-I Zorunlu 3 2 - 8
ORTAKSEÇ_GÜZ Türkçe ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 2
SEÇ.2021.134.4.1 Türkçe SEÇMELİ 7 Seçmeli - - - 2
Toplam 11 4 0 30
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS42012021341 Türkçe RESTORAN YÖNETİMİ Zorunlu 2 - - 3
GMS42022021341 Türkçe OSMANLI MUTFAĞI Zorunlu 2 2 - 5
GMS42032021341 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL IV Zorunlu 2 - - 4
GMS42042022341 Türkçe YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARI-II Zorunlu 3 2 - 8
GMS42052022341 Türkçe BİTİRME PROJESİ Zorunlu 4 - - 6
ORTAKSEÇ_BAHAR Türkçe ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 2
SEÇ.2021.134.4.2 Türkçe SEÇMELİ 8 Seçmeli - - - 2
Toplam 13 4 0 30
SEÇ.2021.134..2.1 - SEÇMELİ 3
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS21072021341 Türkçe BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 3 - - 4
GMS21082021341 Türkçe GIDA KİMYASI Seçmeli 3 - - 4
GMS21092021341 Türkçe MUTFAKLARDA TEDARİK YÖNETİMLERİ Seçmeli 3 - - 4
GMS21102021341 Türkçe EKO-GASTRONOMİ Seçmeli 3 - - 4
GMS21112021341 Türkçe GASTRONOMİ FELSEFESİ Seçmeli 3 - - 4
GMS21122021341 Türkçe TURİZM HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
GMS21132021341 Türkçe DİYET MUTFAK Seçmeli 3 - - 4
GMS21142021341 Türkçe MENÜ YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 4
SEÇ.2021.134..2.2 - SEÇMELİ 4
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS22072021341 Türkçe VEJETERYAN MUTFAK Seçmeli 3 - - 4
GMS22082021341 Türkçe TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER Seçmeli 3 - - 4
GMS22092021341 Türkçe YEMEK TARİFİ STANDARDİZASYONU Seçmeli 3 - - 4
GMS22102021341 Türkçe GASTRONOMİ VE MEDYA Seçmeli 3 - - 4
GMS22112021341 Türkçe BESİN MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 4
GMS22122021341 Türkçe ZİYAFET ORGANİZASYONU YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 4
GMS22132021341 Türkçe YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 4
GMS22142021341 Türkçe TURİZM EKONOMİSİ Seçmeli 3 - - 4
SEÇ.2021.134.3.1 - SEÇMELİ 5
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS31072021341 Türkçe YEMEK SÜSLEME SANATI Seçmeli 3 - - 4
GMS31082021341 Türkçe MOLEKÜLER GASTRONOMİ Seçmeli 3 - - 4
GMS31092021341 Türkçe YEME İÇME KÜLTÜRÜ Seçmeli 3 - - 4
GMS31102021341 Türkçe TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
GMS31112021341 Türkçe GENEL MUHASEBE Seçmeli 3 - - 4
GMS31122021341 Türkçe II. YABANCI DİL (FRANSIZCA) I Seçmeli 3 - - 4
GMS31132021341 Türkçe II. YABANCI DİL (ALMANCA) I Seçmeli 3 - - 4
GMS31142021341 Türkçe II. YABANCI DİL (RUSÇA) I Seçmeli 3 - - 4
SEÇ.2021.134.3.2 - SEÇMELİ 6
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS32072021341 Türkçe EKMEKÇİLİK VE FIRINCILIK Seçmeli 3 - - 4
GMS32082021341 Türkçe SOKAK LEZZETLERİ Seçmeli 3 - - 4
GMS32092021341 Türkçe GIDA COĞRAFYASI Seçmeli 3 - - 4
GMS32102021341 Türkçe MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 4
GMS32112021341 Türkçe GENEL İŞLETME Seçmeli 3 - - 4
GMS32122021341 Türkçe II. YABANCI DİL (FRANSIZCA) II Seçmeli 3 - - 4
GMS32132021341 Türkçe II. YABANCI DİL (ALMANCA) II Seçmeli 3 - - 4
GMS32142021341 Türkçe II. YABANCI DİL (RUSÇA) II Seçmeli 3 - - 4
ORTAKSEÇ_GÜZ - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ODUS0001 Türkçe KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0002 Türkçe ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0003 Türkçe METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0004 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0005 Türkçe TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 - - 2
ODUS0006 Türkçe PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0007 Türkçe MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0008 Türkçe DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0009 Türkçe KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0010 Türkçe DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0011 Türkçe TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0012 Türkçe SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 - - 2
ODUS0013 Türkçe SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0014 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 - - 2
ODUS0015 Türkçe PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0016 Türkçe PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0017 Türkçe PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0018 Türkçe ORGANİK TARIM Seçmeli 2 - - 2
ODUS0019 Türkçe TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0020 Türkçe GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 - - 2
ODUS0021 Türkçe AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 - - 2
ODUS0022 Türkçe SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 - - 2
ODUS0023 Türkçe ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 - - 2
ODUS0024 Türkçe SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0025 Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 - - 2
ODUS0026 Türkçe YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 - - 2
ODUS0027 Türkçe GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0028 Türkçe KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 - - 2
ODUS0029 Türkçe MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 - - 2
ODUS0030 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0031 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0032 Türkçe SANAT TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0033 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0034 Türkçe MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0035 Türkçe İLK YARDIM Seçmeli 2 - - 2
ODUS0036 Türkçe PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0037 Türkçe TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0038 Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0039 Türkçe KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0040 Türkçe SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 - - 2
ODUS0041 Türkçe MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0042 Türkçe İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 - - 2
ODUS0043 Türkçe AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0044 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0045 Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0046 Türkçe İŞARET DİLİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0047 Türkçe HAT SANATI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0048 Türkçe BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0049 Türkçe TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0050 Türkçe GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0051 Türkçe KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 - - 2
ODUS0052 Türkçe YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0054 Türkçe YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0055 Türkçe TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0056 Türkçe İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 - - 2
ODUS0057 Türkçe ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0058 Türkçe OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0059 Türkçe KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0060 Türkçe SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) Seçmeli 2 - - 2
ODUS0061 Türkçe AMATÖR BALIKÇILIK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0062 Türkçe GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0063 Türkçe AKVARYUM HOBİSİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0064 Türkçe GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0065 Türkçe İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0066 Türkçe GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0067 Türkçe KAMU POLİTİKASI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0068 Türkçe BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0069 Türkçe ÇOCUK HAKLARI VE AİLE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
SEÇ.2021.134.4.1 - SEÇMELİ 7
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS41062022341 Türkçe PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 2
GMS41072022341 Türkçe GASTRONOMİDE YENİ AKIMLAR Seçmeli 2 - - 2
GMS41082022341 Türkçe ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME YAPIMI Seçmeli 2 - - 2
GMS41092022341 Türkçe TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 - - 2
GMS41102022341 Türkçe TURİZM POLİTİKASI Seçmeli 2 - - 2
GMS41112022341 Türkçe II.YABANCI DİL (FRANSIZCA) III Seçmeli 2 - - 2
GMS41122022341 Türkçe II.YABANCI DİL (ALMANCA) III Seçmeli 2 - - 2
GMS41132022341 Türkçe II.YABANCI DİL (RUSÇA) III Seçmeli 2 - - 2
ORTAKSEÇ_BAHAR - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ODUS0001 Türkçe KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0002 Türkçe ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0003 Türkçe METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0004 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0005 Türkçe TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 - - 2
ODUS0006 Türkçe PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0007 Türkçe MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0008 Türkçe DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0009 Türkçe KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0010 Türkçe DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0011 Türkçe TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0012 Türkçe SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 - - 2
ODUS0013 Türkçe SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0014 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 - - 2
ODUS0015 Türkçe PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0016 Türkçe PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0017 Türkçe PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0018 Türkçe ORGANİK TARIM Seçmeli 2 - - 2
ODUS0019 Türkçe TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0020 Türkçe GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 - - 2
ODUS0021 Türkçe AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 - - 2
ODUS0022 Türkçe SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 - - 2
ODUS0023 Türkçe ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 - - 2
ODUS0024 Türkçe SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0025 Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 - - 2
ODUS0026 Türkçe YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 - - 2
ODUS0027 Türkçe GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0028 Türkçe KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 - - 2
ODUS0029 Türkçe MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 - - 2
ODUS0030 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0031 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0032 Türkçe SANAT TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0033 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0034 Türkçe MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0035 Türkçe İLK YARDIM Seçmeli 2 - - 2
ODUS0036 Türkçe PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0037 Türkçe TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0038 Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0039 Türkçe KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0040 Türkçe SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 - - 2
ODUS0041 Türkçe MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0042 Türkçe İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 - - 2
ODUS0043 Türkçe AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0044 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0045 Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0046 Türkçe İŞARET DİLİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0047 Türkçe HAT SANATI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0048 Türkçe BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0049 Türkçe TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0050 Türkçe GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0051 Türkçe KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 - - 2
ODUS0052 Türkçe YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0053 Türkçe ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 - - 2
ODUS0054 Türkçe YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0055 Türkçe TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0056 Türkçe İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 - - 2
ODUS0057 Türkçe ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0058 Türkçe OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0059 Türkçe KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0060 Türkçe SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) Seçmeli 2 - - 2
ODUS0061 Türkçe AMATÖR BALIKÇILIK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0062 Türkçe GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0063 Türkçe AKVARYUM HOBİSİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0064 Türkçe GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0065 Türkçe İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0066 Türkçe GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0067 Türkçe KAMU POLİTİKASI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0068 Türkçe BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0069 Türkçe ÇOCUK HAKLARI VE AİLE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
SEÇ.2021.134.4.2 - SEÇMELİ 8
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GMS42062022341 Türkçe YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI Seçmeli 2 - - 2
GMS42072022341 Türkçe İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
GMS42082022341 Türkçe YEMEK SOSYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
GMS42092022341 Türkçe HALK BİLİMİ Seçmeli 2 - - 2
GMS42102022341 Türkçe İKTİSADA GİRİŞ Seçmeli 2 - - 2
GMS42112022341 Türkçe II.YABANCI DİL (FRANSIZCA) IV Seçmeli 2 - - 2
GMS42122022341 Türkçe II.YABANCI DİL (ALMANCA) IV Seçmeli 2 - - 2
GMS42132022341 Türkçe II.YABANCI DİL (RUSÇA) IV Seçmeli 2 - - 2