| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| GMS21052021341 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ | Ders | 2 | 3 | 5.00 |
Lisans
Her türlü servis yöntemi, servis personeli, araç-gereçleri, masa düzeni, serviste hijyen kurallarının öğretilmesi.
| 1 | YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ HAKKINDA GENEL BİLGİLERE SAHİP OLMA |
| 2 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİS PERSONELLERİNİ TANIMA |
| 3 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİS AŞAMLARI VE EKİPMANLARINI ÖĞRENME |
Birinci Öğretim
[Yok]
Öğrencilerin yiyecek içecek hizmetlerinin yapıldığı tüm alanlarda tüketici ile buluşulan son nokta olan servis sürecinde gerekli olan temel bilgi ve becerileri edinmesini sağlamaktır.
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ | ||
| 2 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİS PERSONELİ | ||
| 3 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİS AŞAMLARI VE EKİPMANLARI | ||
| 4 | MENÜ BİLGİSİ VE PLANLAMASI | ||
| 5 | İÇECEKLER VE İÇECEK SERVİSİ | ||
| 6 | SERVİS AŞAMALARI (MASA SERVİSİ & SELF SERVİS) | ||
| 7 | ÖZEL SERVİS ŞEKİLLERİ | ||
| 8 | Ara Sınav | ||
| 9 | GELİŞMİŞ SERVİS TEKNİKLERİ | ||
| 10 | PROTOKOL SERVİSİ | ||
| 11 | ETKİNLİK (BANKET) SERVİSİ | ||
| 12 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİNİN DENETİMİ | ||
| 13 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİNDE HİJYEN VE SANİTASYON | ||
| 14 | YİYECEK VE İÇECEK BÖLÜMLERİNDE KALİTE SİSTEMLERİ | ||
| 15 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ KONTROL TEMELLERİ | ||
| 16 | Final Sınavı |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
| Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
| Bireysel Çalışma | 18 | 2 | 36 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 150 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
| [OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |