| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| GMS22032021341 | MUTFAK UYGULAMALARI-II | Ders | 2 | 4 | 5.00 |
Lisans
Çorbalar, Pilavlar, Makarnalar, Garnitür ve Soslar, Baharatlar, Et, Süt, Yumurta Türleri, Baklagil ve Tahıllar gibi konular hakkında ileri düzeyde bilgiler kazandırmak.
| 1 | Pilav, Çorbalar ve Soslar Konusunda Daha Detaylı Bilgi Edinme. |
| 2 | Baklagil ve Tahılların Pişirilmesi Konusunda Bilgi Edinme. |
| 3 | Et Pişirme Konusunda Daha Fazla Bilgi Edinme. |
Birinci Öğretim
[Yok]
Çorbalar, Pilavlar, Makarnalar, Garnitür ve Soslar, Baharatlar, Et, Süt, Yumurta Türleri, Baklagil ve Tahıllar
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Çorbalar, Et Suları (Stoklar) ve Bağlayıcılar | ||
| 2 | Pilavlar | ||
| 3 | Makarnalar | ||
| 4 | Garnitürler ve Aperatifler | ||
| 5 | Soslar | ||
| 6 | Pasta ve Unlu Mamuller | ||
| 7 | İçecekler | ||
| 8 | Ara Sınav | ||
| 9 | Mutfakta Kullanılan Taze ve Kuru Baharatlar | ||
| 10 | Et ve Et Ürünleri | ||
| 11 | Balık ve Su Ürünleri | ||
| 12 | Süt ve Süt Ürünleri | ||
| 13 | Yumurta ve Yumurta Ürünlerinin Mutfakta Kullanımı | ||
| 14 | Kurubaklagiller: Özellikleri ve Mutfakta Kullanımı | ||
| 15 | Tahıllar | ||
| 16 | Final Sınavı |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
| Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
| Bireysel Çalışma | 15 | 3 | 45 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 16 | 3 | 48 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 151 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
| [OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |