GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS6031 GASTRO DİPLOMASI VE MEDYA Ders 1 1 5.00

Yüksek Lisans



Dersin amacı, gıdanın kültürel diplomasi ve uluslararası anlayış için nasıl bir araç olarak kullanılabileceğini incelemektir.


Prof. Dr. Cavit Yavuz



Birinci Öğretim



[Yok]


Bu ders yemek, kültür ve uluslararası ilişkilerin kesişimini araştırmaktadır. Ana odak noktası, uluslararası mutfak tanıtımı yoluyla kamu diplomasisidir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar

Paul Rockover (2020), “A Guide to Gastrodiplomacy”, in: Nancy Snow/Nicholas J. Cull (ed), Routledge Handbook of Public Diplomacy. New York and London, 205-212 Nicholas J. Cull (2020), “Public Diplomacy Before Gullion: The Evolution of a Phrase”, in: Nancy Snow/Nicholas J. Cull (Ed), Routledge Handbook of Public Diplomacy. New York and London, 13-17





Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Toplam İş Yükü (saat) 0

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek