Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BTM7036-18 | TÜRKİYE'DEKİ DENİZ HIYARI TÜRLERİ VE EKOLOJİSİ | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Doktora
Türkiye’deki deniz hıyarı türlerini ve ekosistemdeki yerlerini öğrencilere öğretmek
Prof.Dr. Mehmet AYDIN
1 | Deniz hıyarı türlerini tanımlayabilir ve biyolojilerini bilir |
Birinci Öğretim
yok
yok
Deniz hıyarı türlerinin ekosistemdeki yeri, tür tespit yöntemleri, Akdeniz çanağındaki deniz hıyarı türleri, dağılımları, biyolojileri, üremeleri, yoğunlukları
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Deniz hıyarı türlerinin biyolojisi | ||
2 | Deniz hıyarı türlerinin ekosistemdeki yeri | ||
3 | Deniz hıyarı türlerinin ekosistemdeki yeri | ||
4 | Tür tespit yöntemleri ve uygulamaları | ||
5 | Tür tespit yöntemleri ve uygulamaları | ||
6 | Akdeniz çanağındaki deniz hıyarı türleri | ||
7 | Akdeniz çanağındaki deniz hıyarı türleri | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Akdeniz çanağındaki deniz hıyarı türleri | ||
10 | Türlerin dağılımları | ||
11 | Türlerin yoğunlukları | ||
12 | Türlerin üreme özellikleri | ||
13 | Türlerin beslenme özellikleri | ||
14 | Ticari ve ticari olmayan türler | ||
15 | Yasal düzenlemeler | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
1 Aydın, M. 2016. Türkiye Denizlerindeki Deniz Hıyarı (Holothuroidea) Türleri. Sea Cucumber (Holothuroidea) Species of Turkey. Turkish Journal of Maritime and Marine Sciences. 2 (1): 49-58. 2 Aydın, M., Erkan, S. 2015. Identification and some biological characteristics of commercial sea cucumber in the Turkey coast waters. International Journal of Fisheries and Aquatic Studies. 3(1): 260-265. 3 Purcell, SW., Samyn, Y., Conand, C. 2012. Commercially important sea cucumbers of the World. FAO. Rome. İlave Kaynak 1 Aydın, M. 2013. Deniz hıyarı Holothuria (Platyperona) sanctori Delle Chiaje, 1823 (Echinodermata: Holothuroidea) türünün bazı biyolojik özellikleri. Biological Diversity and Conservation. 6(3): 153-159 2 Aydın, M., Sevgili, H., Tufan, B., Emre, Y., Köse, S. 2011. Proximate composition and fatty acid profile of three different fresh and dried commercial sea cucumbers from Turkey. International Journal of Food Science & Technology, 46 (3): 500–508.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 10 | 3 | 30 |
Bireysel Çalışma | 10 | 4 | 40 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 10 | 2 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 166 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |