GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
BTM7047-19 SU ÜRÜNLERİNDE PAKETLEME YÖNTEMLERİ Ders 1 1 6.00

Doktora


Türkçe


Su ürünleri işlemede kullanılan Paketleme sistemleri (modifiye atmosfer paketleme, vakum paketleme, kontrollü atmosfer paketleme, gaz paketleme) hakkında bilgi verilmesi, öğretilmesi ve kazanılan bilgilerin gıda sanayisinde uygulanması


Doç. Dr. Koray KORKMAZ


1 Paketleme sistemlerini (modifiye atmosfer paketleme, vakum paketleme, kontrollü atmosfer paketleme, gaz paketleme) öğrenir
2 Paketleme sistemlerinin tanımlanması ve terminolojisi hakkında bilgi edinir
3 Paketleme bileşenleri, materyalleri, makineleri, paketlemede kullanılan gazlar hakkında bilgi öğrenir
4 Paketlemenin potansiyel problemleri, paketleme sistemlerinin avantaj ve dezavantajlarını öğrenir
5 Paketlenmiş su ürünlerinin güvenliği ve kalitesi, paketlenmiş su ürünlerinin kalite kontrol testi ve düzenleyici yönleri hakkında bilgi edinir
6 Modifiye atmosfer paketleme ve vakum paketlemenin uygulamalı olarak nasıl yapılacağını öğrenir

Birinci Öğretim



[Yok]


Paketleme sistemleri (modifiye atmosfer paketleme, vakum paketleme, kontrollü atmosfer paketleme, gaz paketleme), bu paketleme sistemlerinin tanımlanması ve terminolojisi, su ürünleri için kullanılan paketleme bileşenleri, paketleme materyalleri,paketleme makineleri, paketlemede kullanılan gazlar, mikroorganizmaların gaz ihtiyaçları, mikroorganizmalara gazın etkisi, paketlemenin potansiyel problemleri, paketleme sistemlerinin avantaj ve dezavantajları. Aynı zamanda, paketlenmiş su ürünlerinin güvenliği ve kalitesi, paketlenmiş su ürünlerinin kalite kontrol testi ve düzenleyici yönleri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Paketleme sistemlerinin tanımlanması ve terminolojisi
2 Su ürünleri için kullanılan paketleme bileşenleri
3 Modifiye atmosfer paketleme: Teorik ve uygulama
4 Vakum paketleme: Teorik ve uygulama
5 Gaz paketleme
6 Paketleme bileşenleri ve materyalleri
7 Paketlemede kullanılan gazlar
8 Ara sınav
9 Mikroorganizmaların gaz ihtiyaçları
10 Mikroorganizmalara gazın etkisi
11 Paketleme makineleri
12 Paketlemenin potansiyel problemleri
13 Paketleme sistemlerinin avantaj ve dezavantajları
14 Paketlenmiş su ürünlerinin güvenliği ve kalitesi
15 Paketlenmiş su ürünlerinin kalite kontrol testi
16 Dönem sonu sınavı

Ahvenainen, R., (2003). Novel Food Packaging Tecniques. Woodhead Publishing Limited, Cambridge, UK Blakistone, B. A., (1999). Principles and Applications of Modified Atmosphere Packaging of Foods. Aspen Publishers.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Laboratuvar 1 16 16
Bireysel Çalışma 1 30 30
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 25 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 50 50
Toplam İş Yükü (saat) 165

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12
[OC] 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 6 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek