GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
BTM7041-19 PROTEİN HİDROLİZAT ÜRETİM YÖNTEMLERİ VE KULLANIM ALANLARI Ders 1 1 6.00

Doktora


Türkçe


Protein hidrolizat üretim yöntemleri ve kullanım alanları konusunda bilgi verir.


Doç. Dr.Koray KORKMAZ


1 Protein hidolizatı önemi
2 Protein hidrolizatı üretim yöntemleri
3 Protein hidrolizatı kullanım alanları

Birinci Öğretim


Yok


[Yok]


Su ürünleri atıklarından protein hidrolizat üretim yöntemleri ve kullanım alanlarını içerir


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Protein hidrolizat üretimi ön işlemler
2 Asit-baz ekstraksiyonu
3 Isıl İşlem
4 Homojenat seyreltme
5 İsoelektrik (pI) çöktürme
6 Enzimatik Hidroliz Yöntemi
7 Kimyasal Hidroliz Yöntemi
8 Vize
9 Otohidroliz Yöntemi
10 Modifiye Hidroliz Yöntemi
11 Hidroliz yöntemlerinin optimizasyonu
12 Sıvı Gübre elde edilmesi
13 Yem Hammaddesi elde edilmesi
14 Gıda Katkısı ve Takviyesi elde edilmesi
15 Protein Hidrolizatı Yan Ürünleri elde edilmesi
16 Final sınavı

Ticari enzimler kullanılarak farklı balık türü atıklarından hidrolizat üretimi ve kalitesinin belirlenmesi K Korkmaz - 2018 Kim, S.K., Mendis, E. 2006. Bioactive Compounds from Marine Processing Byproducts-A Review. Food Research International, 39: 383-393. Ovissipour, M., Abedian, A. M., Motamedzadegan, A., Rasco, B., Safari, R., Shahiri, H. 2009a. The effect of enzymatic hydrolysis time and temperature on the properties of protein hydrolysates from the Persian sturgeon (Acipenser persicus)viscera. Food Chemistry, 115: 238–242.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Laboratuvar 8 16 128
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 1 1
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
5 10 50
Toplam İş Yükü (saat) 193

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12
[OC] 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek