GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
BTM7042-19 SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİNDE HASAT ÖNCESİ UYGULAMALAR Ders 1 1 6.00

Doktora


Türkçe


Su ürünlerine hasat öncesi uygulamalar ve öldürme yöntemlerinin depolama ve işleme esnasında balığın kalitesine etkileri


Doç. Dr. Koray KORKMAZ


1 Rigor mortis süreci
2 Hasat öncesi uygulamalar
3 Stres faktörlerinin minimize edilmesi
4 Doku ve enstrümantal doku ölçümü
5 Kalite değerlendirmede doku ölçümü ve doku analiz yöntemleri

Birinci Öğretim


Yok


[Yok]


Hasat öncesi uygulamalar, öldürme yöntemleri, stres faktörlerinin minimize edilmesi, rigor süreci


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Stres faktörlerinin belirlenmesi
2 Stres faktörlerinin minimize edilmesi
3 Hasat öncesi uygulamalar
4 Hasat öncesi uygulamalar
5 Hasat öncesi uygulamalar
6 Öldürme yöntemleri
7 Öldürme yöntemleri
8 Vize
9 Rigor sürecine etkiler
10 Pre-rigor süreci
11 Uygulamaların tekstür üzerine etkileri
12 Uygulamaların renk üzerine etkileri
13 Uygulamaların su tutma kapasitesi üzerine etkileri
14 Uygulamaların gayping üzerine etkileri
15 Kalite değerlendirmede analizler
16 Final sınavı

ERİKSON, U. 2001. Rigor measurements. In: Farmed Fish Quality (ed. by S.C. Kestin &P.D.Warriss), Fishing News Books, Bristol, UK. MARTİNEZ-ALAVEREZ, O., CARMEN, GOMEZ-GUİLLEN M. 2008. Effect of Soaking with Hydrojen Peroxide and Carbonate/bicarbonate Buffer Solutions on Chemical Composition and Protein Extractability of Desalted Cod. Europan Food Science and Technology, 226: 661-669



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Laboratuvar 8 16 128
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 1 1
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
5 10 50
Toplam İş Yükü (saat) 193

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12
[OC] 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek