Ordu Ziraat Fakültesi, Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı olarak 1992 yılında açılmış, 2006 yılında yeni kurulan Ordu Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Ziraat Fakültesi’nde 1999 yılına kadar Toprak Bölümü, 1999–2003 yıllarında Bitkisel Üretim ve 2003–2009 yıllarında Ziraat Mühendisliği Programları’nda eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülmüştür. Bitkisel Üretim ve Ziraat Mühendisliği programlarındaki öğrenciler ilk üç yıllık ortak temel eğitimden sonra, dördüncü yıl seçmeli olarak Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri ve Toprak alt programlarında uzmanlık alan eğitimi almışlardır. 2009–2010 eğitim-öğretim yılı itibariyle üniversite giriş sınavı aşamasında bölüm tercihi ile Tarla Bitkileri Bölümü’ne öğrenci alınmaya başlanmıştır. Tarla Bitkileri Bölümü bünyesinde “Endüstri Bitkileri” “Çayır Mera ve Yem Bitkileri” ve “Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller” olmak üzere 3 Anabilim Dalı bulunmaktadır.
Programı başarı ile tamamlayan öğrencilere ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ - Tarla Bitkileri Bölümü alanında lisans diploması verilir.
1. Lise veya dengi okul diploması, 2. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’den yeterli puanın alınmış olması.
Türk Yüksek Öğretiminde öncel öğrenimin tanınması süreci tam olarak başlatılmış durumdadır. Ordu Üniversitesi’nin tüm programlarında, eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurumu tarafından tanınan fakülteler/enstitüler/yüksekokullar arasında öğrenci transferi yapılabilmektedir. Buna ilaveten, başarılı meslek yüksekokulları mezunları Dikey Geçiş Sınavından (DGS) başarılı olmaları durumunda fakültelerde öğrenim görebilmektedirler. Bu durumda, öğrencilerin kayıt yaptırdıkları fakültede alacakları dersler, önceden meslek yüksekokullarında almış oldukları dersler dikkate alınarak böklümlerce belirlenir. Ayrıca, bölümlerin zorunlu müfredatlarında yer alan İngilizce dersi için güz dönemi başında muafiyet sınavı yapılmaktadır. Bütün öğrenciler bu sınava girme hakkına sahiptir ve sınavdan başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf sayılırlar.
Ziraat Mühendisliği - Tarla Bitkileri Bölümü alanında lisans derecesi elde edebilmek için (Ziraat Mühendisi unvanı kazanmak için) öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; 1. Müfredattaki tüm derslerden en az CC derecesiyle geçmiş olmak, 2. 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak, 3. 30 günlük zorunlu staj dönemini başarılı ile tamamlamış olmak 4. Bitirme tezini hazırlamış, sunmuş ve başarılı bir not ile geçmiş olmak.
Tarla Bitkileri alanında Ziraat Mühendisi ihtiyacının karşılanması amacıyla, çağın gereklerine uygun bilgi ve deneyim ile donatılmış, tarım ve tarıma dayalı endüstri sektörünün gereksinim duyduğu ulusal ve uluslar arası düzeydeki güncel bilgilere sahip, tarımda uygulanacak yeni teknikleri geliştirme ve tarıma kazandırma yeteneğine sahip ziraat mühendisleri yetiştirmektir. Tarla Bitkileri Bölümü’nde tahıllar, yemeklik tane baklagiller, endüstri bitkileri ve çayır mera ve yem bitkileri konularındaki zorunlu derslerle mezunlarımızın ülkemizin her bölgesinde çalışabilmelerini sağlayacak bilgiler verilmektedir. Bunların dışında öğrencinin özel ilgi alanlarını geliştirmelerine imkân sağlayacak bölüm dışı ve bölüm içi seçmeli dersler de bulunmaktadır. Mezunlarımız edindikleri teorik ve pratik bilgiler ile bireysel ve disiplinler arası çalışmalar yürütmek suretiyle, zirai problemleri tanımlama ve çözümler geliştirebilme erk ve yeteneğine sahip olacaklardır.
Tarla Bitkileri Bölümü’nden mezun olan Ziraat Mühendisleri öncelikle Tarım Bakanlığı’na Bağlı Tarım il Müdürlükleri’nde, Tarımsal Araştırma Enstitüleri’nde teknik eleman, araştırmacı, uzman ve yönetici olarak görev yapabilirler. Ayrıca tarımsal kooperatif ve üretici birlikleri, tarıma dayalı sanayi sektörü (şeker, un, yem ve yağ fabrikaları), tohumculuk ve tarımsal ilaç firmaları, Çevre ve Orman Bakanlıkları, belediyeler ve üniversiteler gibi kamu ve özel sektör kuruluşlarında görev alabilirler. Bunlara ilaveten, özel çalışma alanlarına göre özel tarımsal işletme kurarak, sevk ve yönetimini yapabilirler.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşulu ile lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler.
Öğrenciler mesleki uygulama ve bitirme tezi dersleri dışındaki tüm derslerden bir ara sınav ve bir yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınavın katkısı %40, yılsonu sınavının katkısı ise %60’dır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl/yılsonu sınavından en az 50 ve geçme notu olarak en az 60 (yarıyıl + final) puan alma zorunluluğu vardır. Notlar 4’lü sistemle ifade edilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.
Programda mevcut olan derslerin tümünden başarılı olan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı akademik not ortalaması elde eden, bitirme tezini başarıyla tamamlayan ve mesleki staj raporundan geçer not alan öğrenciler ZİRAAT MÜHENDİSİ - Tarla Bitkileri Bölümü unvanı ile mezun olmaya hak kazanırlar.
0
Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Cumhuriyet Yerleşkesi, 52200 – Ordu. Telefon: 00 90 452 2345010 Faks: 00 90 452 2346632 E-posta: tarla@odu.edu.tr Web: http://ziraat.odu.edu.tr/bolumler/tarla Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Ş. Metin KARA Telefon: 00 90 452 2345010–1427 Faks: 00 90 452 2346632 E-posta: smkara58@hotmail.com Bölüm Başkan Yardımcısı: Yrd. Doç. Dr. Özbay DEDE Telefon: : 00 90 452 2345010–1424 Faks: 00 90 452 2346632 E-posta: ozbay_dede@hotmail.com
Tarla Bitkileri Bölümü’nde, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretimin yanı sıra, Karadeniz Bölgesi’nde ekonomik önemi olan tarla bitkilerinin tarımında karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik araştırmalar yapılmaktadır. Bölümde 2 profesör, 2 doçent ve 2 yardımcı doçent olmak üzere tam zamanlı 6 öğretim üyesi ve 6 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Akademik personelin başlıca araştırma alanlarını; tahıllar, yemeklik dane baklagiller ve endüstri bitkileri yetiştirme ve ıslahı, çayır-mera amenajmanı ve ıslahı, yem bitkileri kültürü, tıbbi ve aromatik bitkiler, tarla bitkileri ekolojisi, bitki fizyolojisi, tohumluk üretim ve teknolojisi ve bitki ıslahı oluşturmaktadır. Bölümde 2 adet bitki analiz laboratuarı ve 1 sera mevcut olup, yapılması planlanan araştırmalar kapsamında alt yapı olanakları sürekli olarak geliştirilmektedir.
1 | Dünya’da ve Türkiye’de tarla bitkilerinin üretimi, tüketimi, kullanımı ve ticareti hakkında bilgi sahibidir |
2 | Tahıllar ve yemeklik dane baklagiller, endüstri bitkileri ve çayır mera yem bitkilerinin sistematiğini, biyolojisini, morfolojisini ve fizyolojisini bilmek |
3 | Standardizasyonun yararları ve amaçlarını irdeleyerek, dünya ve Türkiye’deki sürecini yorumlamak |
4 | Tahıllar ve yemeklik dane baklagiller, endüstri bitkileri ve çayır mera yem bitkilerinin sistematiğini, biyolojisini, morfolojisini ve fizyolojisini bilir. |
5 | Tarla bitkilerinin iklim ve toprak isteklerini bilir, tarla tarımında bölge ve bitkiye uygun ekim nöbeti ve yetiştirme tekniklerini belirleme ve uygulama becerisine sahiptir |
6 | • Bitkisel üretimde en önemli ürün grubunu oluşturan serin ve sıcak iklim tahıllarının ile yemeklik baklagil tanelerini karşılaştırmalı olarak tanımak ve öğrenmek |
7 | Tarla tarımında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini ve nasıl kullanılacağını ve tarla ürünlerinin hasadı, standardizasyonunu, depolanmasını ve pazarlamasını bilir. |
8 | Tarla bitkilerinin çoğaltma yöntemlerini bilir, tarla bitkilerinde sertifikalı tohumluk üretimi ve pazarlamasını yapabilir |
9 | Tarla bitkilerinin gübrelenmesi, sulama metotları ve yabancı oy kontrolü konusunda bilgi sahibidir, tarla bitkilerinde önemli hastalık ve zararlıları tanır, mücadele yöntemlerini bilir ve uygular |
10 | Tarla bitkilerinin genetiği, bitki ıslahı ve biyoteknoloji konularında ve uygulanan ıslah yöntemleri hakkında yeterli bilgi sahibidir |
11 | Bilimsel düşünme yeteneği kazanmıştır, yeniliklere açıktır, rapor ve proje hazırlar, bağımsız veya ekip içinde bilimsel araştırmalar tasarlar ve yürütür, danışmanlık yapabilir |
12 | Doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi ve kullanımı, biyolojik çeşitlilik, çevre, güvenli gıda üretimi ve organik tarım bilincine sahiptir |
13 | Tarla bitkileri alanında bir zirai işletmenin kurulumunu bilir ve işletmesini yapabilir, tarla bitkileri üretimindeki sorunları belirleme ve çözümler geliştirebilme becerisi kazanmıştır |
14 | Temel bilimler, Genel Mühendislik ve Ziraat Mühendisliği alanında temel bilgileri ve genel kavramları bilir ve bu bilgileri kullanabilme becerisine sahiptir |
15 | Evrensel ve toplumsal değerlere duyarlı, ahlaki ve mesleki sorumluluk sahibidi; tarımsal, sosyal ve kültürel konularda öncü rol üstlenebilir |
16 | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğin bilincine erişmiştir, kişisel ve mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek için bilişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanabilir |
17 | Mesleki alanla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder; mesleki hak, yetki ve sorumluluklarının farkındadır |
18 | Alanıyla ilgili kaynak araştırması yapar, veri tabanları ve her türlü bilgi kaynaklarını kullanır, istatistik prensipleri ve araştırma deneme metotlarını uygular |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZTB1012016955 | Türkçe | MATEMATİK | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ZTB1032016955 | Türkçe | FİZİK | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ZTB1052016955 | Türkçe | KİMYA | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
ZTB1072016955 | Türkçe | BOTANİK I | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
ZTB1132016955 | Türkçe | TARIMSAL İKLİM BİLGİSİ VE EKOLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
ZTB1152016955 | Türkçe | TARIM EKONOMİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ZTB1172016955 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ZTB1192016955 | Türkçe | ATATÜRK İLK. VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ZTB1212016955 | Türkçe | İNGİLİZCE-I | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
Toplam | 21 | 2 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZTB1022016955 | Türkçe | TOPRAK BİLGİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
ZTB1062016955 | Türkçe | MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
ZTB1082016955 | Türkçe | ÖLÇME BİLGİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
ZTB1102016955 | Türkçe | BOTANİK II | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
ZTB1122016955 | Türkçe | TARLA TARIMI İLKELERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ZTB1142016955 | Türkçe | HAYVAN YETİŞTİRME | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
ZTB1182016955 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ZTB1202016955 | Türkçe | ATATÜRK İLK. VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ZTB1222016955 | Türkçe | İNGİLİZCE-II | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
Toplam | 19 | 8 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2017955_2_1_2K | Türkçe | SEÇMELİ_2_1_2K | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
SEC2017955_2_1_3K | Türkçe | SEÇMELİ_2_1_3K | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
ZTB2012016955 | Türkçe | BİTKİ FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
ZTB2032016955 | Türkçe | İSTATİSTİK | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
ZTB2052016955 | Türkçe | TARLA TARIMINDA MEKANİZASYON | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
ZTB2072016955 | Türkçe | BİTKİ KORUMA I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
ZTB2092016955 | Türkçe | TARIMSAL YAYIM VE İLETİŞİM | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ZTB2112016955 | Türkçe | SULAMA VE DRENAJ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
Toplam | 14 | 6 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2017955_2_2_2K | Türkçe | SEÇMELİ_2_2_2K | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
SEC2017955_2_2_3K | Türkçe | SEÇMELİ_2_2_3K | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
ZTB2022016955 | Türkçe | ARAŞTIRMA DENEME METOTLARI | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
ZTB2042016955 | Türkçe | BİTKİ BESLEME VE GÜBRELEME | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
ZTB2062016955 | Türkçe | GENETİK | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
ZTB2082016955 | Türkçe | BİTKİ KORUMA II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
ZTB2102016955 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
Toplam | 12 | 6 | 0 | 30 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2017955_3_1_2K | Türkçe | SEÇMELİ_3_1_2K | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
SEC2017955_3_1_3K | Türkçe | SEÇMELİ_3_1_3K | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
ZTB3012016955 | Türkçe | BİTKİ ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
ZTB3052016955 | Türkçe | KEYF BİTKİLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
ZTB3072016955 | Türkçe | BAKLAGİL YEM BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
ZTB3092016955 | Türkçe | TOHUMLUK TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
ZTB3172016955 | Türkçe | MESLEKİ UYGULAMA I | Zorunlu | - | 4 | - | 2 | |
ZTB3192016955 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 12 | 6 | 0 | 30 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2017955_3_2_2K | Türkçe | SEÇMELİ_3_2_2K | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
SEC2017955_3_2_3K | Türkçe | SEÇMELİ_3_2_3K | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
ZTB3022018955 | Türkçe | LİF BİTKİLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
ZTB3042018955 | Türkçe | BUĞDAYGİL YEM BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
ZTB3102016955 | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
ZTB3182016955 | Türkçe | MESLEKİ UYGULAMA II | Zorunlu | - | 4 | - | 2 | |
ZTB3202016955 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 8 | |
ZTB3222016955 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 10 | 6 | 0 | 30 | ||||
7. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2017955_4_1_B | Türkçe | SEÇMELİ_4_1_BÖLÜM | Seçmeli | - | - | - | 8 | |
SEC2017955_4_1_S | Türkçe | SEÇMELİ_4_1_SOSYAL | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
ZTB4012016955 | Türkçe | SERİN İKLİM TAHILLARI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ZTB4032016955 | Türkçe | NİŞASTA VE ŞEKER BİTKİLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
ZTB4052016955 | Türkçe | ÇAYIR MERA YÖNETİMİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ZTB4072016955 | Türkçe | YAĞ BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
ZTB4152018955 | Türkçe | MEZUNİYET ÇALIŞMASI-I | Zorunlu | - | 2 | - | 2 | |
Toplam | 11 | 4 | 0 | 30 | ||||
8. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2017955_4_2_B | Türkçe | SEÇMELİ_4_2_BÖLÜM | Seçmeli | - | - | - | 8 | |
SEC2017955_4_2_S | Türkçe | SEÇMELİ_4_2_SOSYAL | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
ZTB4022016955 | Türkçe | SICAK İKLİM TAHILLARI | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
ZTB4042016955 | Türkçe | ÇAYIR MERA ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ZTB4062016955 | Türkçe | YEMEKLİK DANE BAKLAGİLLER | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ZTB4082016955 | Türkçe | TARIMSAL BİLİRKİŞİLİK | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
ZTB4162018955 | Türkçe | MEZUNİYET ÇALIŞMASI-II | Zorunlu | - | 2 | - | 2 | |
Toplam | 12 | 2 | 0 | 30 | ||||
SEC2017955_2_1_2K - SEÇMELİ_2_1_2K | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZFS2052016955 | Türkçe | MEYVE AĞAÇLARINDA ÇOĞALTMA | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS2072016955 | Türkçe | LABORATUVAR ANALİZ TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS2092016955 | Türkçe | YETİŞTİRME ORTAMLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS2312016955 | Türkçe | BAL ARISI YETİŞTİRME | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS2332016955. | Türkçe | KOMPOST TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS2352016955. | Türkçe | HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS2392018955 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
SEC2017955_2_1_3K - SEÇMELİ_2_1_3K | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZFS2192016955 | Türkçe | SEBZECİLİK | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS2212016955 | Türkçe | MEYVE BAHÇE TESİSİ VE YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS2272016955 | Türkçe | GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS2292016955 | Türkçe | PEYZAJ MİMARLIĞININ TEMEL İLKELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS2372016955 | Türkçe | SÜS BİTKİLERİNİN BESLENMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
SEC2017955_2_2_2K - SEÇMELİ_2_2_2K | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZFS2042016955 | Türkçe | KESME ÇİÇEKÇİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS2062016955 | Türkçe | GENEL SERACILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS2082016955 | Türkçe | ÇEVRESEL ATIK YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS2102016955 | Türkçe | BİTKİLERDE BESLENME BOZUKLUKLARI TANISI | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS2262016955 | Türkçe | BİLGİSAYAR UYGULAMALI İSTATİSTİK | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS2322016955. | Türkçe | İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
SEC2017955_2_2_3K - SEÇMELİ_2_2_3K | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZFS2122016955 | Türkçe | SÜT SIĞIRCILIĞI | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS2222016955 | Türkçe | MODERN BAĞ YÖNETİMİ VE TESİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS2282016955 | Türkçe | HAYVAN BESLEME | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS2362016955. | Türkçe | MEYVECİLİK | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
SEC2017955_3_1_2K - SEÇMELİ_3_1_2K | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZFS3032016955 | Türkçe | MANTAR YETİŞTİRME TEKNİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS3052016955 | Türkçe | BİLİŞİM SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS3112016955 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ ZARARLILARI VE MÜCADELE YÖNT. | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS3132016955 | Türkçe | ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS3312016955 | Türkçe | TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS3352016955. | Türkçe | YABANCI OTLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZFS3472016955. | Türkçe | KIRSAL KALKINMA | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
