Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BTM7042-19 | SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİNDE HASAT ÖNCESİ UYGULAMALAR | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Doktora
Türkçe
Su ürünlerine hasat öncesi uygulamalar ve öldürme yöntemlerinin depolama ve işleme esnasında balığın kalitesine etkileri
Doç. Dr. Koray KORKMAZ
1 | Rigor mortis süreci |
2 | Hasat öncesi uygulamalar |
3 | Stres faktörlerinin minimize edilmesi |
4 | Doku ve enstrümantal doku ölçümü |
5 | Kalite değerlendirmede doku ölçümü ve doku analiz yöntemleri |
Birinci Öğretim
Yok
[Yok]
Hasat öncesi uygulamalar, öldürme yöntemleri, stres faktörlerinin minimize edilmesi, rigor süreci
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Stres faktörlerinin belirlenmesi | ||
2 | Stres faktörlerinin minimize edilmesi | ||
3 | Hasat öncesi uygulamalar | ||
4 | Hasat öncesi uygulamalar | ||
5 | Hasat öncesi uygulamalar | ||
6 | Öldürme yöntemleri | ||
7 | Öldürme yöntemleri | ||
8 | Vize | ||
9 | Rigor sürecine etkiler | ||
10 | Pre-rigor süreci | ||
11 | Uygulamaların tekstür üzerine etkileri | ||
12 | Uygulamaların renk üzerine etkileri | ||
13 | Uygulamaların su tutma kapasitesi üzerine etkileri | ||
14 | Uygulamaların gayping üzerine etkileri | ||
15 | Kalite değerlendirmede analizler | ||
16 | Final sınavı |
ERİKSON, U. 2001. Rigor measurements. In: Farmed Fish Quality (ed. by S.C. Kestin &P.D.Warriss), Fishing News Books, Bristol, UK. MARTİNEZ-ALAVEREZ, O., CARMEN, GOMEZ-GUİLLEN M. 2008. Effect of Soaking with Hydrojen Peroxide and Carbonate/bicarbonate Buffer Solutions on Chemical Composition and Protein Extractability of Desalted Cod. Europan Food Science and Technology, 226: 661-669
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Laboratuvar | 8 | 16 | 128 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
5 | 10 | 50 | |
Toplam İş Yükü (saat) | 193 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |