| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| BTM7041-19 | PROTEİN HİDROLİZAT ÜRETİM YÖNTEMLERİ VE KULLANIM ALANLARI | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Doktora
Türkçe
Protein hidrolizat üretim yöntemleri ve kullanım alanları konusunda bilgi verir.
Doç. Dr.Koray KORKMAZ
| 1 | Protein hidolizatı önemi |
| 2 | Protein hidrolizatı üretim yöntemleri |
| 3 | Protein hidrolizatı kullanım alanları |
Birinci Öğretim
Yok
[Yok]
Su ürünleri atıklarından protein hidrolizat üretim yöntemleri ve kullanım alanlarını içerir
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Protein hidrolizat üretimi ön işlemler | ||
| 2 | Asit-baz ekstraksiyonu | ||
| 3 | Isıl İşlem | ||
| 4 | Homojenat seyreltme | ||
| 5 | İsoelektrik (pI) çöktürme | ||
| 6 | Enzimatik Hidroliz Yöntemi | ||
| 7 | Kimyasal Hidroliz Yöntemi | ||
| 8 | Vize | ||
| 9 | Otohidroliz Yöntemi | ||
| 10 | Modifiye Hidroliz Yöntemi | ||
| 11 | Hidroliz yöntemlerinin optimizasyonu | ||
| 12 | Sıvı Gübre elde edilmesi | ||
| 13 | Yem Hammaddesi elde edilmesi | ||
| 14 | Gıda Katkısı ve Takviyesi elde edilmesi | ||
| 15 | Protein Hidrolizatı Yan Ürünleri elde edilmesi | ||
| 16 | Final sınavı |
Ticari enzimler kullanılarak farklı balık türü atıklarından hidrolizat üretimi ve kalitesinin belirlenmesi K Korkmaz - 2018 Kim, S.K., Mendis, E. 2006. Bioactive Compounds from Marine Processing Byproducts-A Review. Food Research International, 39: 383-393. Ovissipour, M., Abedian, A. M., Motamedzadegan, A., Rasco, B., Safari, R., Shahiri, H. 2009a. The effect of enzymatic hydrolysis time and temperature on the properties of protein hydrolysates from the Persian sturgeon (Acipenser persicus)viscera. Food Chemistry, 115: 238–242.
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Laboratuvar | 8 | 16 | 128 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
| 5 | 10 | 50 | |
| Toplam İş Yükü (saat) | 193 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | |
| [OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| [OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |