Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BTM7035 | FONKSİYONEL GIDA OLARAK SU ÜRÜNLERİ | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Doktora
Su ürünlerinin fonksiyonel gıda olarak kullanımını anlatır.
1 | Fonksiyonel su ürünleri terimleri, sınıflandırılması hakkında bilgi edinir. |
2 | Fonksiyonel su ürünlerinin özelliklerini ve etkilerini öğrenir |
3 | Fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe, eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması ile ilgili bilgi edinir |
4 | Fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkilerini öğrenir. |
5 |
Yok
Yok
Fonksiyonel su ürünleri terimleri, sınıflandırılması, fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkileri, fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe, eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması, su ürünleri işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması, mevcut gıda pazarlarında fonksiyonel su ürünlerinin yeri ve önemi, toplum sağlığı üzerine potansiyel etkileri, fonksiyonel su ürünlerinin geleceğini anlatır.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Fonksiyonel su ürünleri terimleri ve sınıflandırılması | ||
2 | Bitkisel kökenli fonksiyonel gıdalar | ||
3 | Hayvansal kökenli fonksiyonel gıdalar | ||
4 | Fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkileri | ||
5 | Fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe kullanılması | ||
6 | Fonksiyonel su ürünlerinin eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması | ||
7 | Gıda güvenliği ve toksikolojisi açılarından fonksiyonel gıdaların değerlendirmesi | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Gıda güvenliği ve toksikolojisi açılarından fonksiyonel gıdaların değerlendirmesi | ||
10 | Su ürünleri işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması | ||
11 | Su ürünleri işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması, | ||
12 | Mevcut gıda pazarlarında fonksiyonel su ürünlerinin yeri ve önemi, öğrenci sunumları | ||
13 | Toplum sağlığı üzerine potansiyel etkileri, öğrenci sunumları | ||
14 | Fonksiyonel su ürünlerinin geleceği, öğrenci sunumları | ||
15 | Fonksiyonel su ürünlerinin geleceği, öğrenci sunumları | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
Marine functional food,Editor J. B. Luten, 2009 Marine Products for Healthcare: Functional and Bioactive Nutraceutical Compounds from the Ocean, Eds. Vazhiyil Venugopal, 2008 Bilimsel makaleler
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 12 | 7 | 84 |
Laboratuvar | 12 | 7 | 84 |
Toplam İş Yükü (saat) | 172 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | |
[OC] 1 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 |
[OC] 3 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 |
[OC] 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 |
[OC] 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |