GERİ DÖN

Lisans Programları


ZİRAAT FAKÜLTESİ - TARLA BİTKİLERİ - - Lisans


Program Tanımları

Ordu Ziraat Fakültesi, Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı olarak 1992 yılında açılmış, 2006 yılında yeni kurulan Ordu Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Ziraat Fakültesi’nde 1999 yılına kadar Toprak Bölümü, 1999–2003 yıllarında Bitkisel Üretim ve 2003–2009 yıllarında Ziraat Mühendisliği Programları’nda eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülmüştür. Bitkisel Üretim ve Ziraat Mühendisliği programlarındaki öğrenciler ilk üç yıllık ortak temel eğitimden sonra, dördüncü yıl seçmeli olarak Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri ve Toprak alt programlarında uzmanlık alan eğitimi almışlardır. 2009–2010 eğitim-öğretim yılı itibariyle üniversite giriş sınavı aşamasında bölüm tercihi ile Tarla Bitkileri Bölümü’ne öğrenci alınmaya başlanmıştır. Tarla Bitkileri Bölümü bünyesinde “Endüstri Bitkileri” “Çayır Mera ve Yem Bitkileri” ve “Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller” olmak üzere 3 Anabilim Dalı bulunmaktadır.

Programı başarı ile tamamlayan öğrencilere ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ - Tarla Bitkileri Bölümü alanında lisans diploması verilir.

1. Lise veya dengi okul diploması, 2. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’den yeterli puanın alınmış olması.

Türk Yüksek Öğretiminde öncel öğrenimin tanınması süreci tam olarak başlatılmış durumdadır. Ordu Üniversitesi’nin tüm programlarında, eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurumu tarafından tanınan fakülteler/enstitüler/yüksekokullar arasında öğrenci transferi yapılabilmektedir. Buna ilaveten, başarılı meslek yüksekokulları mezunları Dikey Geçiş Sınavından (DGS) başarılı olmaları durumunda fakültelerde öğrenim görebilmektedirler. Bu durumda, öğrencilerin kayıt yaptırdıkları fakültede alacakları dersler, önceden meslek yüksekokullarında almış oldukları dersler dikkate alınarak böklümlerce belirlenir. Ayrıca, bölümlerin zorunlu müfredatlarında yer alan İngilizce dersi için güz dönemi başında muafiyet sınavı yapılmaktadır. Bütün öğrenciler bu sınava girme hakkına sahiptir ve sınavdan başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf sayılırlar.

Ziraat Mühendisliği - Tarla Bitkileri Bölümü alanında lisans derecesi elde edebilmek için (Ziraat Mühendisi unvanı kazanmak için) öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; 1. Müfredattaki tüm derslerden en az CC derecesiyle geçmiş olmak, 2. 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak, 3. 30 günlük zorunlu staj dönemini başarılı ile tamamlamış olmak 4. Bitirme tezini hazırlamış, sunmuş ve başarılı bir not ile geçmiş olmak.

Tarla Bitkileri alanında Ziraat Mühendisi ihtiyacının karşılanması amacıyla, çağın gereklerine uygun bilgi ve deneyim ile donatılmış, tarım ve tarıma dayalı endüstri sektörünün gereksinim duyduğu ulusal ve uluslar arası düzeydeki güncel bilgilere sahip, tarımda uygulanacak yeni teknikleri geliştirme ve tarıma kazandırma yeteneğine sahip ziraat mühendisleri yetiştirmektir. Tarla Bitkileri Bölümü’nde tahıllar, yemeklik tane baklagiller, endüstri bitkileri ve çayır mera ve yem bitkileri konularındaki zorunlu derslerle mezunlarımızın ülkemizin her bölgesinde çalışabilmelerini sağlayacak bilgiler verilmektedir. Bunların dışında öğrencinin özel ilgi alanlarını geliştirmelerine imkân sağlayacak bölüm dışı ve bölüm içi seçmeli dersler de bulunmaktadır. Mezunlarımız edindikleri teorik ve pratik bilgiler ile bireysel ve disiplinler arası çalışmalar yürütmek suretiyle, zirai problemleri tanımlama ve çözümler geliştirebilme erk ve yeteneğine sahip olacaklardır.

Tarla Bitkileri Bölümü’nden mezun olan Ziraat Mühendisleri öncelikle Tarım Bakanlığı’na Bağlı Tarım il Müdürlükleri’nde, Tarımsal Araştırma Enstitüleri’nde teknik eleman, araştırmacı, uzman ve yönetici olarak görev yapabilirler. Ayrıca tarımsal kooperatif ve üretici birlikleri, tarıma dayalı sanayi sektörü (şeker, un, yem ve yağ fabrikaları), tohumculuk ve tarımsal ilaç firmaları, Çevre ve Orman Bakanlıkları, belediyeler ve üniversiteler gibi kamu ve özel sektör kuruluşlarında görev alabilirler. Bunlara ilaveten, özel çalışma alanlarına göre özel tarımsal işletme kurarak, sevk ve yönetimini yapabilirler.

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşulu ile lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler.

Öğrenciler mesleki uygulama ve bitirme tezi dersleri dışındaki tüm derslerden bir ara sınav ve bir yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınavın katkısı %40, yılsonu sınavının katkısı ise %60’dır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl/yılsonu sınavından en az 50 ve geçme notu olarak en az 60 (yarıyıl + final) puan alma zorunluluğu vardır. Notlar 4’lü sistemle ifade edilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.

Programda mevcut olan derslerin tümünden başarılı olan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı akademik not ortalaması elde eden, bitirme tezini başarıyla tamamlayan ve mesleki staj raporundan geçer not alan öğrenciler ZİRAAT MÜHENDİSİ - Tarla Bitkileri Bölümü unvanı ile mezun olmaya hak kazanırlar.

0

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Cumhuriyet Yerleşkesi, 52200 – Ordu. Telefon: 00 90 452 2345010 Faks: 00 90 452 2346632 E-posta: tarla@odu.edu.tr Web: http://ziraat.odu.edu.tr/bolumler/tarla Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Ş. Metin KARA Telefon: 00 90 452 2345010–1427 Faks: 00 90 452 2346632 E-posta: smkara58@hotmail.com Bölüm Başkan Yardımcısı: Yrd. Doç. Dr. Özbay DEDE Telefon: : 00 90 452 2345010–1424 Faks: 00 90 452 2346632 E-posta: ozbay_dede@hotmail.com

Tarla Bitkileri Bölümü’nde, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretimin yanı sıra, Karadeniz Bölgesi’nde ekonomik önemi olan tarla bitkilerinin tarımında karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik araştırmalar yapılmaktadır. Bölümde 2 profesör, 2 doçent ve 2 yardımcı doçent olmak üzere tam zamanlı 6 öğretim üyesi ve 6 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Akademik personelin başlıca araştırma alanlarını; tahıllar, yemeklik dane baklagiller ve endüstri bitkileri yetiştirme ve ıslahı, çayır-mera amenajmanı ve ıslahı, yem bitkileri kültürü, tıbbi ve aromatik bitkiler, tarla bitkileri ekolojisi, bitki fizyolojisi, tohumluk üretim ve teknolojisi ve bitki ıslahı oluşturmaktadır. Bölümde 2 adet bitki analiz laboratuarı ve 1 sera mevcut olup, yapılması planlanan araştırmalar kapsamında alt yapı olanakları sürekli olarak geliştirilmektedir.


Program Çıktıları

1 Dünya’da ve Türkiye’de tarla bitkilerinin üretimi, tüketimi, kullanımı ve ticareti hakkında bilgi sahibidir
2 Tahıllar ve yemeklik dane baklagiller, endüstri bitkileri ve çayır mera yem bitkilerinin sistematiğini, biyolojisini, morfolojisini ve fizyolojisini bilmek
3 Standardizasyonun yararları ve amaçlarını irdeleyerek, dünya ve Türkiye’deki sürecini yorumlamak
4 Tahıllar ve yemeklik dane baklagiller, endüstri bitkileri ve çayır mera yem bitkilerinin sistematiğini, biyolojisini, morfolojisini ve fizyolojisini bilir.
5 Tarla bitkilerinin iklim ve toprak isteklerini bilir, tarla tarımında bölge ve bitkiye uygun ekim nöbeti ve yetiştirme tekniklerini belirleme ve uygulama becerisine sahiptir
6 • Bitkisel üretimde en önemli ürün grubunu oluşturan serin ve sıcak iklim tahıllarının ile yemeklik baklagil tanelerini karşılaştırmalı olarak tanımak ve öğrenmek
7 Tarla tarımında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini ve nasıl kullanılacağını ve tarla ürünlerinin hasadı, standardizasyonunu, depolanmasını ve pazarlamasını bilir.
8 Tarla bitkilerinin çoğaltma yöntemlerini bilir, tarla bitkilerinde sertifikalı tohumluk üretimi ve pazarlamasını yapabilir
9 Tarla bitkilerinin gübrelenmesi, sulama metotları ve yabancı oy kontrolü konusunda bilgi sahibidir, tarla bitkilerinde önemli hastalık ve zararlıları tanır, mücadele yöntemlerini bilir ve uygular
10 Tarla bitkilerinin genetiği, bitki ıslahı ve biyoteknoloji konularında ve uygulanan ıslah yöntemleri hakkında yeterli bilgi sahibidir
11 Bilimsel düşünme yeteneği kazanmıştır, yeniliklere açıktır, rapor ve proje hazırlar, bağımsız veya ekip içinde bilimsel araştırmalar tasarlar ve yürütür, danışmanlık yapabilir
12 Doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi ve kullanımı, biyolojik çeşitlilik, çevre, güvenli gıda üretimi ve organik tarım bilincine sahiptir
13 Tarla bitkileri alanında bir zirai işletmenin kurulumunu bilir ve işletmesini yapabilir, tarla bitkileri üretimindeki sorunları belirleme ve çözümler geliştirebilme becerisi kazanmıştır
14 Temel bilimler, Genel Mühendislik ve Ziraat Mühendisliği alanında temel bilgileri ve genel kavramları bilir ve bu bilgileri kullanabilme becerisine sahiptir
15 Evrensel ve toplumsal değerlere duyarlı, ahlaki ve mesleki sorumluluk sahibidi; tarımsal, sosyal ve kültürel konularda öncü rol üstlenebilir
16 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğin bilincine erişmiştir, kişisel ve mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek için bilişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanabilir
17 Mesleki alanla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder; mesleki hak, yetki ve sorumluluklarının farkındadır
18 Alanıyla ilgili kaynak araştırması yapar, veri tabanları ve her türlü bilgi kaynaklarını kullanır, istatistik prensipleri ve araştırma deneme metotlarını uygular

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
BİLGİ
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZTB1012016955 Türkçe MATEMATİK Zorunlu 2 - - 3
ZTB1032016955 Türkçe FİZİK Zorunlu 2 - - 3
ZTB1052016955 Türkçe KİMYA Zorunlu 2 2 - 5
ZTB1072016955 Türkçe BOTANİK I Zorunlu 2 - - 4
ZTB1132016955 Türkçe TARIMSAL İKLİM BİLGİSİ VE EKOLOJİ Zorunlu 3 - - 5
ZTB1152016955 Türkçe TARIM EKONOMİSİ Zorunlu 3 - - 3
ZTB1172016955 Türkçe TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 - - 2
ZTB1192016955 Türkçe ATATÜRK İLK. VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 - - 2
ZTB1212016955 Türkçe İNGİLİZCE-I Zorunlu 3 - - 3
Toplam 21 2 0 30
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZTB1022016955 Türkçe TOPRAK BİLGİSİ Zorunlu 2 2 - 4
ZTB1062016955 Türkçe MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 2 2 - 4
ZTB1082016955 Türkçe ÖLÇME BİLGİSİ Zorunlu 2 2 - 4
ZTB1102016955 Türkçe BOTANİK II Zorunlu 2 - - 4
ZTB1122016955 Türkçe TARLA TARIMI İLKELERİ Zorunlu 2 - - 3
ZTB1142016955 Türkçe HAYVAN YETİŞTİRME Zorunlu 2 2 - 4
ZTB1182016955 Türkçe TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 - - 2
ZTB1202016955 Türkçe ATATÜRK İLK. VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 - - 2
ZTB1222016955 Türkçe İNGİLİZCE-II Zorunlu 3 - - 3
Toplam 19 8 0 30
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
SEC2017955_2_1_2K Türkçe SEÇMELİ_2_1_2K Seçmeli - - - 4
SEC2017955_2_1_3K Türkçe SEÇMELİ_2_1_3K Seçmeli - - - 4
ZTB2012016955 Türkçe BİTKİ FİZYOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 4
ZTB2032016955 Türkçe İSTATİSTİK Zorunlu 3 - - 4
ZTB2052016955 Türkçe TARLA TARIMINDA MEKANİZASYON Zorunlu 2 2 - 4
ZTB2072016955 Türkçe BİTKİ KORUMA I Zorunlu 2 2 - 4
ZTB2092016955 Türkçe TARIMSAL YAYIM VE İLETİŞİM Zorunlu 2 - - 2
ZTB2112016955 Türkçe SULAMA VE DRENAJ Zorunlu 2 2 - 4
Toplam 14 6 0 30
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
SEC2017955_2_2_2K Türkçe SEÇMELİ_2_2_2K Seçmeli - - - 4
SEC2017955_2_2_3K Türkçe SEÇMELİ_2_2_3K Seçmeli - - - 4
ZTB2022016955 Türkçe ARAŞTIRMA DENEME METOTLARI Zorunlu 3 - - 5
ZTB2042016955 Türkçe BİTKİ BESLEME VE GÜBRELEME Zorunlu 2 2 - 4
ZTB2062016955 Türkçe GENETİK Zorunlu 3 - - 5
ZTB2082016955 Türkçe BİTKİ KORUMA II Zorunlu 2 2 - 4
ZTB2102016955 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİ Zorunlu 2 2 - 4
Toplam 12 6 0 30
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
SEC2017955_3_1_2K Türkçe SEÇMELİ_3_1_2K Seçmeli - - - 4
SEC2017955_3_1_3K Türkçe SEÇMELİ_3_1_3K Seçmeli - - - 4
ZTB3012016955 Türkçe BİTKİ ISLAHI Zorunlu 3 - - 5
ZTB3052016955 Türkçe KEYF BİTKİLERİ Zorunlu 3 - - 4
ZTB3072016955 Türkçe BAKLAGİL YEM BİTKİLERİ Zorunlu 2 2 - 5
ZTB3092016955 Türkçe TOHUMLUK TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 4
ZTB3172016955 Türkçe MESLEKİ UYGULAMA I Zorunlu - 4 - 2
ZTB3192016955 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 12 6 0 30
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
SEC2017955_3_2_2K Türkçe SEÇMELİ_3_2_2K Seçmeli - - - 3
SEC2017955_3_2_3K Türkçe SEÇMELİ_3_2_3K Seçmeli - - - 3
ZTB3022018955 Türkçe LİF BİTKİLERİ Zorunlu 3 - - 4
ZTB3042018955 Türkçe BUĞDAYGİL YEM BİTKİLERİ Zorunlu 2 2 - 4
ZTB3102016955 Türkçe TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER Zorunlu 3 - - 4
ZTB3182016955 Türkçe MESLEKİ UYGULAMA II Zorunlu - 4 - 2
ZTB3202016955 Türkçe STAJ Zorunlu - - - 8
ZTB3222016955 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 10 6 0 30
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
SEC2017955_4_1_B Türkçe SEÇMELİ_4_1_BÖLÜM Seçmeli - - - 8
SEC2017955_4_1_S Türkçe SEÇMELİ_4_1_SOSYAL Seçmeli - - - 6
ZTB4012016955 Türkçe SERİN İKLİM TAHILLARI Zorunlu 3 - - 3
ZTB4032016955 Türkçe NİŞASTA VE ŞEKER BİTKİLERİ Zorunlu 3 - - 4
ZTB4052016955 Türkçe ÇAYIR MERA YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 3
ZTB4072016955 Türkçe YAĞ BİTKİLERİ Zorunlu 2 2 - 4
ZTB4152018955 Türkçe MEZUNİYET ÇALIŞMASI-I Zorunlu - 2 - 2
Toplam 11 4 0 30
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
SEC2017955_4_2_B Türkçe SEÇMELİ_4_2_BÖLÜM Seçmeli - - - 8
SEC2017955_4_2_S Türkçe SEÇMELİ_4_2_SOSYAL Seçmeli - - - 6
ZTB4022016955 Türkçe SICAK İKLİM TAHILLARI Zorunlu 3 - - 4
ZTB4042016955 Türkçe ÇAYIR MERA ISLAHI Zorunlu 3 - - 3
ZTB4062016955 Türkçe YEMEKLİK DANE BAKLAGİLLER Zorunlu 3 - - 3
ZTB4082016955 Türkçe TARIMSAL BİLİRKİŞİLİK Zorunlu 3 - - 4
ZTB4162018955 Türkçe MEZUNİYET ÇALIŞMASI-II Zorunlu - 2 - 2
Toplam 12 2 0 30
SEC2017955_2_1_2K - SEÇMELİ_2_1_2K
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZFS2052016955 Türkçe MEYVE AĞAÇLARINDA ÇOĞALTMA Seçmeli 2 - - 4
ZFS2072016955 Türkçe LABORATUVAR ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 4
ZFS2092016955 Türkçe YETİŞTİRME ORTAMLARI Seçmeli 2 - - 4
ZFS2312016955 Türkçe BAL ARISI YETİŞTİRME Seçmeli 2 - - 4
ZFS2332016955. Türkçe KOMPOST TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
ZFS2352016955. Türkçe HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 4
ZFS2392018955 Türkçe İLK YARDIM Seçmeli 2 - - 4
SEC2017955_2_1_3K - SEÇMELİ_2_1_3K
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZFS2192016955 Türkçe SEBZECİLİK Seçmeli 3 - - 4
ZFS2212016955 Türkçe MEYVE BAHÇE TESİSİ VE YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 4
ZFS2272016955 Türkçe GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 4
ZFS2292016955 Türkçe PEYZAJ MİMARLIĞININ TEMEL İLKELERİ Seçmeli 3 - - 4
ZFS2372016955 Türkçe SÜS BİTKİLERİNİN BESLENMESİ Seçmeli 3 - - 4
SEC2017955_2_2_2K - SEÇMELİ_2_2_2K
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZFS2042016955 Türkçe KESME ÇİÇEKÇİLİK Seçmeli 2 - - 4
ZFS2062016955 Türkçe GENEL SERACILIK Seçmeli 2 - - 4
ZFS2082016955 Türkçe ÇEVRESEL ATIK YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 4
ZFS2102016955 Türkçe BİTKİLERDE BESLENME BOZUKLUKLARI TANISI Seçmeli 2 - - 4
ZFS2262016955 Türkçe BİLGİSAYAR UYGULAMALI İSTATİSTİK Seçmeli 2 - - 4
ZFS2322016955. Türkçe İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 4
SEC2017955_2_2_3K - SEÇMELİ_2_2_3K
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZFS2122016955 Türkçe SÜT SIĞIRCILIĞI Seçmeli 3 - - 4
ZFS2222016955 Türkçe MODERN BAĞ YÖNETİMİ VE TESİSİ Seçmeli 3 - - 4
ZFS2282016955 Türkçe HAYVAN BESLEME Seçmeli 3 - - 4
ZFS2362016955. Türkçe MEYVECİLİK Seçmeli 3 - - 4
SEC2017955_3_1_2K - SEÇMELİ_3_1_2K
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZFS3032016955 Türkçe MANTAR YETİŞTİRME TEKNİĞİ Seçmeli 2 - - 4
ZFS3052016955 Türkçe BİLİŞİM SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 4
ZFS3112016955 Türkçe TARLA BİTKİLERİ ZARARLILARI VE MÜCADELE YÖNT. Seçmeli 2 - - 4
ZFS3132016955 Türkçe ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
ZFS3312016955 Türkçe TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 4
ZFS3352016955. Türkçe YABANCI OTLAR Seçmeli 2 - - 4
ZFS3472016955. Türkçe KIRSAL KALKINMA Seçmeli 2 - - 4
SEC2017955_3_1_3K - SEÇMELİ_3_1_3K
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZFS3212016955 Türkçe İYİ TARIM UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 4
ZFS3232016955 Türkçe ORGANİK TARIMDA BİTKİ BESLEME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 4
ZFS3252016955 Türkçe ÇEVRE KİRLİLİĞİ Seçmeli 3 - - 4
ZFS3272016955 Türkçe SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 4
ZFS3332016955 Türkçe BILDIRCIN VE KEKLİK YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 4
ZFS3372016955. Türkçe BAHÇE VE TARLA BİTKİLERİ HAST. VE MÜC. YÖNT Seçmeli 3 - - 4
ZFS3392016955. Türkçe BAHÇE BİTKİLERİNDE HASAT VE MUHAFAZA Seçmeli 3 - - 4
ZFS3412016955 Türkçe BUDAMA VE TERBİYE SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
ZFS3432016955 Türkçe SULAMA SİSTEMLERİ VE PROJELENDİRME Seçmeli 3 - - 4
ZFS3452016955 Türkçe TOPRAK VE BİTKİ ANALİZLERİ Seçmeli 3 - - 4
SEC2017955_3_2_2K - SEÇMELİ_3_2_2K
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZFS3042018955 Türkçe SALON SÜS BİTKİLERİ Seçmeli 2 - - 3
ZFS3062018955 Türkçe ÖRTÜALTI MEYVECİLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ZFS3082018955 Türkçe SEBZELERDE GÜBRELEME Seçmeli 2 - - 3
ZFS3102018955 Türkçe YAPRAK GÜBRELEMESİ Seçmeli 2 - - 3
ZFS3122018955 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİ ZARARLILARI VE MÜCADELE YÖNT. Seçmeli 2 - - 3
ZFS3162018955 Türkçe TARLA ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 3
ZFS3202018955 Türkçe HAYVANCILIK ORGANİZASYONLARI Seçmeli 2 - - 3
ZFS3362018955 Türkçe SERA YAPIM TEKNİĞİ VE OTOMASYONU Seçmeli 2 - - 3
ZFS3382018955 Türkçe BÖLGESEL KALKINMA STRATEJİLERİ Seçmeli 2 - - 3
SEC2017955_3_2_3K - SEÇMELİ_3_2_3K
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZFS3262018955 Türkçe TARIMDA UZAKTAN ALGILAMA VE CBS Seçmeli 3 - - 3
ZFS3282018955 Türkçe TOPRAK KORUMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 3
ZFS3322018955 Türkçe SERA ZARARLILARI VE MÜCADELE YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 3
ZFS3402018955 Türkçe HAYVANCILIKTA SÜRÜ YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 3
ZFS3422018955 Türkçe MEYVE SEBZE İŞLEME VE DEĞERLENDİRME Seçmeli 3 - - 3
ZFS3442018955 Türkçe BİTKİLERDE MOLEKÜLER MARKÖRLER Seçmeli 3 - - 3
SEC2017955_4_1_B - SEÇMELİ_4_1_BÖLÜM
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZTBS4032016955 Türkçe TARLA ÜRÜN. STAND. VE DEPOLANMASI Seçmeli 2 - - 4
ZTBS4052016955 Türkçe ORGANİK TARIM Seçmeli 2 - - 4
ZTBS4092016955 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE I Seçmeli 2 - - 4
ZTBS4112016955 Türkçe SUNUM VE SUNU HAZIRLAMA TEKNİĞİ Seçmeli 2 - - 4
ZTBS4132016955 Türkçe TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 - - 4
SEC2017955_4_1_S - SEÇMELİ_4_1_SOSYAL
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZFS4012016955 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 2 2 - 6
ZFS4032016955 Türkçe PAZARLAMA VE REKLAMCILIK Seçmeli 2 2 - 6
ZFS4052016955 Türkçe İLETİŞİM Seçmeli 2 2 - 6
ZFS4072016955 Türkçe İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Seçmeli 2 2 - 6
ZFS4092016955 Türkçe MESLEKİ ETİK Seçmeli 2 2 - 6
ZFS4112016955 Türkçe RESİM Seçmeli 2 2 - 6
ZFS4132016955 Türkçe MÜZİK Seçmeli 2 2 - 6
SEC2017955_4_2_B - SEÇMELİ_4_2_BÖLÜM
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZTBS4022016955 Türkçe ÇİM BİTKİLERİ VE YEŞİL ALAN TESİSİ Seçmeli 2 - - 4
ZTBS4042016955 Türkçe EKİM NÖBETİ Seçmeli 2 - - 4
ZTBS4062016955 Türkçe TOHUMLUK KONTROL VE SERTİFİKASYON Seçmeli 2 - - 4
ZTBS4082016955 Türkçe TARIMSAL DANIŞMANLIK Seçmeli 2 - - 4
ZTBS4102016955 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE II Seçmeli 2 - - 4
ZTBS4122016955 Türkçe PROJE HAZIRLAMA TEKNİĞİ Seçmeli 2 - - 4
SEC2017955_4_2_S - SEÇMELİ_4_2_SOSYAL
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ZFS4042016955 Türkçe TİYATRO Seçmeli 2 2 - 6
ZFS4062016955 Türkçe FOTOĞRAFÇILIK Seçmeli 2 2 - 6
ZFS4082016955 Türkçe DOĞRU VE ETKİLİ KONUŞMA TEKNİKLERİ Seçmeli 2 2 - 6
ZFS4102016955 Türkçe DAVRANIŞ BİLİMLERİ Seçmeli 2 2 - 6
ZFS4122016955 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 2 - 6
ZFS4142016955 Türkçe ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 2 - 6
ZFS4162018955 Türkçe GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 2 - 6