Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans derecesi
Lİsans
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir.
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir.
Öğrencinin, alması gereken dersleri başarı ile tamamlamış ve böylece 100 üzerinden en az 60 ağırlıklı genel not ortalamasını sağlamış olması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması gerekmektedir.
Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün temel amacı; öğrencilere Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Yiyecek-İçecek Yönetimi konularında eğitim vermektir. Uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası Mutfak Kültürü (Culinary) konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmek bölümün bir diğer amacıdır. Program boyunca öncelikle Türk Mutfak Kültürü ve daha sonra Uluslararası Mutfak Kültürü (International Cooking) alanında çalışmalar yaparak, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer alması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, dört yıllık lisans eğitimi süresince öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilmekte, iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerileri kazandırılmaktadır. Program sonunda öğrenciler, yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilmenin yanında, kendi işletmelerini kurabilmeye yönelik bilgi birikimine de sahip olacaklardır. Başarılı öğrenciler için akademik kariyere yönelik imkânlar da sunulmaktadır. Bölümde eğitim dili Türkçe olup; öğrencilere zorunlu (İngilizce) ve seçmeli (Fransızca, Rusça, Almanca) yabancı dil öğrenme imkânları sunulmaktadır. Yeme içmenin bir sanat olduğundan yola çıkılarak, öğrencilere Yaratıcı Mutfak Teknikleri, Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık, Yemek Süsleme Sanatı gibi alanlarda da eğitim verilmektedir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde; Gastronomi Tarihi, Türk Mutfak Kültürü, Osmanlı Mutfağı ve Uluslararası Mutfakta öne çıkan ülkelerin Mutfak Kültürleri ile ilgili teorik ve uygulamalı dersler bulunmaktadır. Ayrıca, Türk Mutfağının uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edilebilmesi ve tanıtılmasına yönelik akademik çalışmalar da yapılmaktadır. Öğrencilerimiz, çeşitli mutfak kültürleri ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiye sahip olarak mezun olacaklardır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde verilen teorik ve uygulamalı derslerin yanında; Yönetim ve Organizasyon, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama, Otel Yönetimi, gibi teorik dersler de yer almaktadır. Ayrıca bölümümüz, sektörle yakın iş birliği içinde bulunmakta ve öğrencilerimize eğitim süreleri boyunca mesleki stajlarını yapabilecekleri işletmeleri bulmaları konusunda destek vermektedir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları otel işletmelerinin yiyecek ve içecek bölümde; bu bölüme bağlı restoran, mutfak ve barlarda ve bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilirler. Ayrıca, bölüm mezunlarının akademik kariyer yapmaları da mümkündür.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Öğrencilerin programı başarılı bir şekilde tamamlayabilmesi için en az 240 AKTS kredisi alması ve Genel Not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.00 olması gerekir.
Tam Zamanlı
Telefon : 0452 226 52 74 Bölüm Başkanı Doç. Dr. Üzeyir KEMENT TURİZM FAKÜLTESİ-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Dahili : 5017 uzeyirkement@odu.edu.tr Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KABACIK TURİZM FAKÜLTESİ-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Dahili:5021 mehmetkabacik@odu.edu.tr Dr. Öğr. Üyesi Faruk YÜKSEL TURİZM FAKÜLTESİ-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Dahili: 5023 farukyuksel@odu.edu.tr Arş. Gör. Samet Can AKSU TURİZM FAKÜLTESİ-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Dahili: 5015 sametcanaksu@odu.edu.tr Fakülte Sekteri Abdullah ÇALIŞKAN TURİZM FAKÜLTESİ Dahili: 5004 abdullahcaliskan@odu.edu.tr MEMUR EMRAH KILIÇ TURİZM FAKÜLTESİ Dahili: 5006 emrahkilic@odu.edu.tr
1 | Bölüm mezunları alanı ile ilgili bilgileri toplar, çözümler ve yorumlar. |
2 | Bölüm mezunları alanı ile ilgili mesleki bilgiye dayalı analiz yapar. |
3 | Bölüm mezunları alanlarındaki uygulamalarda karmaşık sorunlara çözüm üretir. |
4 | Bölüm mezunları alanlarındaki konularda stratejik yaklaşım geliştirir. |
5 | Gastronomi ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme. |
6 | Gastronomi ve Sanat alanlarına yönelik donanıma sahip olma ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilme. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS11012021341 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
GMS11022021341 | Türkçe | AKADEMİK VE MESLEKİ ORYANTASYON | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
GMS11032021341 | Türkçe | GASTRONOMİYE GİRİŞ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
GMS11042021341 | Türkçe | GENEL TURİZM | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
GMS11052021341 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TBT11012021341 | Türkçe | TEMEL BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
YÖKA1 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKT1 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKY12022341 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 21 | 0 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS12012021341 | Türkçe | TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
GMS12022021341 | Türkçe | YÖNETİM VE ORGANİZASYON | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
GMS12032021341 | Türkçe | YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
GMS12042021341 | Türkçe | İLETİŞİM VE ETİK | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
GMS12052021341 | Türkçe | MUTFAK PLANLAMA | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
GMS12062021341 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK İŞLET. PAZARLAMA | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
YÖKA2 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKT2 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKY22022341 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 20 | 0 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS21012021341 | Türkçe | GASTRONOMİ TURİZMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
GMS21022021341 | Türkçe | MUTFAK UYGULAMALARI-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GMS21032021341 | Türkçe | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
GMS21042021341 | Türkçe | YABANCI DİL 3 (İNG.) | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
GMS21052021341 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
GMS21062021341 | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SEÇ.2021.134..2.1 | Türkçe | SEÇMELİ 3 | Seçmeli | - | - | - | 8 | |
Toplam | 14 | 2 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS22012021341 | Türkçe | REKREASYON VE ANİMASYON | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
GMS22022021341 | Türkçe | YİYECEK-İÇECEK İŞLET. MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
GMS22032021341 | Türkçe | MUTFAK UYGULAMALARI-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GMS22042021341 | Türkçe | YABANCI DİL 4 (İNG.) | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
GMS22052021341 | Türkçe | YÖRESEL MUTFAKLAR | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
GMS22062021341 | Türkçe | STAJ 1 | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
SEÇ.2021.134..2.2 | Türkçe | SEÇMELİ 4 | Seçmeli | - | - | - | 8 | |
Toplam | 12 | 4 | 0 | 30 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS31012021341 | Türkçe | TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
GMS31022021341 | Türkçe | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
GMS31032021341 | Türkçe | PASTANE ÜRÜNLERİ 1 | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GMS31042021341 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
GMS31052021341 | Türkçe | MUTFAK UYGULAMALARI-III | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GMS31062021341 | Türkçe | SOSYAL ÇEVRE VE DAVRANIŞ BİLİMLERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
SEÇ.2021.134.3.1 | Türkçe | SEÇMELİ 5 | Seçmeli | - | - | - | 8 | |
Toplam | 13 | 4 | 0 | 30 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS32012021341 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
GMS32022021341 | Türkçe | PASTANE ÜRÜNLERİ 2 | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
GMS32032021341 | Türkçe | GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
GMS32042021341 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
GMS32052021341 | Türkçe | MUTFAK UYGULAMALARI-IV | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GMS32062021341 | Türkçe | STAJ 2 | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
SEÇ.2021.134.3.2 | Türkçe | SEÇMELİ 6 | Seçmeli | - | - | - | 8 | |
Toplam | 12 | 4 | 0 | 30 | ||||
7. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS41012021341 | Türkçe | DÜNYA MUTFAKLARI | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GMS41022022341 | Türkçe | ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 5 | |
GMS41032021341 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL III | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
GMS41042021341 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
GMS41052022341 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARI-I | Zorunlu | 3 | 2 | - | 8 | |
ORTAKSEÇ_GÜZ | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
SEÇ.2021.134.4.1 | Türkçe | SEÇMELİ 7 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
Toplam | 11 | 4 | 0 | 30 | ||||
8. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS42012021341 | Türkçe | RESTORAN YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
GMS42022021341 | Türkçe | OSMANLI MUTFAĞI | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GMS42032021341 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL IV | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
GMS42042022341 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARI-II | Zorunlu | 3 | 2 | - | 8 | |
GMS42052022341 | Türkçe | BİTİRME PROJESİ | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
ORTAKSEÇ_BAHAR | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
SEÇ.2021.134.4.2 | Türkçe | SEÇMELİ 8 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
Toplam | 13 | 4 | 0 | 30 | ||||
SEÇ.2021.134..2.1 - SEÇMELİ 3 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS21072021341 | Türkçe | BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS21082021341 | Türkçe | GIDA KİMYASI | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS21092021341 | Türkçe | MUTFAKLARDA TEDARİK YÖNETİMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS21102021341 | Türkçe | EKO-GASTRONOMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS21112021341 | Türkçe | GASTRONOMİ FELSEFESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS21122021341 | Türkçe | TURİZM HUKUKU | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS21132021341 | Türkçe | DİYET MUTFAK | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS21142021341 | Türkçe | MENÜ YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
SEÇ.2021.134..2.2 - SEÇMELİ 4 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS22072021341 | Türkçe | VEJETERYAN MUTFAK | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS22082021341 | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS22092021341 | Türkçe | YEMEK TARİFİ STANDARDİZASYONU | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS22102021341 | Türkçe | GASTRONOMİ VE MEDYA | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS22112021341 | Türkçe | BESİN MİKROBİYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS22122021341 | Türkçe | ZİYAFET ORGANİZASYONU YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS22132021341 | Türkçe | YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS22142021341 | Türkçe | TURİZM EKONOMİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
SEÇ.2021.134.3.1 - SEÇMELİ 5 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS31072021341 | Türkçe | YEMEK SÜSLEME SANATI | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS31082021341 | Türkçe | MOLEKÜLER GASTRONOMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS31092021341 | Türkçe | YEME İÇME KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS31102021341 | Türkçe | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS31112021341 | Türkçe | GENEL MUHASEBE | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS31122021341 | Türkçe | II. YABANCI DİL (FRANSIZCA) I | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS31132021341 | Türkçe | II. YABANCI DİL (ALMANCA) I | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS31142021341 | Türkçe | II. YABANCI DİL (RUSÇA) I | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
SEÇ.2021.134.3.2 - SEÇMELİ 6 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS32072021341 | Türkçe | EKMEKÇİLİK VE FIRINCILIK | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS32082021341 | Türkçe | SOKAK LEZZETLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS32092021341 | Türkçe | GIDA COĞRAFYASI | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS32102021341 | Türkçe | MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS32112021341 | Türkçe | GENEL İŞLETME | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS32122021341 | Türkçe | II. YABANCI DİL (FRANSIZCA) II | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS32132021341 | Türkçe | II. YABANCI DİL (ALMANCA) II | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GMS32142021341 | Türkçe | II. YABANCI DİL (RUSÇA) II | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ORTAKSEÇ_GÜZ - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0069 | Türkçe | ÇOCUK HAKLARI VE AİLE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇ.2021.134.4.1 - SEÇMELİ 7 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS41062022341 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS41072022341 | Türkçe | GASTRONOMİDE YENİ AKIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS41082022341 | Türkçe | ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME YAPIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS41092022341 | Türkçe | TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS41102022341 | Türkçe | TURİZM POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS41112022341 | Türkçe | II.YABANCI DİL (FRANSIZCA) III | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS41122022341 | Türkçe | II.YABANCI DİL (ALMANCA) III | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS41132022341 | Türkçe | II.YABANCI DİL (RUSÇA) III | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ORTAKSEÇ_BAHAR - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0053 | Türkçe | ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0069 | Türkçe | ÇOCUK HAKLARI VE AİLE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇ.2021.134.4.2 - SEÇMELİ 8 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GMS42062022341 | Türkçe | YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS42072022341 | Türkçe | İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS42082022341 | Türkçe | YEMEK SOSYOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS42092022341 | Türkçe | HALK BİLİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS42102022341 | Türkçe | İKTİSADA GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS42112022341 | Türkçe | II.YABANCI DİL (FRANSIZCA) IV | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS42122022341 | Türkçe | II.YABANCI DİL (ALMANCA) IV | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GMS42132022341 | Türkçe | II.YABANCI DİL (RUSÇA) IV | Seçmeli | 2 | - | - | 2 |