SEC2017955_3_1_3K - SEÇMELİ_3_1_3K | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZFS3212016955 | Türkçe | İYİ TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS3232016955 | Türkçe | ORGANİK TARIMDA BİTKİ BESLEME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS3252016955 | Türkçe | ÇEVRE KİRLİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS3272016955 | Türkçe | SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS3332016955 | Türkçe | BILDIRCIN VE KEKLİK YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS3372016955. | Türkçe | BAHÇE VE TARLA BİTKİLERİ HAST. VE MÜC. YÖNT | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS3392016955. | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİNDE HASAT VE MUHAFAZA | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS3412016955 | Türkçe | BUDAMA VE TERBİYE SİSTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS3432016955 | Türkçe | SULAMA SİSTEMLERİ VE PROJELENDİRME | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ZFS3452016955 | Türkçe | TOPRAK VE BİTKİ ANALİZLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
SEC2017955_3_2_2K - SEÇMELİ_3_2_2K | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZFS3042018955 | Türkçe | SALON SÜS BİTKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZFS3062018955 | Türkçe | ÖRTÜALTI MEYVECİLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZFS3082018955 | Türkçe | SEBZELERDE GÜBRELEME | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZFS3102018955 | Türkçe | YAPRAK GÜBRELEMESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZFS3122018955 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ ZARARLILARI VE MÜCADELE YÖNT. | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZFS3162018955 | Türkçe | TARLA ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZFS3202018955 | Türkçe | HAYVANCILIK ORGANİZASYONLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZFS3362018955 | Türkçe | SERA YAPIM TEKNİĞİ VE OTOMASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZFS3382018955 | Türkçe | BÖLGESEL KALKINMA STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC2017955_3_2_3K - SEÇMELİ_3_2_3K | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZFS3262018955 | Türkçe | TARIMDA UZAKTAN ALGILAMA VE CBS | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
ZFS3282018955 | Türkçe | TOPRAK KORUMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
ZFS3322018955 | Türkçe | SERA ZARARLILARI VE MÜCADELE YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
ZFS3402018955 | Türkçe | HAYVANCILIKTA SÜRÜ YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
ZFS3422018955 | Türkçe | MEYVE SEBZE İŞLEME VE DEĞERLENDİRME | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
ZFS3442018955 | Türkçe | BİTKİLERDE MOLEKÜLER MARKÖRLER | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC2017955_4_1_B - SEÇMELİ_4_1_BÖLÜM | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZTBS4032016955 | Türkçe | TARLA ÜRÜN. STAND. VE DEPOLANMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZTBS4052016955 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZTBS4092016955 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE I | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZTBS4112016955 | Türkçe | SUNUM VE SUNU HAZIRLAMA TEKNİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZTBS4132016955 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
SEC2017955_4_1_S - SEÇMELİ_4_1_SOSYAL | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZFS4012016955 | Türkçe | HALKLA İLİŞKİLER | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
ZFS4032016955 | Türkçe | PAZARLAMA VE REKLAMCILIK | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
ZFS4052016955 | Türkçe | İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
ZFS4072016955 | Türkçe | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
ZFS4092016955 | Türkçe | MESLEKİ ETİK | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
ZFS4112016955 | Türkçe | RESİM | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
ZFS4132016955 | Türkçe | MÜZİK | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
SEC2017955_4_2_B - SEÇMELİ_4_2_BÖLÜM | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZTBS4022016955 | Türkçe | ÇİM BİTKİLERİ VE YEŞİL ALAN TESİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZTBS4042016955 | Türkçe | EKİM NÖBETİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZTBS4062016955 | Türkçe | TOHUMLUK KONTROL VE SERTİFİKASYON | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZTBS4082016955 | Türkçe | TARIMSAL DANIŞMANLIK | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZTBS4102016955 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE II | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ZTBS4122016955 | Türkçe | PROJE HAZIRLAMA TEKNİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
SEC2017955_4_2_S - SEÇMELİ_4_2_SOSYAL | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ZFS4042016955 | Türkçe | TİYATRO | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
ZFS4062016955 | Türkçe | FOTOĞRAFÇILIK | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
ZFS4082016955 | Türkçe | DOĞRU VE ETKİLİ KONUŞMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
ZFS4102016955 | Türkçe | DAVRANIŞ BİLİMLERİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
ZFS4122016955 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
ZFS4142016955 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
ZFS4162018955 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 |